Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mahalle düğünlerinden nefret ediyorum

Sorun mahallenin kalmaması . Yoksa 10 katlı apartmanların oluşturduğu sitelere mahalle denemez. Zaten mahalle düğünü olsa , siz de orada olursunuz . Ne de olsa düğün sizin komşunuzun düğünü. Ne orjinali koruyoruz ,ne de yeni olması gerektiği gibi kabulleniyoruz.

Scudo
sabahın 3'ünde davul çala çala gezen adamlar çok mu normal sanki..
sünnet konvoyları, düğün konvoyları, seçim zamanı bangır bangır gezen minibüsler çok mu normal..
bu ülkede toplumu ilgilendiren konularda doğru düzgün yapılan tek birşey gösterin..

Saat 2'yi çeyrek geçiyor, birazdan bilgisayarı kapatıp yatacaktım ama 1-2 dakika önce dışardan deli gibi korna sesleri gelmeye başladı. Şimdi de davul zurna çalmaya başladılar. Yazın yaklaşmasınyla beraber sıklaşıyor bu durum. Gelin alma diye bir adetleri var, gece gelip gürültü yaparak bütün mahalleyi uyandırarak kendilerine sövdüryorlar.

Milyonlarca yoz ve yobazın halen cirit attığı memlekettesin, nerede yaşadığını bil (bilmek zorunda bırakılıyoruz) dostum.

• Beğen
Tepkiler: danceros
@MakRo

Malesef dugun istemeyen kadin yok, en istemeyeni bile dugune benzer bir dugun partisi/kutlamasi ister ki bundada masraf olarak degisen birsey yok :)
nikah dairesinde kokteyl desen, o bile uzer adami. En guzeli pasta limonatali dugun :)

Bunun tek istisnasi 2. Evliligini yapan bir es adayin olursa o zaman dugun olmama sansi var :)
ilk evliligi olacak bir hanımın herseyin 1 kere oluyor mantalitesi zaten en bitirici nokta.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Rocketman ve MakRo
Daha dün sünnet düğününden geldim, açıklar kendi çizgisinde zaten onlara pek lafım yokta, Allah için tesettüre girmişlere ne demeli? Yaşlı - genç neredeyse bütün kadınların iç çamaşır markalarını sayacaktım. Birde bunlara alışmışken son 1-2 sene içinde 10 yaşındaki kız çocuklarının altta tayttan farksız bilek açık uzun etek, pavyon ayakkabısı gibi topuklu ayakkabı, 30 yaşındaki kadın makyajı ve kafada deve hendeği gibi başörtüyle görmeye başladım ya, zırnık kadar ümidim varsada yok olmaya başladı. Sorsan Allah Peygamber Zina Haram, o denli ki tesettüre girecek kadar Müslüman. Ama düğünlerde Allah disabled, göremiyor düğünleri. Welcome to Yobaz Land.

davul zurna senfonesi başladı şimdi daha kahvaltıya oturmuştum iyi oldu

@uussff

Halbuki yeni evli çift bu tarz bir masraf yerine yurtdışına tatile gitse. ( endonezya vs değil tabiki) soyle bir gezer avrupayı . Oranın yerlisi yabancısı ve dahi Türkü nasıl çalışır gezer eğlenir nasıl yaşar? Nerede yaşar doğasını tarihini insanını görse. Zaten ileride ya çocuk yada para nedeniyle zorlanacaklar. Yeni evli oldukları için onlara heryer saray gibi gelecektir. Ama bizimkiler doğuştan sosyetik oldular . Illaki 5 yıldız olacak. Balayı gezi hepsi birarada olur. Biraz da süreyi uzun tutar , hesaplı harcama yapıp sadece bir sırt çantasıyla gezerlerse ucuz ve hızlı bir yolculuk olur. Çok yer görebilirler. Ama ıllaki masif mobilya, perde düğün salonu .... başkalarının beklentileri ile kendi yaşamını düzenlemek . Ilginç.

