Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Merhaba crossway 300 sahibiyim. 2 gün önce ön iç ve dış lastiğim yolda giderken kesildi. Sizce şimdi aynı orijinal dış lastiği mi almak mantıklı yoksa ön arka takım değiştirip daha iyi bir dış lastik almak mı mantıklı?

Scudo
@yasintutunculer Neden kesildiğine bağlı. Yolda kesici/delici bir cisim nedeniyle kesildiyse kabahat lastikte değil. Düzgün yolda yarıldıysa lastikte hata vardır. Önce buna karar verin, lastiğe karar vermek kolay.

Teşekkür edrim yalnız ufak bir sorun var. Bisikleti getirirken ön tekeri söküp getirdik. Yeniden taktım ancak hidrolik diskine balatanın bir tarafı sürekli sürtünme yapıyor ve ortalanmıyor. Bu balataların aralıklarını artırabiliyor muyuz acaba ??

Bunun gidermenin yolu şu imiş: Freni kadroya bağlayan iki civatayı gevşetin (epeyce gevşetin ama sökmeyin), fren bloğu kadro üstünde serbestçe oynayabilsin, sonra freni birkaç kez sıkıp bırakın ve sonra iyice sıkın ve bırakmayın, fren sıkılı durumdayken gevşettiğiniz civataları sırayla ve dengeli bir şekilde güzelce sıkın. Sorun giderilmiş olmalı.

Bisikletinizi iyi günlerde güle güle kullanın. Havaları beklemeyin, atlayın bisiklete çıkın dışarı. Yağmurdan, sudan birşey olmaz. :)

@Orhan A Karanlıkta oldu tam olarak nedenini bilmiyorum. Dikkatimi bir şey çekmedi. Bisikletçi dış lastiğinde değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de yenisi alıyorken aynı lastik mi yoksa daha iyi bir lastik mi alsam diye düşünüyorum. Farklı bir lastik alırsam mecbur sağlam olan arka lastiği de değiştirmek zorunda kalacağım.

Lastiğiniz Merida Cross 40 sanırım. Bence aynı lastikten alıp takın. Ekonomik olsun.

Arkadaşlar merhaba bugün bisikletimi deneme şansım oldu. 5 km deneme yaptım ve bu bisiklet tam bir tembel işi olmuş çünkü pedal basmaya gerek kalmıyor kendi gidiyor :) çok akıcı bir alet olmuş. Kısacası soranlara önereceğim kesin

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
arkadaşlar bir crossway bulamadım uygun fiyata. yeterli donanıma sahip olan. biraz da ağır geldi.
ben de GHOST panamo x6 almaya karar vermek üzereyim. artı ve eksi yönlerini tartışmak konuşmak isterim. fiyat 2300 liraya pazarlık yaptım ve 12,7 kilo

bir de neden size soruyorum? çünkü araştırarak aldığınızı düşünüyorum.

crossway 500-panamo x6 eş değer olarak gösteriliyor.

@Orhan A hocam kusura bakmayın bildirimlere baktığımda görememişim. baktığım modelleri de yukarıda yazdım 500 veya x6 bakıyorum

meridacılar yakın bir tarihte speeder 300D alma niyetindeyim varmıdır bisiklet hakkında olumlu olumsuz bilgi sahibi birileri : ) şimdiden teşekkürler

300ün kadrosu 100 ve 200ünküyle aynı kadro, güzel zarif bir yapısı var görmüşsünüzdür zaten. ama fiyatı speeder 100 ve 200den fazla yüksek bence, düşük komponentli bir model alınıp ilerde parça yükseltme de düşünülebilir gibime geliyor.

Merhaba, Merida Crossway 900 aldım. Çok araştırdım. Trek 8.6 DS ve yine Merida Speeder 500 arasında gidip geldim. Trek 8.6 DS'i tercih etmememin nedeni ağırlık ve düşük donanımdı. Aslında çok kaliteli. Merida Speeder 500'ü ise çok istiyordum, tekerleklerin çok ince olması bulunduğum yerin asfalt kalitesinin uygun olmaması, mazgal aralıkları nedeniyle korkup tercih edemedim. Ayrıca şunu öğrendim bisikleti almakla iş bitmiyormuş bir sürü ek parça da almak gerekiyormuş (matara, matara tutucu, park ayağı, kask, km saat, eldiven...) bir kısım gerekli parçaları (ön - arka ışık, ayna) daha almamış olmama rağmen ciddi ek bir maliyet getirdi. Neyse bugün bisiklete bineceğim. Fotoğrafı ve izlenimlerimi paylaşacağım.

@Manzini.Aramıza hoşgeldiniz.Bisikletinizi güle güle kullanın.Sağlıklı bol pedallamalar.

Geri