Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Meniskus

@ekartor bugün bir şişkinlik tespit ettim ve göstermek için gene doktora gitmem gerekti,
sonuç: menisküs ameliyatlı bacakta "baker's kist" adı verilen dizin arka tarafında oluşan bir sıvı kütlesi.
Doktor sadece izleyelim dedi, muppet showdaki manah manah şarkısını söylüyorum artık Kendiliğinden geçebilirmiş.

Scudo
Geçmiş olsun çok fazla kafanızsa takmayın diz ameliyatlarında yada diz travmaları sonucu kist oluşur bunlar zamanla söer.

• Beğen
Tepkiler: BarisBJK
Abi ne bitmez çileymiş yahu...

Zamanında basket oynarken mahvettiğim dizim, hala uzun süreli (daha doğrusu düzenli) bisiklet sürmeme engel oluyor. Ameliyatla da tam olarak düzelmeyen, bir kere yakalandığınızda paçanızı kurtaramadığınız bir bela bu. Aman iyice ısınmadan spor aktivitelerine başlamayın arkadaşlar.

ekartor; sol dizden de MR çektirdim, ameliyat ihtiyacı olmayan diğer dizimden yani. Sonuç raporunu paylaşmak için özel mesajdan iletişime geçebilir misiniz?

@ekartor yukarıda mesajım:)

2 Dizinden de 2 kere toplam 4 kez menisküs ameliyatı olmuş birisi olarak hala enduro ve trail'e devam ediyorum :D tabi bunda ilkokul 2'de başlayıp bugünlere gelen dövüş sanatları, savunma sporları özellikle judo ve bjj esnasında maruz kalınan ters hareket ve kuvvetler de etkili oluyor. Sanırım sağ dizimde gene yırtık var tıkırdıyor, umursamıyorum, kilitlenip kalana kadar devam, ameliyat olunca kısa mola sonra devam.

Forumda çoğu bisiklet süren arkadşların dizlerinden şikayeti olduğunu okuyorum. Dizde sorunlara neden olacak bir sürü hadise olabiliyor ancak gerek sıklık açısından ilk sıralarda yer alması gerekse de bazen menisküsle karışmasından Plika yada daha geniş anlamıyla Plika Sendromun'dan size bahsedeyim.
Plika nedir...
Plika nedir kısaca size açıklamaya çalışayım siz anne rahminde gelişip büyürken kemiklerinz oluşuyor eklemlerinizde bölünüyor eklemler arası bu işlemler olurken bazı kesecikler vs oluşup kayboluyor hareket ediyor eklemde belli bölgelere göç ediyor vs. Sonra bunlar görevleri bitince kayboluyor ancak bazıları artık brakabiliyor, epey ayrıntı o yüzden çok ayrıntıya gitmeyelim. Kabaca dört çeşit Plika vardır diyebiliriz infrapatellar Plika, suprapatellar Plika, sinovyal kıvrımlar ve raflar, medial Plika. Şimdi bu Plika dediğim kalıntılar eklemde az veya çok olur ancak biraz kalın ve uzun olunca ve eklemde uzun süreli tekrar eden travmalar olunca daha da kalınlaşır ve diz eklemi içini tahriş etmeye aşındırmaya başlar buda ağrı, hareket kısıtlılığı vs yapar.
Esasen Plika sendromunda diz iç yüz önde ağrı en sık şikayet olup yine bunu diz hareketi esnasında dizden ses gelmesi, takılma, boşalma, kilitlenme şikayetleri vardır. Esas tanı MR ve/veya artroskopi (eklem içine kamera ile bakmak) ile olur. Tedaviye gelince öncelikle şikayetleri giderecek ilaçlarla ağrı kesici, fizik tedaviyle vs ile yapılır. Bunlarala şikayeti geçmeyen hastalar artroskopik cerrahi teknikleriyle ekleme zarar veren yapılar kesilir çıkarılır ve hasta şifa bulur.

@nuruasakir
Esselamu Aleyküm. Kardeş demişsin ki jelibon yiyin. O halde şunu görmenin lazım.
(link)

@OsmanAltuntekin
o zaman jelibon yemeyin

Bugün dizlere koruma amaçlı iğne yaptırdım.
Faydası olursa her 6 ayda bir devam edeceğim.
MONOVISC adı bu enjeksiyonun.

@Baris Celik
Deneyip beklemek lazım eklem içi sıvı ve kıkırdak yapıların onarılmasına katkı sağlıyor fayda görülürse devam etmekte yarar var.

@nuruasakir faydası kesin olarak kanıtlanmışsa yiyebilirsiniz. ha bu satılan jelibonlarda domuz katkısı var mı yok mu onu da bilmiyorum. ortalık facebook ayet ve hadislerinden, özlü sözlerinden, hikayelerinden geçilmiyor çünkü.

• Beğen
Tepkiler: alper 76
Merhaba arkadaşlar bende dizlerimde ağrı hissettim doktora gittim mr çektirdim sonuç menüsküs zedelenmesiymis bi kaç jel verdi ameliyatlik durum yok dedi bir buçuk ay felan oldu geçmiyor ağrı bisiklet surmeyide bıraktım doktora gittiğimde yırtık yok o yüzden ameliyat edemeyiz başka yapacak bişey yok diyor bu ağrı sürekli devam edecekti daha önce yaşayan varmı menüsküs zedelenmesini sürekli yatıyorum dinleniyorum spor yapmıyorum daha kotu olmasın diye ama geçmiyor tavsiyeleriniz nelerdir şimdiden teşekkürler

@aligul46 Aynı durum bende de var, bir kere soğuk havayı hiç sevmiyor bu rahatsızlık, dizlerinize mutlaka kaliteli bir dizlik takın yada yün iç pantolon giyin. Bir de yüksek kadansta bisiklet iyi geliyor.

@altinok yüksek kadans da derken
Zaten ağrılar karlı havada surdugumde başladı her iki dizimde de var ondan sonra bidaha suremedim

@aligul46 Çok soğuk havalarda ben bisiklet süremiyorum, ne kadar da sağlam giyinsem dizime rahatsızlık veriyor. Bisiklet için biraz daha havaların ısınmasını beklemekte fayda var. Tabi o zaman da dediğim gibi yüksek kadansta kullanmaya çalışın. :harika:

@altinok teşekkür ediyorum sağolun bilgi için

Bende menisküslüler klubüne üyeyim. Benim yırtığım medial meniskus govde ve arka boynuzda horizontal seyirli. Öncelikle tavsiyem RICE;
  • Rest(istirahat)
  • İce(buz uygulaması)
  • Compression(bası uygulamsı, bandaj gibi)
  • Elevation(dizin yukarı alınması) şeklinde özetlenebilir,
Herkesin yüksek kadansı farklılık göstereceği için ben düz yollarda genellikle 90 / 100 kadans ortalama ile gidiyorum.

Ağrılarınız geçene kadar Volteren, muscoflex duo krem önerebilirim. Özellikle buz uygulamasını herakşam yapıyorum.

Takmayın kafaya :kyfmyrn: menisküslü de olsak hala keyfimiz yerinde :harika:

• Beğen
Tepkiler: aligul46
Arkadaslar merhaba. Benimde dizimde 3.dereceden meniskus yirtigi var. Sabah ve aksamlari 9 ar km ise gidis geliste bisiklet kullanicam. Bisiklete binmeden hangi haraketleri yapmami tavsiye edersiniz

Geri