Scudo Sports

Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren kapışması

Scudo
Bunu yazan arkadaş amatör diyebiliyorum sadece.. Mekanik nedir tarih milenyumu aştı artık trenler buharla çalışmıyor atabinip kovboyculuk yapmıyor , devir performans az güçle çok iş tasarruf devri anlatabiliyormuyum ? yoksa monolizanın şifresini cözmeye çalışıyorsunuz!

Valla mekanik disk fren hiç kullanmadığım için bir şey söyleyemiyorum.Fakat ben hidrolik disk frenlerimden memnun değilim.
Tutuş açısından bir sıkıntı yok fakat balatalar diske sürtüp duruyor.Ayarlarını yapıyorum sürtmeyi kesiyorum fakat kullandıkça sürtmeye devam ediyor.Sanırım ani frenlerlemelerde balatalar diski fazla sıkıştırdığından yamulma yapıyor.
Fren takımım AVID JUICY 3, TEKTRO 160MM 6 BOLT ROTOR
Bu sizce kalite açısından ne durumdadır?Rotorları değiştirirsem sorun düzelir mi?

• Beğen
Tepkiler: Derviş Özcan
@HASAN TONBUL

frenleriniz juicy 3 burası iyi.... rotor tektro burası birazcıcık kötü.şimdi rotorları değiştirsen.rotor yamuk olduğu için balatada yamuk gibi erimiştir.o yüzden güzel bi alligator disk al.sonra balataları ince zım para ile azbişi zımparala tmm.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Bence mekanik disk frenin kötülenmesi hidrolikten dolayı eğer hidrolik disk olmasaydı mekanik disk kral olurdu hidrolik mekanikten iyi olduğu için mekanikten hidroliğe geçenler kötülüyor.

Arkadaşlar ... Şimdi Tourney nedir ?? Giriş sistemi bu sistemi dağa vurursan 1de olmaz 2 de olmaz 3 de yolda kalabilirsin değimi ... çünkü giriş seviyesi ...
Şimdi Fren takımım AVID JUICY 3 demişsin.
Avid juicy 3 giriş seviyesinde bir frendir bu fren sistemi hem ucuz hemde hidrolik fren sistemidir..
Bu arada amaç hafif seviyeli yerlerde hidrolikğin rahatlıgını hissetmektir.
Neden??
1 hidrolik ve v fren yada mekanik fren arasındaki frene basma hassasiyeti ..sanki bu süngere dokunmak gibi yumuşak bir sıkma şekli
yok v frende ayar kaçtı ses geldi o kaçtı bu gitti.
Hidrolik frenlerde ses olasada ısındıktan sonra gidiyor.
yani her sistemin sıralamasına göre yorum yapmak var ...
Slx - xt - xtr yada deore
yada Elixir 5 R cr xx kullan sanki abs kullanıyorum gibi gelir.
Şimdi bendede balata sürtüyordu ilk hidrolik frenlerde oda avid 3 du :) fakat zaman geçtikce alıştım çünkü sürtünmeden dolayı alışıyor balatalar.
+ balataları taktıktan sonra alttan takılıyor zaten onu rotor 'a geçirdikten sonras alyanla sıkmadan önce ön veya arka nereyi takıyorsanız rotor'a oturduktan sonra frenleri sıkın ve bu şekilde alyanla vidaları sıkın kendini hem ortalamış hemde sürtmemesi lazım.
fakat sürtüyorsa zamanla alışacaktır ben
Avid Elixr R kullanıyorum sürtsede ısınsada canavar gibi çalışıyor ..
Avid'e Avid rotorlar kullanmak lazım çünkü onlar bir takım sen A takıma türk b takıma alman alırsan achso der birisi öteki ha der ? fakat yinede çalışır ama performans alamazsınız.
bunu şöyle açıklim.

Avid Elixr cr balata kullanıyorum çok güzel tutuşları var seste çok az yapıyor ıslandıktan sonra fakat ön tarafta alligatör var slx rotor kullanıyorum ıslandıktan sonra sesinin kesilmesi uzun sürüyor.
kalite ve uyum meselesi.

Teşekkürler..

Kaliteli bir hidrolik disk fren takımı olmadığını biliyorum.Sanırım en büyük etken bu.Bir kaç shimano hidrolik disk fren gördüm balatalarla rotar arasında epey bir açıklık var.Ama benimkinin arasına bir kağıt parçası zor sığar gibi.Sanırım bu da sürtmeyi kolaylaştırıyor.Ayarlamayı biliyorum.Sürtmeyi kesiyorum fakat 10-15 km sonrası sürtme başlıyor.Ayrıca jantı söktüğüm zaman yerine takarken de eski yerine oturmuyor tekrar ayarlamam gerekiyor...En iyisi aksesuar almak yerine bu tarz önemli donanımları edinmek.
İlgiliniz ve yorumlarınız için teşekkürler...

