Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik Disk Fren - Hidrolik Disk Fren kapışması

ya arkadaşlar ben hidrolik kullanıyorum ama başlangıç seviyesi frenlerim. Bazen frenlerden sürtünme sesi geliyor, bazen kesiliyor. Bir de bu padleri ne kadar da bir değiştirmek lazım. Ben arka padi göremiyorum valla bisikleti alalı 2-3 ay oldu.

Scudo
Sürtünme sesi alıyorsanız jantınız da akord sorunu olabilir. padlerin değişim zamanı diye bir kesin zaman yok sanırım. kullanım a bağlı olarak değişen bir şey bu. 1000 km de bitiren de var 5 bin de bitiren de. kullanım şekli, ağırlık etken çok.

250 Km Hızla Giden BMW mi Yoksa Ferrarimi Daha Hızlı Demek Gibi Olmuş
Yeterli Basınç Uggulandıktan Sonra Hepsi Aynı Performansı Vericek Sonuçta İstediginiz Kadar Asılın Frene Bi Noktada Sonra Teker Kitlenip Kızaklanma Yapıcak Hatta Panik Fren Durumunda Hidroluk Direk Tepebilir Bence Fren Performansında En Önemli Nokta Sırasıyla Kilo+Maşa+Lastik Ve Jant Olurdu Ama En Önemlisi Kullanım Amaçı

Günde Sadece 5 Km Yapıp İşteN Eve Giden Birisi İçin En Uggun Fren V Fren Olurdu Gerisi Fazladan Agırlık Gerek Bile Yok
Arada Sırada Gezilere Katılan Birine Mekanik Disk Yeterli Gelirdi
Ama 1 Gün Boyunca Dag Tepe Gezicekseniz Hidrolik Dışında Hiç Biri İşinizi Görmez

Hidrolik Fren Biraz Lüks Oluyor Şünkü Şehir İçinde V-Frende Aynı İşi Görüyor Hatta Hafifliginden Dolayı Teorik Olarak Fren Mesafesi Kısalıyor:D
Sonuçda Önemli Olan Tekere Yeterli Frenleme İçin Basınç Uggulamakta
V Fren İle Islak Ve Camurlu Ortamda Rezillik Performans Cıkıyor
Mekanik Cok Yeterli Olsada Bazen Balataların Arasına Bile Çamur Toz Toprak Kaçtıgı Oluyor Böyle Durumlarda İstediginiz Kadar Asılın Frene İşlemiyor Hatta Camurun Temizlenip Birden Tüm Güçün Aktarıldıgını Düşünün V-Fren Kadar Olmasada Bazen Frene Asılmanız Halinde Bile Teker Kitlenmiyor Duruyorsunuz Ama Fren Mesafesi Uzuyor
Hidrolikte En Azından Uggulanan Basınç Belli Ugguladıgınız Basınçı Biliyorsunuz Duruma Veya Ortama Göre Ayarlamanız Gerekmiyor En Azından Tekerin Hangi Noktada Kitlenicegini Biliyorsunuz Buna Oranla Basıyorsunu
Diger Frenlerde Verdiginiz Güçün Son Limit Olup Olmadıgıı Onlamak Çok Zor Ve Hatta İmkansız Bunu Göz Önüne Alırsak Performans Olarak Mekanik Diskin Hidrolige Karşı Tek Bi Olumlu Tarafı Yok
Pratik Ve Günlük Kullanıma Gelirsek Kablo Sistemi Bazı Kişiler İçin Yetersiz Gelebilir Bu Kitle Dışında Kimsenin Hidrolik Almasına Gerek Yok Fazladan Israf Oluyor Hidrolik İçin Kullanıma Baglı Olarak Ayda 1-2 Kere Bakım Yaptırmak Gerekiyor

Ama Kullanabiliyorsanız V-Frenle Bile Hidrolikten Daha Kısa Fren Mesafesi Yaparsınız...Bi Yerden Sonra Devreye Fizik Giriyor Ve Maşa,Kilo Gibi Etkenler On Plana Cıkıyor
Parçaların Uyumuda Önemli Burda Kimi Üretici Yumuşak Pabuç Öneriyor Kimisi Sert Pabuç Bu Yüzden Kullandıgınız Donanımların Hangi Tip Ve Model Batalarla Hatta Hangi Türde Bir Yag İle Performanslı Olduguna Sitesinden Bakmakta Fayda Var

Tabiki Zorluklardan En Büyügü Misal Shimanoda Sitelerinde XTR Reklamından Başka Bişey Yok

ya benim ön hidrolid disk frenim bozuk tu sonra yaptırdım önce takla atarım diye hafif basıyodum sonra sonuna kadar bastım çok ani ve arka tekerleği kaldırmadan güzel bişekilde tuttu sonra 9-10 ay boyunca hep sert fren yaptım sonuna kadar bastım ön frene taki bigün arkadaşlara benim bisiklette abs var diye artislik yapıyodum ön frene sonuna kadar bastım arka teker 15 cm kadar kalktı ve artık sonuna kadar basınca arka teker kalkıyo sizce neden oluyo bide gerçekten bisikletlerde abs varmı?

