Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Manavgat Yanıyor

Arkadaşlar, ekşi'de gündem yoğun olduğu için, sanatçı Nilüfer Yumlu, #helpturkey paylaşımı yaparak devletini aciz göstermeyi reddettiği için gerektiği derecede linç edilememiş. Destek bekliyorlar. Bilginize.

Son düzenleme:
Scudo
Zina yüzünden başımıza gelen bu felaketten hükümeti sorumlu tutmak tek kelime ile vatan hainliğidir.

1999 depremi nasıl ki ; Kuran yırtanlar , gazinolarda dans edenler yüzünden olduysa bu musibetin de sebebi budur.

Sahilde kumsalda mayolu gezmeler , kadınlı erkekli güneşlenmeler , şortlu biçimde edepten uzak dolaşmalar.

Hadi bunlar insanların yaptıkları ya ahlaktan nasibini almamış hayvanlara ne demeli.

Avret yerleri açıkta olacak şekilde ormanda bi o yana bi bu yana koşmaları. Ulu orta üremeleri.

Elbet bu isyanın bir cezası olacaktı ve Rabbim bize bu musibeti verdi.

İlk hükümeti suçlamadan önce şapkamızı önümüze koymalı ve bu yaptığımız yanlışlardan dönmeliyiz.

Dua çemberleri Ali Erbaş'ın önderliğinde devam etmektedir. Elbet dualarla ormanı söndüreceğiz.

Gavurlardan yardım isteyip ülkemizi rezil etmenize hiç bir zaman müsade etmeyeceğiz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, ekşi'de gündem yoğun olduğu için, sanatçı Nilüfer Yumlu, devletini aciz göstermeyi reddettiği için gerektiği derecede linç edilememiş. Destek bekliyorlar. Bilginize.
Bence burası bunun yeri değil, linç etmeyi daha iyi bilen, daha iyi becerebilen topluluklarda deneyin şansınızı.

Zina yüzünden başımıza gelen bu felaketten hükümeti sorumlu tutmak tek kelime ile vatan hainliğidir.

1999 depremi nasıl ki ; Kuran yırtanlar , gazinolarda dans edenler yüzünden olduysa bu musibetin de sebebi budur.

Sahilde kumsalda mayolu gezmeler , kadınlı erkekli güneşlenmeler , şortlu biçimde edepten uzak dolaşmalar.

Hadi bunlar insanların yaptıkları ya ahlaktan nasibini almamış hayvanlara ne demeli.

Avret yerleri açıkta olacak şekilde ormanda bi o yana bi bu yana koşmaları. Ulu orta üremeleri.

İlk hükümeti suçlamadan önce şapkamızı önümüze koymalı ve bu yaptığımız yanlışlardan dönmeliyiz.

Dua çemberleri Ali Erbaş'ın önderliğinde devam etmektedir. Elbet dualarla ormanı söndüreceğiz.

Siz alnı secde görmemişler inanmasada bunu başaracağız.

Gavurlardan yardım isteyip ülkemizi rezil etmenize hiç bir zaman müsade etmeyeceğiz.

"Ezanlari susturamayacaksiniz, bayragimizi indiremeyeceksiniz" kismini unutmussunuz.

JÖHPÖH31 tayfaya bayılıyorum valla. 2020 yılına kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden uçabilir yazısı olan uçakları 2019 yılında uçmuyor diye hangara tık ki 2019 Teknofest'te çatır çatı gösteri yapıyor. Bunu adı hem acizlik ,hem de gözverenliğin dik alasıdır. 3. kuşaktan bir akrabası fettullah piçine selam verdi diye insanları kapıya koyan Yüce Devletimiz , abisi fettullahçılıktan cezaevinde yatan adamı ülkenin başına bakan yapıyor, JÖHPÖH31 tayfa da alkışlıyor.
Ben,sentezcilerden Türk Milliyetçiliği öğrenecek değilim. Alın bakın,bizim uçakların aynısı olan İspanyol uçağı,40 dakikada 5. sortiyi yapıp su alıyor. 5x4.9=24.5 ton su demek.
F-35 ile İHA'yı bir tutan güruh, söndürme uçağı ve helikopterini bir tutuyor. Şaşırıyor muyuz? Tabii ki de hayır.

