@mtsemiz
Sayın arkadaşım, bana birkaç konu hakkında çözüm önerini söyler misin.
Yazacaklarım önem sırasına göre değil, mevcut yönetim deyince aklıma gelenler.ayrica bunlar başka yönetimlerde oldu mu, olduysa ne zaman oldu, başka ülkelerde de ne oranda var bilmiyorum ama yazacaklarımın tümü beni rahatsız mutsuz kandırılmış önemsenmeyen huzursuz hissettiriyor.
1.erkek kız farketmez Din eğitimi veren kurumlarda tecavüz ortaya çıktı, derhal cezasını veriyoruz ki başka kimse buna kalkışmasın deneceğine, bir kerede birşey olmaz dedi yetkili ve zaten yine oldu. Hiç ailenizden birinin başına bu geldi mi ? Geldiyse nasıl hissediyorsunuz?
2.onaysiz ruhsatsız din eğitimi veren kurumların denetlenmesinden, Adana küçücük yaşta çocuklar yanarak öldü, ailer parasızlıktan okuyamıyoruz bari din öğrensinler diye göndermeye mecbur kaldık dedi. Hiç çocuğunuzun başına bunun gelmesini tahayyül edebiliyor musunuz?
3.maden kazası sonrası bu yönetimin enerji bakanı; maalesef bazı parti hesaplarından dolayı yeterince denetim yapamıyoruz dedi, ertesi gün laflarım carpitiliyor dedi, şu an aynı yönetimin milletvekili aday adayı madenci yakını tekmeledi. Bu size normal mi geliyor?
4. Milli ve yerel tohumların ticareti yasaklandı, ama İsrail başta başka ülkelerden tohum ithalatı yasaklandı. Resmi gazeteyi açıp okudum gerçekmi diye gerçekmiş. Siz tarım ülkesi olan Türkiye'yi kendi yerel tohumların ticaretini yapmasında sakınca buluyor musunuz ? Şu an çarşı pazar markette ki sebzeyi gönül rahatlığıyla anne babanıza eşinize yedirebiliyor musunuz?
5. Sizce meralariyla yeşillikleri ile kültüründe geleneğinde hayvan yetiştiriciliği olan Türkiye, dışardan et ithal etmek zorunda mı? Sırbistan dan alınan eti rahatça yiyebiliyor musunuz?
Kendi ülkemizdeki denetimleri yapamıyorlar yurtdışından alınan ete nasıl güvenebiliyorsunuz?
6.tubitak projelerine yiyeniniz matematik bulusuyla gitse ama okunmuş fasülye projeyi kazansa Tübitak hakkında ne düşünürsünüz?
7. Çocuğunuzu binbir emek ile sınavlara hazırlasaniz, ders çalışmaktan geceleri uyumasa, ama sorular sürekli çalınıp birileri öne geçse, ne yapardınız?
8. Oglunuzu askere gönderdiniz, talihsiz bir kazada 25 er arkadaş ile şehit olsa, kara kuvvetleri komutanının ne yapmasını beklerdiniz? Validen satranç takımı hediye almasını mı?
@mtsemiz
Ben, bu ülkenin vatandaşı olarak, bunları bize yaşatmayacak bir yönetim istiyorum, ne önerirsiniz?
Fetö, balyoz, ayakkabı kutusu, dolar, gökteki yerli uçak, fabrika satışi bilerek deginmedigim konular.
Siz yukarıda siraladiklarim konularda vicdaninizi nasıl hissediyorsunuz?
Şimdiden söyleyeyim, mevcut yönetimin kazanması muhtemel, peki kazanınca yukarıdaki maddelerde yazdıklarımı düşünerek siz mutlu olacak mısınız?