@xeqepex ileride geliştirmek istiyorsanız bu oldukça maliyetli olur, sizin için önemsiz parçaların bile değişmesi gerekebiliyor, bilginize. tavsiyem böyle bir niyetiniz varsa şu anda alabildiğiniz en yüksek komponentli bisikleti almak.
@xeqepex bence alabildiğiniz en komponentli merida speeder'ı alın ama ileride parça değişimi yapar upgrade ederim mantığıyla değil, satıp üzerine koyar başka bisiklet alırsınız o mantıkla düşünün bence. benim de ilk bisikletim carraro sportive 227ydi, bence carraroya bulaşmanın gereği yok diyorum, önceliğiniz kadro kalitesi olsun komponentler değil
Merida crossway bir sefer kullandim 30 km kadar.. Cok ilginc bir sekilde o kadar agir olmasina ve amortisorlu olmasina ragmen duzde iyi basiyor, rampayi da gayet guzel cikiyor. Aferin meridaya.
Dusunuyorum bir tane almayi ben de..
Merhabalar bende artık Merida kullanıcıları arasında yerimi aşdım.
Uzun araştırmamdan sonra Carraro 330, Triban 520, Whistle Nakoda ve Merida Speeder 100 arasından bisikletime kavuştum.
Merida Speeder mükemmel geometrisi beni cezbetti. Carraro 330 üzerinde o hissi alamadım. Denedikten sonra bas pedala ben uçarım der gibi duruyorsunuz Merida da.
@sağlıkçı44 bende crossway 40D var soruna karsilik ben de cevap yazdim ama nereye yazdim bulamadim )
Merida Cyclecross 500 almak istedigim icin bisikletimi degistirmek istiyorum
2016 merida crossway40d hic sorunsuz ozenle kullanildi ve her tur sonrasi temizligi bakimi ozenle yapildi
@hamlet2006
Teşekkürler sağolun. Uzun turlarda çok üzer mi diye arada kalmıştım. Henüz Maxxis hakkında net bir görüşüm de oluşmadı tabi ki. En iyisi tavsiyenize uyayım.
Detonator zırh yok sanırım çok yumuşak. İlk günden asfaltta çift patlak olması korkuttu beni. Diken denk gelmiş olabilir ama bu kadar kolay olmaması lazım.
Tranz-x in Sedona ve Merida ya uyumlu bir model ayaklığını buldum.
Sanırım bunu alacağım.
(link)
(link)
@xeqepex yalnız şöyle bir sorun var, bu park ayaklarını monte edebilmeniz için kadronun park ayağını desteklemesi lazım.
mesela (link) bu bisikletin park ayağının iki tane vida ile kadroya tutturulduğunu göreceksiniz, (link) bu resimdeki gibi; kadroda iki tane delik mevcut
speeder serisi ise park ayağı takılmayan yol bisikletleri gibi tasarlanmış bir kadroya sahip. o yüzden benim attığım fotodaki gibi kelepçeli bir şey alıp kadroya bağlamak zorundasınız
(link)