Öncelikle arka freni kullanmak lazım, arka frenin yetmediği hissine kapılırsanız ön freni de kullanırsınız. Ön freni öncelikli kullanmak yanlıştır.

• Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet
işin içine fizik giriyor bu tartışmada, hidrolik, v fren , mekanik, 3 ünü de kullandım. sert sürüşlerde mekanik yetersiz kalıyor. mekanik kullanan arkadaşların 160 lık rotordan pek performans beklememesi lazım.180 mm rotor daha memnun edici bir performans gösterir.bu arada hidrolik frenler elinizle oluşturduğunuz kuvveti katlayarak balataya yansıtıyor. mekanik frenin bence en güçsüz olduğu nokta birçok modelinin hidrolik gibi çift taraftan basınç yapmıyor oluşu. Önce bir balata rotora değiyor sonra rotoru diğer balataya itiyor. rotoru esnetmek için harcadığın enerji sen hissetmesen de israf.

Hidrolik disk fren soğuk karlı havalarda nasıl acaba?

@mtmecax
eğer yanlış anlamadıysam trp spyre mekanik disk frenler ters civata mantığı rotora iki taraftan baskı uyguluyor

ikiside dibine kadar sıktığında kitleyebiliyosa aynı şey :cool: tabi motorlu taşıtlarda bu durum geçerli değil işin içine ağırlık faktörü giriyo sonuç olarak...

herkes başka birşey söylüyor arkadaş :D
o zaman iyinin kötüsü mekanik diyorum ben

valla ben mekanık kullanıyorum 40 km ile hem on hem arka frene basıyorum hıc bır sıkıntı yok bakım derdi yok balata bıtene kadar hidrolıkte yağ değişim sıkıntısı var bence hidrolık bısıklet ıcın gereksız mekanıkten memnunum sadece frencemberi ısınıyor o kadar uzun sure bastıgınız ıcın bu da normal ztn

Bence yağmurda camurda kullanılmıcak ise v-fren, yarış ve arazıye girecek iseniz hidrolik. Mekanik frenler sadece görüntü. (BB7 ve diğer üst seviyelere lafım yok.) Mekanik fren kolları gercekten sert oluyorlar. Birde turlara katılacak iseniz ağır heybe ile teker sokup takmak zor oluyor. İhtıyaca göre almakta fayda var ama mekanik disk fren önermem.

Yorumları okudum. Biraz güldüm, biraz yok artık dedim. Ama en çok ''hidrolik frende ön freni sıkarsak takla mı atarız'' sorusuna takıldım. Taksim, Gümüşsuyu yokuşunu bilen bilir. Ben oradan inerken hızım ortalama 45 km ya da birazcık daha fazla. Ön freni de kullanıyorum, arka freni de. Ön freni ne derecede sıkacağınız, sizin elinizin ayarına bağlı. Mesela Kuruçeşme'de taksici önüme aniden kırınca ön ve arka freni aynı anda sıkmama rağmen, zamanlama hatası olarak önce ön freni sıktığımdan dolayı olsa gerek, anında takla attım. Fakat öyle 10 metre ileriye uçmadım. Uzun lafın kısası, eğer ben beceremem derseniz, hidrolik fren kullanmazsınız. Kişisel tercihtir. Fakat tercihim hep hidrolik frenden yana olmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Hrii3y
@M.Burak KARADAĞ Abi :D ''ne hidrolik frenmiş arkadaş'' dedim. Memleket meselesine dönmüş hadise. En güzeli fixie aslında :)

Disk frende o deliklere çubuk giriyor zannedenler var hala :D Öyle bir şey olsa bisikletin kadrosunu 100 metre uzaktan toplarsın :D

Yanıtımın altında iphone ile gonderildi yazıyı ama ben Lumia ile gönderdim. İphone gibi dandik bir telefona o kadar para verecek kadar afallamadım. Lütfen duzeltin şunu. Windows kullanıcılarına hakaret gibi oluyor.

50 derecelik dik inişlerde ortalama 40 km ile giderken ağırlığımı tamamen arkaya verip hidrolik frenlerime ön ve arka ayırmaksızın basıyorum da basıyorum. Tabi ön frenden 1-2 sn kadar önce arka frene basıyorum.. "Zınk" diye duruyor resmen. Düz yolda da son süratle giderken son anda frenlere abandığım için; önce "ahanda girdi :eek:" yüz ifadesiyle bakan yayalar ve araç kullanan vatandaşlar "o nasıl durdu la :naslyany:" yüz ifadesiyle afallayıp bakanlar da olmuyor değil. :D

Geri