Scudo Sports

Made in Italy kullanıcıları kulübü

Scudo
Made in İtaly ‘i anlamak için biraz 18 yy estetik tartışmalarının billurlaştığı ve günümüz estetik anlayışının temellerini oluşturan dönemi anlamalıyız . Dönemin mimar, gravürcü, tasarımcı aynı zamanda arkeolog olan düşünürü Piranesi’nin (burke ve kant’ la örtüşen ve ayrışan görüşleri var) şu harika tanımı bu görsel için yaptığı düşünmeye başladım.212193 dosyayı görüntüle
“asil sadelik ve sessiz ihtişam “.

Benim çocukluğumda TRT nin siyah beyaz tek kanallı zamanlarında yılbaşı akşamı saat gece yarısı on ikiye az bir zaman kala her zamanki zarifliğiyle sanat güneşimiz zeki Müren ekranlara arzı endam eder ve bu tarlaya bir şinik, kekere mekere ekmişler.
bu tarlaya da bir şinik kekere mekere ekmişler, kemere mekere karizmamla hepinizi öpere-m alt mesajlı tekerlemesiyle, bizleri kendisine hayran bırakan endamıyla assolistlerin en son çıktığını ezberimize yazardı.
Tamam artık sahne senin murat çömez naz etme göster artık şu rafeella carraları.

Made in İtaly ‘i anlamak için biraz 18 yy estetik tartışmalarının billurlaştığı ve günümüz estetik anlayışının temellerini oluşturan dönemi anlamalıyız . Dönemin mimar, gravürcü, tasarımcı aynı zamanda arkeolog olan düşünürü Piranesi’nin (burke ve kant’ la örtüşen ve ayrışan görüşleri var) şu harika tanımı bu görsel için yaptığı düşünmeye başladım.212193 dosyayı görüntüle
“asil sadelik ve sessiz ihtişam “.
Evet bu güzelligin ismi ARABESQUE.

Colnago Arabesque orjinal 1984, colnagonun 50. yil dönümüne tasarimlanmis bir kadro ve kendisi gibi
(bu arada kadroyu tam yaklasik 3 sene aradim) parcalarida zor bulundugundan toplanma süresi uzun sürecek. (Takilacak grup set ise Campagnolo 50th anniversary olacak, bu grup sette campagnolunun 50. yildönümü icin sinirli sayida tasarlanmis bir grup seti)

20190615_220452.jpg
20190615_220300.jpg

arkadaşlar tayvanda üretilmiş italyan markası mallarını da mı koyuyoruz :)
Italyada toplanan tüm italyanlar buraya, yeterki italyan olsun. Sonucta Specialized gibi markalarda Taiwan'da üretiliyor ama yinede Taiwan markasi degildir.
Ha bu arada Cin cakmalari ve Türkiyede üretilen bianchiler italyan degildir.

Italyada toplanan tüm italyanlar buraya, yeterki italyan olsun. Sonucta Specialized gibi markalarda Taiwan'da üretiliyor ama yinede Taiwan markasi degildir.
Ha bu arada Cin cakmalari ve Türkiyede üretilen bianchiler italyan degildir.
Bilgi birikimine sonsuz hürmet ederim ama burada kraldan çok (king sensin tabiki) kralcılık yapacağım sevgili murat çömez ve bu fikrine katılmıyorum. İtalyan sadece ve sadece meydın itali olmalıdır.
(Dipnot: Sakın bu yakınlaşma çabamı yanlış anlama. Senden bir fayda umduğumdan veya senden ileriki dönemde bir colnago kadro ayarlamanı isteyeceğimden değil: Katiyen o amaçlı değil. Seni seviyorum sadece. Hemde çok. Ahhh coln....)

Bilgi birikimine sonsuz hürmet ederim ama burada kraldan çok (king sensin tabiki) kralcılık yapacağım sevgili murat çömez ve bu fikrine katılmıyorum. İtalyan sadece ve sadece meydın itali olmalıdır.
(Dipnot: Sakın bu yakınlaşma çabamı yanlış anlama. Senden bir fayda umduğumdan veya senden ileriki dönemde bir colnago kadro ayarlamanı isteyeceğimden değil: Katiyen o amaçlı değil. Seni seviyorum sadece. Hemde çok. Ahhh coln....)
Tabiki haklisin, made in Italy olmasi gerekiyor ama mesela Bianchi, Colnago ve Pinarello gibi markalarin taiwanda üretilen modelleri var. Bunlar yinede made in Italy oluyor ve taiwanda üretildigi icin basit bir üretim degil. Simdi bunlari bu grupta paylasmasak dogru olmaz bence sonucta zirve yaümis markalar.
Ayrica dünyanin %80 kadrolari Taiwan üretimi ve yinede ülke olarak made in Italy, made in USA, made in Germany olarak satiliyor, cünkü belirli markalarin üretimi taiwanda da olsa patentli ve baska marka o sekli kullanamiyor. Yani Taiwan markaya özel üretiyor.

Kadromuzu su sekilde topladik.

