Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mahalle düğünlerinden nefret ediyorum

Millete hava atmak istiyorlar tamam ama o saatte uyuyan bebeklerden, yaşlılardan, hastalardan, sabah erken saatte işe gideceği için o saatte uyuyan insanlardan ne istiyorlar?

• Beğen
Tepkiler: firestone
Scudo
@berberci

Bizim burada düğün kırk yılın başı olur mahallede ama benim dediğim çingeneler. Adamlarda her şey var davul, klarnet, tesisat. Çalmasıda beleş olunca istedikleri saate kadar çalıyorlar. Genelde yaz mevsimi her akşam yaparlardı ama dün akşam baya azıttılar. Bunların olay tam olarak düğünde değil yani çalıp oynamak :)

@Ilter Elmas
Umurlarında değil tabii ki de.

Ya bu düğün olayı o kadar anlamsız ve çoğu zaman zorlamadır ki, hayatı boyunca düğünde orda burda oynamamış adama, damat olduğu düğünde herkesin ortasında dans bile ettirilir.
Komik desen değil, acıklı mı bilmiyorum ama gerçek anlamda bir işkence.

@Ilter Elmas
O insanların tek düşündükleri kendileri. Bebekmiş, hastaymış hiç umurlarında olmaz. Bencil,egoist,görgüsüz varlıklardır bunlar

milletin ne cok orf ve adet duygulari olmus biz cocukken mahalle dugunu olsa da eglensek diye 4 gozle beklerdik nerde calgi sesi duysak oraya gider muzikle eglenirdik hatta biz cocuklara kina dagitilardi ben kokusunu sevmedigim icin surtturmezdim sahsen mahalle dugunlerinin tadina asla hala da doyamam tabi gece 12e kadar calgi kalgi hoppalar zippalar takim merasimi falan olmali sahsen oldum olasi sevmisimdir dugunleri hele cigdem citlatmasi milleti izleyerek superdir keske yine bizim buralarda olsa da izlesek yine cocuklar gibi

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Fatih Yasin Söndüren
Çocukken ben de yazın her gün bmx bisikletimle mahallede gezer ve düğün arardım. Bateri çalan adamı izlemeye bayılırdım.
Ama artık bateriler-bağlamalar kalmadı. Bir orgla hallediyorlar bütün işi.

20 sene öncesinden bahsediyorum. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Düğünler de...

Saat şu an 23:45 ve sokakta birisi saat 22:00'dan beri aşağıda fotografını paylaşacağım aletini kullanmak suretiyle gürültü yapıyor. Koca gün hiç gürültü yoktu, ne hikmetse gecenin 10'unda bu aleti kullanmaya başladı. Tabi çıkıp bakmadım ne aleti olduğuna, bu aletine sesine benzettim.

aeg-ws2200-180-buyuk-taslama-x.jpg

@Fatih Yasin Söndüren Örf adet dediğiniz şey büyük şehirde tanımadığı insanların kafasını kendi düğünü yüzünden şişirmek, hastasını, bebeğini rahatsız etmekse yerin dibine batsın öyle örf de adet de. Köy veya kasaba gibi yerlerde zaten herkes birbirini tanır, sabaha kadar da düğün yapıp davul zurna çalsa şikayet eden çıkmaz. Benim oturduğum site 100 daireli, geçen sene birileri havuz başında düğün yaptı, birisi sünet düğünüydü. Çok samimi olduğu bikaç komşusu hariç kimseyi nezaketen de olsa davet etmiyo ama, haftasonu evinde kafa dinlemek isteyen herkesin, yakın aparmanlarda oturanlar da dahil kafasını şişiriyo. Bikaç komşuyla konuşup yönetime dilekçe verdik, artık düğün falan yapılmıyo.

@firestone 26 yil evvel ki mesajim icin alintilamazsaniz sevinirim o attigim o zamana aitti elealemle orfi adeti tartismaya girmiyorum buraya banane ne yapiyorsaniz yapin

@Fatih Yasin Söndüren Kusura bakmayın, müneccim olmadığım için 26 yıl önceki görüşleriniz olduğunu anlayamadan mesaj yazdım.

@firestone muneccim olmaya gerek yok mesajimin tarihine bakmaniz yeterli gereksiz yere alintalamaz laf sokmaya cabalamazsaniz yorumlarima da karismazsaniz sevinirim benim sizin yorumunuza karismadigim gibi

Örf adet diyenlerin şunu düşünmesi gerek. Eskiden nüfus azdı, küçük yerleşim yerlerinde hergün düğün olmuyordu. Ayda yılda bi düğün olur o zaman da zaten mahallenin köyün yarısı düğüne giderdi.
Şimdi ise şehirlerdeki bir mahallenin nüfusu köyden kasabadan fazla. Kimi mahallelerde hatta sokaklarda hergün bir düğün oluyor. Kimileri bi de havai fişek atıyorlar(eskiden havai fişek mi vardı sahi).
Arasıra olsa tamam ama hergün de çekilmiyor. Bir müddet sonra çekilmez oluyor.
Örf adetler taşa yazılmış değişmez kanunlar değildir. Düğün yapılmasın demiyoruz. Yapılacaksa kapalı düğün salonları var. Orda yap.
Düğün salonu pahalı diyorsan köyüne/memleketine git köyünde yap. Sonuçta hemen herkesin bir köyüm diyebileceği bi yerle bağı var. Ki köyündekiler de seve seve hoş geldin sefa getirdin der.

@Fatih Yasin Söndüren İlk cevap verdiğinizde şüphe edip mesaj tarihine baktım, 22 Haziran 2018 yazıyo. İzafiyet teorisine göre zaman görecelidir, siz de haklısınız 26 yıl da olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bir haftadır neredeyse her gece çevre sokaklardan davul zurna sesleri geliyor. Normal saatlerde gelse yine bu kadar sinirlenmeyeceğim ama hep gece 12'den sonra başlıyorlar en az yarım saat sürüyor gürültüleri. Bir keresinde gece 2 buçuk falandı davul zurna sesiyle yatağımdan sıçradım. Gecenin 2 buçuğunda kornalara basıp davul zurna çalmanın mantığı ne acaba?

@Ilter Elmas onların eğlencisine ortak olmanı istiyorlar bence hocam iyi niyetten bence (!)

• Beğen
Tepkiler: makifir
@Desert Fox Kesinlikle iyi niyettendir (!)

Karşı komşunun da yeni bebeği var, bunlar gecenin bir yarısı davul zurnaya başlayınca bebek de ağlamaya başlıyor.

@Ilter Elmas hocam bir tek gece değil ki sabah saat 9-10 da çalgı çengi başlıyor burada hem gece uyuyamıyorsun hem de sabah tam o tatlı uykunu da bölüyorlarAh ah keşke herkesin parası olsa da düğün salonunda yapsa şu eğlencesini,parası az diye mahallenin ortasına bir çadır dikip bir ses sistemi koyup düğün yapıyorlar sırf olsun diye

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Desert Fox Aynen öyle. Bazen sabah da yapıyorlar. Sağolsunlar geçen pazar sabahı da çiftetelliyle uyandırmışlardı.

• Beğen
Tepkiler: Desert Fox
Cimer e yazmıştım son sayfada ki yorumları (meğerse herkes aynı çıkarımı yapmış:) ) sonuç emniyete yönledirilmiş. 24 ten sonra yasak şikayet edin. Düzgün okumamışlar bile.
Güzel ortak bir metin olacak herkes aynı metni şikayet olarak cimer açıkkapı gibi kurumlara gönderecek. Değişmez ama yavaş yavaş kamuoyu olur.

Geri