müzik festivali de başlamıştır ohh ohhh çal kardeş

Ezandan rahatsız olduğumu ilgili yerlere ilettim..Bana cevap olarak ''senin gibileri bu ülkede barındırdığımıza dua et'' minvalinde birşeyler yazıldı..!
Aslında ''ezanı kaldırın'' filan demedim,''sesini eski haline getirin'' dedim ve bu rahatsızlığı,bu ülkede tanınan mutaassıp kişiler de medyada dile getirdiler..
Yani bazı şeyleri kabulleneceksin..Yapabileceğin hiçbir şeyin olmadığını öğreneceksin..
Türkiye'de adalet olsa,mahkemeler hızlıca sonuca bağlansa;''hakkını ara'' derim ama böyle bir şey olmadığı için,yapılabilecek hiçbir şey yok işte..

@Çağdaş78
En mantikli yorum bu gercekten. Mahalle diye bir sey kalmadi artik. Komsuluk iliskileri kalmadi. Ama cok sukur bizim mahallede halen daha komsuluk devam ediyor. Bitmedi.

@ahlaksız
Ezanlar aslına uygun okunmuyor, ne makamı ne Arapçaya uygunluğu var. Resmen köylü şivesiyle, gelişigüzel okunuyor bunu bilen yok bu ayrı bir sorun.

Okunan ezan hoparlörden bağıra bağıra, kontrolsüzce, dakikalarca, uzata uzata okunacak diye bir kural yok bu apayrı sorun.

Ezan okunacak diye bir kural, farz dinde yok bu ayrı sorun.

Sırf ezan okunuyor diye yüzlerce önemli telefon görüşmemi yarıda kestiğimi bilirim.

Vakit gelince ibadet yapması gerektiğini değilde birisi ezan okursa üzerinde baskı oluşup camiye gitmesi gerektini düşünen topluma neyi anlatıyorsak burada zaten... Hala ramazan davulunu Allah'ın emri sanan, İslamda yeri var zanneden insanların arasında yaşıyoruz zaten, şaka gibi.

Gecenin 2'sinde çaldıkları davul zurna yetmedi şimdi yine korna çalan arabalar geçmeye başladı. :acpsnr::acpsnr::acpsnr::acpsnr:

• Beğen
Tepkiler: samurusov
düğün yerinde 20 kişi yok ama son sen müziğe devam

Bu memleketin en büyük sorunu empati eksiliği, başkasını düşünmemektir.

- "Bir kere evleniyoruz" diye başkasını rahatsız etme hakkına sahip olduğunu sanmak. Bakın şuna eminim, burda başkasından şikayet eden arkadaşların da çoğu evlenirken bunu yapmış veya yapacaktır.
- "5 dakika işim var" diye arabayı olur olmaz park etmek. Çünkü kendisi olduğu zaman kural esnetilebilir. Siz ordan geçemezsiniz, ama tepki gösterdiğiniz zaman "5 dakika bekleyemedi" der.
- Bisiklet yoluna park edip, bisikletliyi düşünmemek. Bisiklete binmek de neymiş, çoluk çocuk gibi bisiklete binmesinler.
- Arabanın camını açıp izmarit atmak. "Bir tane izmaritle çevre kirlenecek değil sonuçta".
- Piknik yapıp çöpünü orda bırakmak. Zaten herkes bırakmış, bir de o bıraksa ne olur?
- Borcunu ödememek. Zaten herkes devleti çalıp çırpıyor ben de KYK borcumu ödemesem ne olur.
- Kamu malına zarar vermek. Öğretmenim sıranın her yeri çizikti ben küçücük adımı yazdım.

Şöyle aklıma gelen birkaç örneği verdim. Düzgün sıraya girme kültürü bile yoktur bizde. Hop bir kişinin önüne geçince kendini uyanık zanneden cahiller vardır. Sabit hızda giden trafikte makas atıp 1 arabanın önüne geçince, 2 metre ileri gitmiş olmakla kendini kurnaz zanneden şark kurnazları vardır.

