Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@trabzonlu ozan @Orhan Akarkut üstadlarım merhaba iyi akşamlar. Cumadan başlayarak konunun 52 sayfasınıda okudum :) Orhan Abi sizi etiketlemem düz maşa, 3 lü ön vites, V fren formülünüzü çok beğendiğimden. Ozan kardeş senide speeder 200 kullanıcısı olman dolayısıyla etiketledim. Size bir konu danışmak ve görüşünüzü almak istiyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. İlk bisikletimi alıp İstanbul içinde (bakırköy sahil hattı vs) uzun yıllar kullanmak istiyorum. Önümde iki bisiklet var;
1- Scott Sub Cross 30: ikinci el, bir arkadaşım sakatlandığı için binemediğinden satıyor, 2 ay kullanılmış, tertemiz. Amortisörlü maşa, 27 vites, hd fren, 13,40 kg, Kadro boyu M.
2- Merida Speeder 200 (2015 Model): sıfır. Düz maşa, 27 vites, V fren, 10,65 kg, kadro boyu 52 cm.
Tercihim nasıl olmalıdır.
Bu arada 177 boy, 75 bacak boyu, 110 kiloyum.

@karaslanxl Estağfurullah, üstadlık ne haddime benim. 177 boy ile 75 cm bacak boyu bana biraz kısa geldi. Emin misiniz?
Arkadaşınızın bisikleti ve diğer bisiklet kaç beden? Fiyatları ne? İki bisiklet de farklı türlerden Scott cross bisikleti Merida fitness.
Sahilde, asfaltta, düz yolda kullanacağınız için almanız gereken bisiklet hiç şüphesiz Merida Speeder; arkadaşınızın bisikleti çok hesaplıysa onu da alabilirsiniz tabi. Ama benim tercihim, şimdiki aklımla, kesinlikle Speeder olurdu.
İlk bisikletimi alırken ben de hata yaptım, crossway aldım. Oysa bana gereken bisiklet düz maşalı ve V frenli bir bisikletmiş, örneğin speeder. Forumu iyi okusaymış ya da doğru ve yeterli tavsiye almış olsaymışım Crosswayi almazdım (sizin durumunuzda Scott Sub).
Bisikletin bedenine de dikkat edin alırken. M beden olmalı.

@Orhan Akarkut ölçebildiğim kadarıyla doğru olduğunu düşünüyorum üstadım.
Scott m beden, merida 52. Scott için 2000 lira istiyor, merida 1800 lira.
Ben elimden geldiğince araştırmaya sizin gibi tecrübeli insanların görüşlerini almaya çalışıyorum. Çok çok teşekkür ederim zaman ayırıp görüş paylaştığınız için.

Bu arada benim aklıma da yatan merida speeder zaten. Ama tek çekindiğim nokta lastikleri.
Maxxis Detonator 32 60
Bu lastikler ince gelirse daha kalın bir lastik takabilir miyim. En fazla ne kadar kalın bir lastik takabilirim. Siz ne dersiniz.

@karaslanxl Önemli olan iki bisiklet arasındaki sınıf farkını görmek. Aktarma sistemleri de çok farklı. Scott üçlü aynakol ve 11-34 rubleyle dağ bisikleti donanımındayken Merida 50-34 aynakol ve 11-28 rubleyle yol bisikleti donanımına sahip. Çok farklı iki bisiklet. Scott dağ bisikleti karakterinde, Merida tam bir düz gidonlu yol bisikleti. Bunları göz önünde bulundurmak gerek. Sınıfları farklı olmakla birlikte Scott'ın donamımı daha üst seviye.
Scott'ın lastikleri iyi ama, Maxxis de kötü lastik değildir. O bisiklete daha kalın lastik de gitmez açıkçası.

AYNAKOL:SR NCX 48A-38-28 CG
RUBLE:Sunrace CS-9S 11-28
Orhan abi sen speeder 2016 modele baktın sanırım 2015 modelin özellikleri bu şekilde.

Bu arada abi ben kararsızım, rica etsem sen net birşey söyler misin :) yoksa bisiklet falan alamayacak bu garip

Şehir içi asfalt yolda kullanacaksanız Merida. Yok ben arada bir dağa bayıra çıkarım, cross yaparım diyorsanız Scott. NE AMAÇLA BİSİKLET ALACAKSINIZ?

Abi dağ bayırla hiç işim olmaz. İstanbulun çukurları, devasa tümsekleri, kaldırımlarına inip çıkmak vs. Speeder da sorun olur mu. Kullanım amacım tamamen şehirde gezinmek.

Merida Speeder alacaksınız.

52 size uyar mı, 54 alın bike and outdoor da var görünüyor.

Speeder 1-0 önde :) teşşekkürler Orhan abi. İnşallah iyi bir bisiklet kullanıcısı olarak en yakın zamanda aranıza katılmış olurum. Saygılarımla.

@Gökhan Korkmazgil abi çok teşekkür ederim kıymetli görüşün için. Daha kalın bir lastik konusunda sizin görüşünüz nedir. Mevcut 32 yerine 35 yada 40 takılabilir mi. Bir miktar performans kaybı dışında bir handikap yaratır mı.

@karaslanxl Ben 1,5 seneden beri Speeder 300 kullanıyorum, 5500 kilometreyi geçtim, üzerinde gelen 700/30 lastikler ile hiç bir sorun yaşamadım. Şimdi lastikleri yenileme zamanı geldi, 30 yerine 28 takmayı düşünüyorum. Mevcut 32 ile geliyorsa daha geniş lastikle değiştirmeyi düşünmeyin. Speeder temelde düz gidonlu yol bisikletidir, daha geniş lastik felsefesine uygun olmaz. Üzerinde gelen 32 lastikleri eskitin, sonra karar verirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Akarkut
@Gökhan Korkmazgil Anladım abi çok mantıklı diyorsun. Muhtemelen öyle yapacağım. Yalnız küçük bir ihtimal alırken değiştirme şansım olur mu diye sordum. Tekrardan çok teşekkür ederim.

@karaslanxl Alırken değiştirmenin size bir katkısı olmaz, çıkma lastik için pek fiyat düşmez bisikletçi. 32 çok uygun bir lastik genişliği; kalın lastiği neden istediğinizi anlayamıyorum.

Sizi dinleyeceğim sayın @Orhan Akarkut. Amacım yol tutuşunu arttırmak. Ve lastiğin çabuk patladığı yorumlarını okumuştum, daha sağlam bir lastik almak.

İnce lastik çabuk patlar diye bir kural yok. Ben yol bisikletimde 23'lük lastik kullanıyorum, hiç patlamadı, en az 2000 km yapmışımdır. Patlama sivri cisimlerin batmasıyla olur genellikle, yeterli bir patlak koruma varsa sorun olmaz, lastik kalınlığı bir etken değildir.

Geri