Cihan Ali
Aktif Üye
- Tepki
- 382
- İsim
- Cihan Ali
- Başlangıç
- 2019—20
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
mekanik disk frenin kötülenecek bir yanı yok bence gayet iyi bir sistem. Downhill yapmıyorsanız hidrolik disk fren de gereksiz bence. İyi ayarlanmış mekanik disk fren sizi hem yokuş aşağı inişlerde, hem yağmurlu çamurlu havalarda, hem de uzun turlarda en ufak arızada servis aratmayacak kadar iyi götürür. hidrolik disk fren kullandım tutuşu gerçekten çok iyi, ancak sistemdeki minimum bir hava boşluğu sizin hidrolik sisteminizi hemen zafiyete uğratıyor. Kendi başınıza çözmeye çalışıyorsunuz olmuyor. Lastik takılı değilken eliniz fren koluna çarpıyor balata kilitleniyor vs. vs. Ama gerçekten çok iyi tutuyor. V fren de sürekli jantı zorluyor, yağmurda kaydırıyor, çamura zaten girmeyin 5 m sonra teker kilitlenir. Ama hafif temiz yol için yeterli. Mekanik disk frende hafif yağmur çamur da olsa beni götürsün, freni sıktım mı durayım diyorsanız sizin için ideal. Yokuş aşağı çok kullandım ısındı tutmuyor olmaz. tel gevşedi bir allen ile gerilir, balatası elle ayarlanır. modele göre farklı olmakla beraber basit ama yeterlidir.
Isınma açısından mekanik ile hidroliğin farkı nedir?