Aliuysalo7
Üye
- Tepki
- 70
- İsim
- Ali UYSAL
- Başlangıç
- 2014—15
- Bisiklet
- Felt
- Bisiklet türü
- Cyclocross
Eski bir *gym rat* olarak bir çok sakatlanma yaşadım ve yaşıyorum size tecrübeme dayanarak şunu söylemek isterim.
Tendonlar hiç bir zaman kendiliğinden durduk yere iyileşmezler, ilerleyen sürelerde belki ağrınız azalabilir fakat en ufak bir harekette yine tetiklenebilir ve daha kötü duruma gelebilir.
Tendonlara giden damarlar belirli sayıdadır ve normal bir kasa göre kan akışı neredeyse hiç yok denilebilecek kadar azdır o yüzden iyileşme gösteremezler.
İstediğiniz kadar jel sürün, hap kullanın veya vitamin alın bir etkisi olmaz.
İki çeşit yöntem izleyebilirsiniz bunun için. 1. Yöntem proloterapi yöntemi ile iyileşmeyi deniyebilirsiniz eğer 1. yöntem işe yaramaz ise ameliyat son çağre olarak düşünülebilir.
Ben bursa da tedavi olmuştum tendon kopmasından, iyileşmem toplamda bir kaç senemi almıştı.
Proloterapi yi sizden ögrenmiş oldum an itibariyle bu alanı araştıracağım, doktorun söylediği kendiliğinden iyileşme süreci muhtemelen kopan bağ kemiğe yapışıyor böylece işlevini kısmen de olsa yerine getiriyor ama ileride sorun açma ihtimali çok yüksek. Eğer ki ameliyat olursam en az 1 sene toparlanma süreci olacak dile kolay.
Şuan nasıl peki mr çektirdiniz mi süreç bittikten sonra ağrı sızı yada hareket kısıtlığı varmı?