JÖHPÖH31 tayfaya bayılıyorum valla. 2020 yılına kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden uçabilir yazısı olan uçakları 2019 yılında uçmuyor diye hangara tık ki 2019 Teknofest'te çatır çatı gösteri yapıyor. Bunu adı hem acizlik ,hem de gözverenliğin dik alasıdır. 3. kuşaktan bir akrabası fettullah piçine selam verdi diye insanları kapıya koyan Yüce Devletimiz , abisi fettullahçılıktan cezaevinde yatan adamı ülkenin başına bakan yapıyor, JÖHPÖH31 tayfa da alkışlıyor.
Ben,sentezcilerden Türk Milliyetçiliği öğrenecek değilim. Alın bakın,bizim uçakların aynısı olan İspanyol uçağı,40 dakikada 5. sortiyi yapıp su alıyor. 5x4.9=24.5 ton su demek.
F-35 ile İHA'yı bir tutan güruh, söndürme uçağı ve helikopterini bir tutuyor. Şaşırıyor muyuz? Tabii ki de hayır.
İşte o eksik yarım tonla kaç ağaç kurtulur farkında mısın. 100 litre su eksiği uçakla, bir sürü ağacın yanmasına sebep o küffar uçakları.
Arkadaşlar, ekşi'de gündem yoğun olduğu için, sanatçı Nilüfer Yumlu, devletini aciz göstermeyi reddettiği için gerektiği derecede linç edilememiş. Destek bekliyorlar. Bilginize.
Devlet ile hükümet kavramları yine karıştırılmış.

Arkadaşlar Manavgatta yaşıyorum yangın Manavgattan uzaklaşsa da ormanlarımız yanmaya devam ediyor. Yanacak bir şey kalmayıncaya kadar da devam edecek gibi duruyor. Yukarıda arkadaşlar yangın haritaları paylaşmışlar. Tüm dünyada yangınlar var bizdeki problem ise yangınları söndüremiyoruz; sorun bu.
İnsanlar evlerinin önünde, köylerinde hortumlarla tırmıklarla yangına karşı nöbet tutuyorlar, yangın uçağı denen şeyi burada hiç görmedim, 1-2 kere yangın uçağı gördüğünü söyleyen var.
Bu başlıktaki tartışmalar her zaman olduğu gibi kutuplaşmalar üzerinden devam ediyor ama bu kutuplaşmalardaki en büyük suçlu bence toplumdaki kutuplaşmayı sonunda kadar artırıp bundan fayda bekleyen iktidarlardır. Bu kutuplaşmalar Türkiyede yeni oluyor karşı tarafı yenince de herşey yoluna girecek zannedersek de biraz Osmanlının son dönemini kitaplardan okumanızı tavsiye derim. Bu bölünmeler ve kutuplaşmalar hep var ve var olmuş ve bu bizim hastalığımız. Koca osmanlı devletini yıkmışız bunu da yıkarız evelallah
Yangınlar devam ederken benim gördüğüm en önemli problem bu işi teröristler çıkartıyor denilerek gençlerin yoğun şekilde kışkırtılması köy yollarında ellerinde silah sivil insanlar dolaşıyor ve yol kesiyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar. Bu yüzden yangına yardıma gitmeye korkan insanlar var. İlginç bir şekilde de ortada hiç asker gözükmüyor yollarda ve köylerde çok az jandarma var. Yolları kontrol etmesi gereken jandarmayı ortada göremiyoruz. Birileri yine bu yangın vesilesiyle başımıza çorap örmeye çalışıyor ya hayırlısı

Son düzenleme:
Dün Denizli Buldan'da çıkan yangın için gönüllü ekip kurulmuş ve onlarla yangın söndürmeye destek vermek amacıyla gidecektik. Denizli'de ki Sivil Toplum Kuruluşları ve arama kurtarma gibi grupların bir çoğunun bölgede olması ve dikkati bir noktaya çekip başka noktalardan yangın çıkarılma ihtimaline karşın oturduğum mahallenin üzerindeki noktalarda PAKDOS ekibinden 3erli 3 grup şeklinde üst bölgelerde Orman Bölge, polis ve mahalle muhtarının bilgisi dahilinde keşif turu yaptık şükür ki bu bölgede her hangi bir olumsuz duruma rastlamadık. Yine Denizli içinde bir çok bölgede gönüllü insanları gördüm orman giriş noktalarında nöbet tutuyorlardı. Lakin Buldan'daki yangın giderek büyüdü şu anda devam etmekte. Akşam saatlerin uçak ile müdahale edildiği ve bu sayede merkeze doğru geçmediğini ilettiler. Yurdumuzun dört bir yanında devam eden yangınların söndürülmesi dileğiyle ve işim olmadığı zamanlarda gönüllü olarak katılmaya devam edeceğim.

