Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

1.jpg 2.jpg 3.jpg Merhaba, geçtiğimiz hafta park halinde iken rüzgar nedeniyle düşen Speeder T2'nin arka vitesini kadroya bağlayan resimlerdeki parçası kırıldı. Parçanın adı nedir, nereden bulurum, bilgisi & tavsiyesi olan var mı?

Scudo
Merhaba arkadaşlar. Bende Merida Crossway 20 V ile aranıza katıldım. Yeni başlayan biri olarak doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Bisikleti kullananlar ya da bilenler yorumda bulunabilir mi?

@Hakan_Ozdemir.Merida tercihi yerinde bir tercih olmuş. Sağlıklı ve huzurlu bol pedallamalar.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
selam arkadaşlar,
merida speeder 300 kullanıcısıyım. aslında rampa performansım fena değil ancak 12-28 ruble uzun turlarda çok dik rampaları konforsuz hale getiriyor.
bu nedenle arka rubleyi 11-32 olarak değiştirmek istiyorum. bu aktarıcı sistemi ile bu değişiklik mümkün müdür?
bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

2015 model CW 300'lerde 9 vitesli 11-34 ruble var. Sizinki neden 12-28? 2014 ya da önceki bir model yılımı? 9 vitesli 11-32, hatta 11-34 ruble takabilirsiniz. Zincir boyunda da bir sorun olacağını sanmıyorum.

Merhaba arkadaşlar, ben Salih ve yeni aranıza katılıyorum. Bisiklet alacağım ve bir kaç model arasında kaldım,gerçi meridacıların olduğu bir yere başka bir markayı merida ile kıyaslamayı sormak biraz yanlı bir karar vermeme sebep olabilir ama sanırım herkesin merida diye fikir vermesini istiyorumdur içten içe.

3 bisiklet arasında kaldım,telden yazdığım için link atamıyorum, özür.

Merida crossway 300

Lapierre urban shaper 600

Scott sub sport 20 men city bike.

Şimdiden teşekkürler zahmet edipte yorum yapanlara, iyi forumlar.

Bence Merida sonuncu olur bu üçlü içinde. Scott, Lapierre, Merida. Ekipmanı diğerleri kadar güçlü değil, Scott'ın marka değeri çok daha yüksek. Ama, ikinci el düşünürseniz, siyede uygun fiyatlı CW 500 var örneğin, full Deore XT.

@Orhan Akarkut

Orhan bey o cw 500 ü gördüm fakat çekincelerim var,ne kadardır kullanılıyor? Çok yıpranmışıdır?kaç km arayıp sorasım var ve birde 2.el olması bir önyargı oluşturuyor.

Yazdıklarıma gelirsek, benim en çok Scott hoşuma gitti,bikeandoutdoor da satıcı arkadaşta Scott dedi,fiyat olarak hemen hemen aynılar,100 tl gibi bir fark var sanırım aralarında. Bu gün bir de kaçkar bisiklete gidip orada fiyat ve bisiklet bakıp kararımı vereceğim. Bikeandoutdoor A gitmeden önce tamamen merida odaklıydım ama Scott fikrimi değiştirdi,sizce bu saydıklarım arasında Scott ilk sırada mı?yoksa Lapierre mi?merida sonuncu olur demiştiniz onu yazmıyorum o yüzden.

Bu üçlü içinde açık ara Scott önde. Kesinlikle, bu üç bisikletten birini almak zorundaysanız Scott'ı almalısınız.

@Jarre

Bahsedilen CrossWay 500 bisiklet benim ilanımda olan bisikletse kafadaki soru işratelerini sileyim hemen.
Evet bisikleti uzun zamandır kullanıyorum evet kadrosu biraz yıprandı. Yıprandıyı açmak gerekirse çok küçük kılcal çizikleri ve ayaklık sevmediğim için dayamayla oluşmuş 0,1cm çaplarında bir kaç yuvarlak çizik mevcut. Haricinde çoooooook uzun süre daha şu anda olduğu gibi kullanılacağından eminim.
Parçalara gelecek olursak zaten jant seti, jant göbekleri, iç-dış lastikleri, fren seti, fren diskleri, aynakol(orjinali kesinlikle bunun yanında 0 kalır), sele, gidon-gidon boğazı gibi parçaları yükselterek değiştirdim. En küçük vidasına kadar sorunsuzdur, hayatınızda görebileceğiniz en iyi vites geçişine sahiptir(bence:)). En küçük vidasına kadar kefilim.
Bisikletin 2014 model sıfır fiyatı şu anda 2700TL civarında olmasına rağmen benim bisikletimin sıfırını almak-toplamak isterseniz 3500TL'den aşağıya imkanı yok toplayamazsınız. Toplarım 3500'e diyorsanız valla tavsiyem 1500TL daha verin sıfırını toplayın olacaktır. :)
Son olarak belirtmek istediğim bisiklette 2cm. çapında çok ufak denilebilecek bir ezik var. İstediğiniz Merida servisine gösterebiliriz hepsi ''Ya bundan ne olacak, maşallahı var bunun.'' diyecektir. Zaten satarken de satın alacak kişinin seçeceği bir bisikletçiye götürüp gösterip onay alıp o şekilde satmak istiyorum sonradan problem olmaması için...
Özet geçmek gerekirse; yorumda bahsedilen crossway 500 bisiklet benim bisikletim ise ve beğendiyseniz kaçırmayın... Çünkü satma sebebim Eylül ayında olacak Kapadokya yarışı için bisiklete ihtiyacım olması. Bir-buçuk ay içinde de satılmazsa eğer satmama zaten gerek kalmayacak ve ben yine keyifle bisikletimi kullanmaya devam edeceğim.
Biraz uzun yazdım tam anlamıyla açıklamak için, affınıza sığınıyorum...
Saygılarımı sunarım.