@HASAN TONBUL

frenler de hava var avidlerin genel sorunu bu bisiklet ters çevrilince hava alıyor veya arada disk yokken (jant çıkarmışken )hava alır...

hidrolikte olsun mekanik diskte olsun v break ta olsun ön fren direkt kullanılmaz güvenli duruş istersen her ikisine eşit güç uygularsan durursun taklada atmazsın.....Ben şunu söylüyorum arkadaşlar kendim 110 kg mım bana v fren olmaz çünkü teller kopar koptuda başıma geldi.Şimdi siz diyorsunuz ki hidolik disk frenle mekanik yani telli disk fren aynındır.İşte o öyle değil siz sağla bir rampadan aşağıya hiç inmediniz heralde.bisikletin kollara verdiği o vibration değil kolu omurları bile yoruyor.sen durmak için frene sonuna kadar basarken hidrolik sistem fren kullanıcıları sadece bunu sağ elin ve sol elin orta parmakları ile yapıyor.Yani ufacık bir hareketle 110 ben 13 de bisiklet toplam 113 aşağıya inerkenki güç toplamda 150 kg mı geçmektedir.işte biz hydrolic kullanıcıları bundan hiç bahsetmiyoruz....Haksızmıyım arkadaşlar biride şu foruma girsinde söylesin.Paran yetmiştir yada yetmemiştir arz talep meselesidir bu işler siz almışsınız telli disc fren parası olan bu işi anlayan daha doğrusu çöyle söyleyim professional kişilerin kullanacağı bir fren tipi değildir Telli disc frenler.......SAYGILAR

Ye mekanik ve hidrolik frenin ikisinide kullanan birisi bu yazıyı yazmaz zaten. Bu konu açılmasın artık çoktan aşıldı bunun daha önceden de çok tartışması oldu.

Mekanik fren hem ağır hemde kullanımı sıkıntılı. Dağdan inerken sürekli fren sıkma ihtiyacının olmasını ve bunun da parmakları ne kadar yorabileceğini düşünün.
Hidrolik fren 2 parmakla çalışıyor. Hatta slx ve daha sonrası tek parmak oldu artık. Mekanik frende 4 parmak kullanıyorsun ve yorucu.

Mekanik fren kaldırılsın artık. Üretimi olmasın çok gereksiz. Mekanikten hidroliğe geçen 2 arkadaşım oldu 6 hafta içerisinde ve ikisininde tek dediği şey şu "Eşekten inip ata bindim dediler." "Önceden amelelik yapıyormuşum dediler."

Volkan bende aynısından bahsettim..hidrolik mekanik bu konu aşıldı zaten.herkez,çoğunluk geçti hidrolik frene zaten öyle değilmi

sıktı artık bu konu sıktı kardeşim ."İLLEDE HİDROLİK" diyorum çünkü haklıyım sen mekanik kullamaya devam et.

ben 1 yıldı shimano xtr gurup set kulanıcıyısım başka bi bisiklete bindimi frenlerinin tutmadıgını hissediyorum xtr motorsiklet freni gibi çok hızlı güçlü dayanıklı rotor bakımından kalın ve çok saglam 1yıldır birtane vidasına allet degmedi

@can bülbül

Bende mekanik kullanıyorum Hidrolikde kısa süreligine arkadaşımın bisikletini kullandım Sanırım arkadaşda bi sıkıntı vardı.Ben fren kolu yumusaklıgı hariiç performansda fark göremedim agırlıgı arkada verim.İki frenede köküne kadar basınca benim bisikletimle yaklasık aynı mesafede durdu.Shimano hidrolik disk fren takımı vardı yaklaşık 2 aylık Performans tamamen aynı degil hidrolik daha güven verici hidrolige geçişe deger mi dersen kesinlikle deger.

saçma bir konu (hidrolik-mekanik fren kapışması) at arabasımı hızlı bmw mi hızlı kapışması gibi :)

• Beğen
Tepkiler: kefallica
500 metrelik yokuşu son sürat inerken ışıklara 15 metre kala sadece ön hidroliği pompalayarak durabiliyorum,(kaliteli maşa faktörüde önemli tabi). ki arka hidrolik takılı değil..bunu hidrolik dışında hangi frenle denersen dene öndeki araca geçirirsin.. ancak o zaman kapışmanın galibini anlarsın :) bisikletle sınırlarını zorladığında, hidrolik hayat kurtarır.. ;) evden bakkala, bakkaldan eve gidiceksen haklısın..hidroliğe gerek yok mekanik iyidir :D hatta tak v freni kurtul :D

Bende hidrolik fren var devamlı da ön frende kullanıyorum aya yorgi den de 2 sefer iniş yaptım arka frenin yanında ön frenle çünkü tek arka yetmiyor dik yokuşta şimdiye kadar takla filan da atmadım kendimi frene basarken süspansiyonlu bu yol otobüsleri var frene basınca tıs tıs havalı fren sesi gelir öyle konforlu hissediyorum. :) bu demek değilki mekanik kötü kullanmadım hiç kullanana iyidir tabiki, her frenimde ön frende vardır muhakkak :)

Arkadaşlar,hani bir söz vardır ''At sahibine göre kişner '' diye büyüklerimizin söylediği,buda ona benziyor,kim hangi sisteme alışmış ise onu methedecek,iyi taraflarını söyleyecek,o yüzden bu platformda serberstce herkes sözünü söyleyecek. Yaklaşık 45 yıldır bisiklete biniyorum tüm sistemleride kullandım,hangisinde rahat etmişsem onu aldım kullanıyorum.
Hepinize kazasız belasız,fazla fren gerektirmeyen sürüşler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Renkoglu
Geri