IMG-20210802-WA0020.jpgIMG-20210802-WA0023.jpgIMG-20210802-WA0024.jpg

Bu hakim tepeden baktığımızda Buldan'daki yangın bulutunun Buharkent ve Nazilli'ye kadar ulaştığı görünüyordu.
IMG_20210802_195854.jpg

Az önce 17:05'te aldığım habere göre Denizli Çamlık 4. Çeşme mevkisinde yangın başlamış. Tam olarak Denizli Orman Bölge Müdürlüğünün arka taraflarına geliyor. az önce arkadaşım bir görüntü paylaştı evlerinden gözüktüğü kadarı ile vadiden yükselen duman görünüyordu. Kendileri bir ekip ile bölgeye geçiyorlar.

4üncü çeşme.jpg

Son düzenleme:
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!!<br>Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor👇👇👇 <a href="(link)">pic.twitter.com/anSa30Aq2g</a></p>&mdash; İlhan Taşcı (@ilhantasci) <a href=" ">August 3, 2021</a></blockquote> <script async src="(link)" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Türkiye yangın yerine dönmüş, ciğerlerimiz yanarken RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin “özel hat” üzerinden televizyon yöneticilerini tehdit etti!!!<br>Şahin gönderdiği mesajda televizyon yöneticilerine “yangınları göstermeyin yoksa size en ağır cezayı veririm” diye tehdit savuruyor👇👇👇 <a href="(link)">pic.twitter.com/anSa30Aq2g</a></p>&mdash; İlhan Taşcı (@ilhantasci) <a href=" ">August 3, 2021</a></blockquote> <script async src="(link)" charset="utf-8"></script>
Şimdi bu zaatın benim gözümde vatan haininden hiç bir farkı yok!

(link)

Ona buna çatarak bir yere varamayız. Herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirsin. Küresel ısınma var bu sorumluluktan sıyrılamayız. Peki biz dünya için, kısıtlı kaynaklar için ne yapıyoruz. Şehirde öküz cesametinde jipler kullanarak, hipodrom büyüklüğünde evlerde oturarak, sığır gibi yiyip tüketerek sadece dünyanın sonunu getiririz. Herkes ayağını denk alsın. Bir tek dünya var.

(link)

Ona buna çatarak bir yere varamayız. Herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getirsin. Küresel ısınma var bu sorumluluktan sıyrılamayız. Peki biz dünya için, kısıtlı kaynaklar için ne yapıyoruz. Şehirde öküz cesametinde jipler kullanarak, hipodrom büyüklüğünde evlerde oturarak, sığır gibi yiyip tüketerek sadece dünyanın sonunu getiririz. Herkes ayağını denk alsın. Bir tek dünya var.
Lee Iacocca efendi var ford mustang zamanı ford ceosu. O der, şehirde gezmek için 2 tonluk araba kullanmak aptallıktır diye. Gezdiğiniz benzinin çoğunu o dev arabayı ittirmeye heba edersiniz der.

Rezidanslara gelince, elektriğe bağımlısınız. Işletme maliyeti çok yüksek. İnsanlara tepeden bakmak için o şımarıklık çok fazla. Asansör çalışmaz, havalandırma susarsa ne olacağını düşünün.

Arkadaşlar, azar azar pişiriyorlar bizleri. Amaç kargaşa ve sonunda da iç savaş. Dikkatli olunuz. Çocuklarımızın geleceği için en doğru kararları alınız.

Reyiz gavurlardan yardım isteyip ülkemizi rezil ettiği ile kalmamış bir de teşekkür etmiş üstüne.

Ormanlar yandı. Hala yanıyor...
Bilgi kirliliği had safhada!
Sabotaj iddialari var ancak tutuklama yok.
İklim değişikliği, eskiden rastlanmayan mevsim anomalileri; düşük nem, akşamları çiğ yağmaması, 24 saat esen şiddetli ruzgar.