Crossway'ler için tavsiyede bulunayım çok ufak.
Alacağınız bisiklette SR Suntour aynakol var ise ki büyük ihtimal bu tip bir aynakol vardır; ben bu aynakolların sorunlu olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle kalitesiz ve hakkını veremeyen tipte bir aynakol. Ters çekme vida sistemi ile yapmışlar, bu da sonuç olarak pedal çevirdikçe aynakolun sıkma vidasının gevşemesine neden oluyor. Bunu yapan mühendisin kör olduğu düşüncesindeyim.
Bu yüzden kendi bisikletime aynı dişli sayısına sahip Deore hollowtech göbekli aynakol taktım. Aşırı memnunum :)

• Beğen
Çok teşekkür ederim Emre bey verdiğiniz bilgiler için,bisikletinizi çok beğendiğimi belirtmek isterim.Ben ilk bisikletini alacak biriyim,sizin ki belli ki çok uğraşılmış bir bisiklet,baya bir emek verilmiş ve bana uyarmı orasını düşünüyorum,parasını hiç dikkate almıyorum,alacağım muhtemel bisikletler içinde en ucuzu 1800tl gibi bir fiyata sahip,üstüne biraz daha koyup sizinkini de alabilirim ve düşündüğüm de bir gerçek.Tek endişem sıfır konusu,ben çünkü alabiliyorsan herşeyin sıfır olanını alma taraftarı biriyim,yarın son kararımı verip alacağım inşallah bişey,sizi de arayabilirim belki,çok kararsızım açıkçası ama artık bir bisiklete karar vereceğim,çok teşekkür ederim.
Umarım sizde düşündüklerinize sahip olabilirsiniz,tekrar teşekkür yorumlar için.

• Beğen
Tepkiler: Emre Sefa SEFER
Artık bende merida crossway 300 ile aranızdayım,yeni aldım ve sanırım fiyatı biraz daha uygun olduğu için bunu seçtim.umarım hayırlı bir şekilde sporumuzu ve gezilerimizi geçirebiliriz. DSC_0229.JPG DSC_0230.JPG

@Jarre iyi günlerde kullanın kazasız belasız.Sanırım Mustafa Beyden aldınız, hala oaradysanız Mustafa beye de selam söyleseyin.Bakırköy'den Bülent diye ;)

• Beğen
Tepkiler: Jarre
Beyler Speeder T1 kullanıyorum, bunu satmaya kalkarsam, üzerindeki Brooks, Schwalbe Marathon (yeni), Pro barend, Merida matara ve kafesi, Decathlon gidon çantası, Poli sport çamurluk ve Xlc bagajla beraber 1.600TL nasıl fiyat sizce? Geçtiğimiz Ekim ayında satın aldım, yaklaşık 5.000km kullanıldı, çizik yok sayılır.

IMG_20150517_122328.jpg

2015 crossway 300 aldım, kutudan yeni çıkardı arkadaş teşhir ürünü değildi yani.
ancak yine de düz yol viteslerinde (daha sert olan viteslerde) pedal basarken hafif bir sürtünme hissi var (tırtıklı bir şey sürtünüyor gibi), diğer vitesler kadar temiz değil hissi.
onun dışında, sol pedala basarken ön frenden hafif sürtünme hissi alıyorum (satın aldığım yerdeki arkadaş zamanla geçeceğini söylüyor ama arka frende aynı sorun yok).
ayrıca, selenin altındaki süspansiyon yağsız geldi. gıcırdıyor.

bu sorunlarla nasıl başa çıkmamı tavsiye edersiniz? aldığım yere gidebilirim direkt, ama muhtemelen çok düzgün bir servis vermeyecek yine diye düşünüyorum.

bunların dışında hissi çok hoşuma gitti bisikletin. bütünlüğünü sürekli hissedebiliyorsunuz her şartta

@hakan ergin bende ilk aldığımda ön diskden ses geliyordu 5-10 kullanımdan sonra ses kayboldu, ön zinciri aşağı yukarı kaydıran metal parça değiyordur muhtemelen zincir ortada serbest kalması lazım, vites ayarlarına bir baktır, sele borusunu arada bir gresle yağla

Merhaba,

Bugun ogleden sonra Merida Crossway 300 alarak bisiklet dunyasina adim attim. Daha oncesinde kapsamli arastirmalarimla Merida'da karar kilmistim ancak 20v tarzi baslangic modeli dusunuyordum. CW 300 bana da surpriz oldu. Kucukyali Tandem Bisiklet Gurkan Abi'de bisikletin ayarlarini yaptirip, kaskimi da alip deneme amacli Pendik'e dogru yola ciktim. Ancak tek basima surmek acikcasi hic bekledigim gibi cikmadi. Ben kafam dagilir, dertlerimden siyrilirim sanirken aksine bisiklet surmek dert oldu. Suan bu dolulukla bugun sabah aldigim bisikleti satmayi dusunur hale geldim. Bisiklet daha bir gunluk:
IMG_2152.JPG

IMG_2155.JPG

Sizce satmali miyim, yoksa biraz sabredip keyif almayi mi denemeliyim?

Tesekkurler,
Abdullah

Dosyalar

• IMG_2155.JPG
    IMG_2155.JPG
    153,9 KB · Okunma: 18
  • Beğen
Geri