Marka: Colnago
Model C40 Karbon
Üretim yili: 1996
Boya: Art Decor

Vites sistemi: Full Campanolo Record 11li Carbon 1. Generation
Frenler: Campagnolo Record Dual Pivot
Masa Orjinal Colnago Carbon Force
Jant Seti: Campagnolo Shamal Ultra
Gidon ve Bogazi: Syntace
Suluk tutacagi: Campagnolo Record
Sele borusu ve kelepcesi: Colnago Orjinal
Sele: Sele Italia SLR 135g Titanium/Karbon

Agirlik: 7kg

1.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
11.JPG
1.jpg
3.jpg
6.jpg
7,1.jpg
7,2.jpg
7.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12 (1).jpg
12 (2).jpg14.jpg
15.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
28.jpg
29.jpg
32.jpg
33.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg

Abi bu acaip sanatsal bir guzellik ya dusun yani ben buna bim poseti takmaya asla kiyamazdim. Oyle anla 💚💚💚😁

Gardaşım bir kahve tiryakisi olarak çok çok beğendim bu takımları enfesler zevkli adamsın vesselam.

Tabiki haklisin, made in Italy olmasi gerekiyor ama mesela Bianchi, Colnago ve Pinarello gibi markalarin taiwanda üretilen modelleri var. Bunlar yinede made in Italy oluyor ve taiwanda üretildigi icin basit bir üretim degil. Simdi bunlari bu grupta paylasmasak dogru olmaz bence sonucta zirve yaümis markalar.
Ayrica dünyanin %80 kadrolari Taiwan üretimi ve yinede ülke olarak made in Italy, made in USA, made in Germany olarak satiliyor, cünkü belirli markalarin üretimi taiwanda da olsa patentli ve baska marka o sekli kullanamiyor. Yani Taiwan markaya özel üretiyor.
Abi sonuçta üretim ağını oraya kaydırsalar bile üretilen modeller vb malzemeler markaların talebi ve mühendislik çalışmaları sonucu ortaya çıkan örnek şablonlara göre üretiliyor. Bu arada fincanlarin güzelmiş bir orta şekerli alırız 😂😂

Bodoslama daldim merlindeki ayroya
Taktım üstüne 3T Aeronova Integra
Cantım fulcrum setim ultegra
Grup set hariç hepsi italya
Neyini beğenmedin Bro hayrola

Time Trial dediler çok beğendiğim kadroya
Hiç bakmadın mı sele borusundaki açıya
Dedim ben baktım üzerinde yazan Pinarelloya
Yıktım tabuları baktım yaptığım tabloya

Spacerleri çıkarıp ayar çektim maşaya
Ramak kaldı Bike fit uzmanı olmaya
Günlük kullandım düştüm yollara
Beni merak etmeyin erdim rahata
IMG_20201224_225253.jpg
Bisikletin ilk hali
Bu da son hali
IMG_20210112_193715.jpg
Jant ve sele değişti grupset zaten shimano
Kadro
Gidon
Gidon Boğazı İtalyan

Forumun horlanmış İtalyanı Montello 🙄
🤣🤣

Gardaşım bir kahve tiryakisi olarak çok çok beğendim bu takımları enfesler zevkli adamsın vesselam.
Tesekkürler Tolga. Sana bir sir vereyim, ben kahveyi ayni zamanda sigarayi ve alkolü hic sevmem agzimada da sürmem.

Ben bir sade alırım sayın @Murat Cömez .
Yanına da lokum, çikolata yerine şu olsa şeker komasına girerim sanırım. 😅
226998 dosyayı görüntüle
Afiyet olsun buyur. :)
kahve-yuzunden-bosanma-osmanli.jpg
Herkese selam
Buda benim İtalyan 80lerden
Bertoni ultraleggera
full 600 setli
253927 dosyayı görüntüle
Masallah cok güzel Bisiklet, 1989 Bertoni Ultraleggera Vitus 979 Aluminium. Bunun degerini iyi bilin.

Abi sonuçta üretim ağını oraya kaydırsalar bile üretilen modeller vb malzemeler markaların talebi ve mühendislik çalışmaları sonucu ortaya çıkan örnek şablonlara göre üretiliyor. Bu arada fincanlarin güzelmiş bir orta şekerli alırız 😂😂
Fincanlari begendigine sevindim, buyur orta sekerli kahven, afiyet olsun. :)
kahve-yuzunden-bosanma-osmanli.jpg

Tesekkürler Tolga. Sana bir sir vereyim, ben kahveyi ayni zamanda sigarayi ve alkolü hic sevmem agzimada da sürmem.

Afiyet olsun buyur. :)
253940 dosyayı görüntüle

Masallah cok güzel Bisiklet, 1989 Bertoni Ultraleggera Vitus 979 Aluminium. Bunun degerini iyi bilin.

Fincanlari begendigine sevindim, buyur orta sekerli kahven, afiyet olsun. :)
253940 dosyayı görüntüle
Ama Campagnolo fincanları birincilik kupası gibi kaldıracağız derken Osmanlı kahvecisi fincanlarıyla bizi geçiştirdiniz sayın @Murat Cömez .😕
Bizi layık mı görmediniz Campagnolo'ya?😅

Geri