Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Market Önünden, Canavar Olma Yoluna: Benim Gaziantep'li Yol Arkadaşım

@Murat Cömez
FOX Şokları tercih edin diyecem ama yine bana bir şey diyecekler. Çünkü bana çok baskı yapıyorlar.:agla::agla::mad::mad:

Scudo
@Murat Cömez Hocam daha fazla yardım istemeyin bence. Arkadaş sizin kadroyu Gaziantep'te eritir sonra belderia olarak size verir. Ve emin olun ki o bisiklet 7.9 kiloyu aşar. Bana güvenebilirsiniz.

@BisikletliCocuk pres Makinemiz yok ki baskı yapalım sana

@TuzluNişasta52
Evet. Ama ben bu işime devam edeceğim. Bir müsade ''gerçekler acıtır'' deyip de baskı yapmasanız.

@Kaan T.
Sizin gibi insanlara ''Ya oturun yada gidin'' dedim. Lütfen ufak çocuklar gibi dalga geçmeyi kesin ve yaşınıza geri dönün düzgün düzgün konuşalım.

@BisikletliCocuk
Soku gecelim, Diger tüm parcalar icin ne önerirsin. Bilgi verecekmisin vermeyecekmisin.

@BisikletliCocuk Batıyorsun mesaj yazdıkça.Sana yazılanları takmıyorsun ama halen daha yardım bekliyorsun.Nasıl bir içecek içiyorsan kafa yapmış artık.

Valla Murat bey siz o bisikleti bana gonderin hic birseye gerek yok. Arka sokta zaten bisiklete binenin gucunu frenleyip asiri hiz yapmamasi icin konulmus bir nevi guc deposu. Ben oraya acilmamis konserve kutusu koyup uzun turlarda acikinca da yerim icindekini fakat sonra ne yapariz bilmem.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Tamam herkese söz veriyorum. Bu bisikleti bitirir bitirmez Al. kadrolu hardtail bir bisiklet yapacağım. Ve @Murat Cömez Bey bana güvenin ben ne yaptığımı biliyorum.

@Kaan T.
Kaan neolur birdaha yazma, cenelerim agridi ya.:koptum::koptum::koptum:

@BisikletliCocuk
Ya bende güvendigim icin bilgi istiyorum ama hiç bir bilgi vermiyorsun.:(
Hani bilgilerini paylasmak istiyordun.

@BisikletliCocuk konunu açıldığı günden beri takip ediyorum buraya forumun tecrübeli üyeleri tarafından 10 sayfa yazı yazılmış.hepsi de aynı şeyi söylüyor:"o kadroya yapacağın yatırım çöptür."ve sende onlara cevap olarak"bu dağ bayır giden canavar sağlam gaziantep çeliğinden" diyorsun.peki bu aliminyum bisikletler yolda giderken ortadan ikiye ayrılıyor da bizim mi haberimiz yok.Forumdaki çoğu kişi senin girmeye cesaret bile edemeyeceğin parkurlara aliminyum,karbon bisikletlerle giriyorlar.
Ben de bisiklet sürmeye market bisikletiyle başladım.küçük yaşlarda bisiklet üzerinde tecrübe kazanmak için uygun bisikletler.Ama gerek kadronun gereksiz ağırlığı,gerek arka amortisörün gücünü emmesi ilerleyen dönemde eziyete dönüşebilir.
Ben daha 1 yıl öncesine kadar market bisikleti kullanıyordum.sebebi maddi imkansızlık filan değil,bilgisizlikti.arka amortisörlü bisikletler gözüme daha hoş gözüküyordu.Fakat bir arkadaşımın alüminyum kadrolu mtb sini kullanıp kendi bisikletime geri döndüğüm zaman farkı anladım.boşuna hamallık yapıyormuşum.:(
Ardından bu forumdan ve diğer bilgilendirici kaynaklardan yaptığım araştırmalar sonucunda alü kadrolu tek amortisörlü mtb aldım.yakın zamanda da bu bisikletin kullanım amacıma uygun olmadığını farkedip şehir bisikletine geçtim.
"Mahalledeki arkadaşlarımı hep bu bisikletle geçiyorum"diyorsun.bunun nedeni büyük ihtimal arkadaşlarının da market bisikleti kullanıyor olmasıdır.bir market bisikletiyle yapılabilecek hızlar bellidir.
Sana tavsiyem çevrendeki arkadaşlarından birinde varsa tek amortisörlü veya amortisörsüz alü kadrolu bir bisikleti bir süre kullanman ve ardından kendi bisikletini sürmen. aradaki farkı mutlaka farkedeceksindir.:harika:
Tabi vereceğin cevabı da tahmin edeyim:"efendim bisikletimin kadrosunu değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü bu sağlam gaziantep çeliği ve dağ bayır tık demiyor,sadece bu bisikleti bir performans canavarına dönüştürüp yaymayı düşünüyorum."olacaktır.o_O

