@Jarre
Bahsedilen CrossWay 500 bisiklet benim ilanımda olan bisikletse kafadaki soru işratelerini sileyim hemen.
Evet bisikleti uzun zamandır kullanıyorum evet kadrosu biraz yıprandı. Yıprandıyı açmak gerekirse çok küçük kılcal çizikleri ve ayaklık sevmediğim için dayamayla oluşmuş 0,1cm çaplarında bir kaç yuvarlak çizik mevcut. Haricinde çoooooook uzun süre daha şu anda olduğu gibi kullanılacağından eminim.
Parçalara gelecek olursak zaten jant seti, jant göbekleri, iç-dış lastikleri, fren seti, fren diskleri, aynakol(orjinali kesinlikle bunun yanında 0 kalır), sele, gidon-gidon boğazı gibi parçaları yükselterek değiştirdim. En küçük vidasına kadar sorunsuzdur, hayatınızda görebileceğiniz en iyi vites geçişine sahiptir(bence
). En küçük vidasına kadar kefilim.
Bisikletin 2014 model sıfır fiyatı şu anda 2700TL civarında olmasına rağmen benim bisikletimin sıfırını almak-toplamak isterseniz 3500TL'den aşağıya imkanı yok toplayamazsınız. Toplarım 3500'e diyorsanız valla tavsiyem 1500TL daha verin sıfırını toplayın olacaktır.
Son olarak belirtmek istediğim bisiklette 2cm. çapında çok ufak denilebilecek bir ezik var. İstediğiniz Merida servisine gösterebiliriz hepsi ''Ya bundan ne olacak, maşallahı var bunun.'' diyecektir. Zaten satarken de satın alacak kişinin seçeceği bir bisikletçiye götürüp gösterip onay alıp o şekilde satmak istiyorum sonradan problem olmaması için...
Özet geçmek gerekirse; yorumda bahsedilen crossway 500 bisiklet benim bisikletim ise ve beğendiyseniz kaçırmayın... Çünkü satma sebebim Eylül ayında olacak Kapadokya yarışı için bisiklete ihtiyacım olması. Bir-buçuk ay içinde de satılmazsa eğer satmama zaten gerek kalmayacak ve ben yine keyifle bisikletimi kullanmaya devam edeceğim.
Biraz uzun yazdım tam anlamıyla açıklamak için, affınıza sığınıyorum...
Saygılarımı sunarım.
Crossway'ler için tavsiyede bulunayım çok ufak.
Alacağınız bisiklette SR Suntour aynakol var ise ki büyük ihtimal bu tip bir aynakol vardır; ben bu aynakolların sorunlu olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle kalitesiz ve hakkını veremeyen tipte bir aynakol. Ters çekme vida sistemi ile yapmışlar, bu da sonuç olarak pedal çevirdikçe aynakolun sıkma vidasının gevşemesine neden oluyor. Bunu yapan mühendisin kör olduğu düşüncesindeyim.
Bu yüzden kendi bisikletime aynı dişli sayısına sahip Deore hollowtech göbekli aynakol taktım. Aşırı memnunum