Söndürme için hava desteginin geciktirilmesi şüphesi.
Uçakların inatla kullandırılmaması ve yurtdışından günlerce uçak beklenmesi.
Askeriyeden destek istenmemesi, askeri teçhizat ve asker insan gücünden yararlanılmaması.
Yangının ilk başladığı gün olayı incelemek yerine Cumhurbaskanının ana gündeminin secim çalışmaları konusunda Parti Genel Merkezindeki açıklamalarının olması.

Size cok ilginç rastlantılardan bahsetmek isterim. Aslında pek ilgili degilmiş gibi gözükselerde enteresan olaylar:

-2009'da 60 yıllık anlaşma ile yatırım başlatan Kanadalı Alamos Gold maden şirketi. Kaz Dağları'nda hukumetin söz verdiği taahhutleri yerine getirememesi, çevrecilerin verdiği mücadele sonrası 2019 yılında maden şirketinin ruhsatları yenilenmediği için çekilmek zorunda kalması. Bunun uzerine 1,5 yıl maden haklarını geri almak için direndi ve 2021 Nisan ayında Turkiye Cumhuriyetine şirketin uğradigi zarar için ''Milyar'' dolarlık dava açması.
(link)

-2021 Ocak ve Temmuz aylarinda ormanlık alanlar ile ilgili yetkilendirme ve vasif degistirme, maden-turizm alanlarinda izin verme maddelerinde kanun düzenlemeleri.

-Kasım 2020'de Katarlılar ile yapılan anlaşmalar. Bu anlaşmada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli hazır bulundular. Dışileri Bakanının böyle bir toplantıda olması gayet normal. Ama farkındaysanız Orman yangınları başlayınca İçişleri Bakanı ve Tarım Orman Bakanından önce Bakan Çavuşoğlu çıktı ekranlara !?!?
(link)

Ekran Görüntüsü (75).png

Yabancı yatırımların teşviki ve arazi tahsisleri (turizm, maden, inşaat alanları vb.) konusunda görüşülen pek çok perde arkası anlaşmanın tedirginlik yaşadığı söylentileri var. Alamos Gold şirketinin yaşadığı sorun nedeni ile bu tedirginligin tetiklendigi, cevrecilerin bu tip projelerde ve dogada yapılacak mudahalelerde göstereceği tepki ile
geri adım atılması olasiligindan bahsedildigi rivayet ediliyor.
Buna dayanak olarak Katar Emirinin 2017'de Sürmene Çamburnu'nu beğendiği ve satın alacagi söylentisini muteakip bu bölgenin yanması ve aşırı tepki/şüphe üzerine geri adım atılması gösteriliyor.

Sirf rant ve mevzuata kolayca uydurmak adına, toplumun cevre duyarliliginin cevreyi afet göstererek yok edilmesine, böylesi bir olayın kurgulanacagina kimse inanmak istemez. Ama komplo teorisyenleri böyle mantıklı kurgular yapınca insanın kafasinda soru işaretleri ister istemez gezmeye başlıyor :(

Artık neye inanacagimizi, neden bir sorunun Turkiye'de çözülmek yerine daha cok problem haline getirildigini anlayamaz haldeyiz. Belli bir bölge yanana kadar bekledikten sonra uçakları mudahaleye dahil ettiklerine inanmak istermiyorum ben!

Biraz önce Antalya'daki tanıdıklarımla konuştum anlattıkları ve sosyal medyadan izlediğim kadarıyla o alev dağlarının uçaklarla da söndürüleceğini düşünmüyorum. Su aşağı inene kadar zaten buharlaşır. O alevler çok güçlü çünkü. Helikopterlerinde zaten taşıyacağı max su malum. Yani önemli olan yangın çıktıktan sonraki 5 dakika, müdahele edildi edildi yoksa o durumda yapılabilecek en mantıklı şey; yerleşim yerlerini kontrol altına almaktır orman merkezi değil. Bahçelerdeki ve yerleşim yerine yakın bölgedeki ağaçların kesimidir. Bunu da zaten yapmaya çalışıyorlardır. O alevlerin suyla sönmesi bence ihtimal dahilinde bile değildir. Orada çalışanların ve yaşayanların Allah yardımcısı olsun. Kalbimiz duamız sizinle.

Geri