Mesela adam arabasıyla dönecek, şak diye direksiyonu kırıp, sinyal vermeden, en sol şeritten en sağdaki ayrıma girer. Çünkü arkasında araç, bisiklet, insan vs. olduğunu düşünmez. Bizim kültürümüzde "başkasının adına düşünmek" diye bir şey yok oldu malesef. Çocuklarına bile "herkes kendini kurtarır olan sana olur", "sen kendini düşün" vs. diye öğüt veren bir milletiz biz. Herkesin çocuğu prenses, herkesin çocuğu prens. Dikkat edin, çoğuna "sus" deseniz "o daha çocuk, tabi ki gürültü yapacak", "tabi ki ortalığı yıkacak" diye azar yersiniz. Milletin prensinin bağırma hakkı vardır, sizin kafanızın davul gibi olmama hakkı yoktur arkadaşlar.

Özellikle bu, "hayır" ne demek bilmeyen ve başkalarının hakkına tecavüz etmeyi hakkı gören prens ve prenses nesli büyüyünce göreceğiz biz asıl empati yoksunluğu nasıl olur.

@Çağdaş78

Bizim kültümüzden gelen bazı şeylerin "din" zannedilmesi problemi var. Herkes "mübarek kandilci" ama kandil Osmanlı geleneğidir. Ramazan davulu hakeza öyledir. O yıllarda Arabistan'da bizimki gibi "mezarlığa, kim olduğu belli olacak şekilde" gömülme gibi bir adet yoktur.

Yani şunu düşünün, Osmanlı'da birisi çıkıp demiş ki, Ramazan'da geceleri davulla insanları uyandıralım. Bu daha önceden "İslam'da yokmuş, geleneklerde de yokmuş". Kimse çıkıp "bu bizim kültürümüze aykırı, İslam'da böyle bir şey yok" diye diretmemiş ki bugüne ulaşmış. Bugün de biz çıkıp diyoruz ki Ramazan davuluna artık gerek yok. Bu da bugün kültürümüzde yok. Ama kraldan fazla kralcılar hemen "Dine saldırıyorsunuz" havalarına giriyor. Günümüzün özeti.

@Çağdaş78

Gecen hafta bir arkadaşım evlendi, cocugun canina bastan tak etti ben 40 bin dugune verene kadar en luks tura giderim mantiginda bir soz soyledi ortaya turda 38 bin falan cok ozel butik bir tur. Gelin de zaten dugun istemiyorum modundaydi ama arkadaslar arasinda bir eglence yapalim diyordu nikahtan sonra.

Sonuc ne oldu, o butik tur arti birde mekan kapatıldı, 60-70 kisilik kokteyl :) arkadas tur ile ilgili soz soylemese daha iyidi hem ordan kacti hemde dugun olmayan ama ismi düğün partisi olan organizasyondan :))

fotografci, canli muzik, mekan parasi, icki parasi, dj derken zaten kisi basi 50 tl daha koysa yemekli dügun olurdu.. Her turlu mokoko :)))

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
@uussff kızlara kizincaya kadar biz erkekler bile bu durumda . Araba arkasına takılan teneke kutu gibi. Hipster olmak için bile malum T..... mağazasından alış veriş yapmak ? Hipster olan ile iconister " i karıştırmamak lazım.

Tartışmak değil gayem. Kendi açımdan bakayım olaya. Bulunduğum şehirde hep güzel mekanlar içkili bende ondan dolayı o güzel yerleri kullanamıyorum gezemiyorum Vs. ama saygı gösteriyorum. Belki çoğunluk ya da başka etkenler böyle istiyor diyorum saygı gösteriyorum.
Aynı şekilde ezan sesi gelmeyen yerlerde var arzu eden benim yaptığım gibi ezan sesi az ya da hiç olmayan yerleri tercih edebilir.

Zaten mahallede düğün sünnet hatim merasimleri insanları, alakasız kişi, komşuları rahatsız ettiği için uygun bulmuyorum.

Geri