Ortaya çıkacak çöpü büyük merakla takip ediyorum.unutma bilmemek değil öğrenmemek ayıptır.

Ben sadece benim manevi değerler taşıyan bisikletime yarayacak bilgiler ve bana hep olumlu yönden bakacak insanlarla karşılaşmayı istedim ama sadece %95 i bana onay veren insanlarla karşılaştım. Geri kalanlar sırf yaşım ufak diye ve yaptığım çabaya zerre kadar saygı göstermeyenler. Eğer bana zıt yönden bakacaksanız ve hiç çekemiyorsanız GİDİN. Ki hem siz rahat edin. Hem de bana onay verenler kişiler ve ben

@Murat Cömez

Çünkü bana saygı göstermiyorlar ve dalga geçiyorlar:agla::agla:

Sana son kez söylüyorum bu tavsiyemi unutma ona göre başla ne yapacaksan.Tavsiyem ise şu: Asla market bisikleti kadrosuna para harcama.İster beni tak ve ya takma sonradan çok pişman olacaksın ayrıca ben senin neyini çekemiyeceğim?

@Murat Cömez Bilmiyor ki size bilgi versin. @BisikletliCocuk Hadi tüm bilgilerini bize açıkla da bize kapak olsun ama internete bakma mesela bana bisikletteki bildiğin parçaları söylermisin?

@Oks26
O bir çöp değil! O benim çok sevdiğim için ve iyi bir güç gördüğüm için geliştirdiğim ''YOL ARKADAŞIM''

@SOZUAK
Konserve kutusu oluyorum, mühendis bey bundan hiç bahs etmedi.

@BisikletliCocuk sana ayırdığım zamanıma üzüldüm şu anda.yazının tamamını okumayıp en son paragrafı okuyup yorum yapacak kafadaysan burda insanlar boşa uğraşıyor seni bilgilendirmek için.sevgili performans bisikletinle mutluluklar:islik:

@BisikletliCocuk Kardeşim orada senin geçtiğin bisikletler arkadaşlarının bisikletleri,seninki gelişmiş market onlarınki gelişmemiş geçmen normal,konu nereden nereye geldi,çelik sağlam da niye biz alü ile downhill yaparken kadro ortadan ayrılmadı onu anlayamıyorum.

Neyse burada fikirlerini eleşirmeye değil , senin boşuna uğraşmana engel olmaya çalışıyorduk.Sen ise sanki kendi çıkarımız için böyle konuşuyormuşuz gibi algıladın,sen o bisiklete 105 set de taksan o bisiklet 18 değil 17 kilogram olur,eğer çok istiyorsan yap ve gel kütahyaya , seni bekliyor olacağım alü MTB'm ile ,ha öyle çok iyi birşeyde değil,14 kg giriş seviyesi.
Performansını ölçelim burada gittiğim parkurda.
Neyse neden bu kadar çok uğraşıp konuştum anlamıyorum,arkadaşlar konuştukça destek veresim geliyor. .

@BisikletliCocuk
Senle dalga gecenlerden Banane, sen bana bilgi verecekmisin.

@kaskreis
Bakın normalde Al. kadroyu seçmem çünkü bana göre onlar hız yapmaya meyilli bisikletler içindir. Ve şimdi nereden eskisi gibi aynı şekle sahip ''Hyroformed Alunimium'' kadro bulayım.

@Murat Cömez
Acaba arka şok kaç mm:eek:ops::eek:ops:? Ona göre bir şey söyleyebilirim. Yoksa hemen FOX Float RP23 derdim...:eek:ops::eek:ops:

@BisikletliCocuk
120mm deedileryani, dogrusu 200x51

Geri