Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Merida Scultura 300

@Muhammet_3M kazasız belasız, güle güle kullanın.

2018 scultura 5600 küsur görünüyor media’nın sitesinde. Model bir yıl eskiyince (2017) sıfırının satış fiyatı falan güzel bir indirim mi alıyor yoksa pazarlığınız mı iyiydi çok merak ettim :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
@alperkayali Önelikle teşekkür ederim
erciyes bisikletten ayhan abiyi tanıyan varsa indirim konusundaki bonkörlüğünü bilir ben teklif etmedim 3500 ü o teklif etti sağolsun. İnternetteki en düşük fiyat 4500 dü beraber baktık n11 de vardı. Meridanın sitesinde sorun var size iki foto atıcam aynı site aynı bisiklet iki farklı fiyat var ama sağolsun Ayhan abi tam bir esnaf bu bisikleti bana 3500 tl ye verdi kazanmadı mı tabiki kazandı. Ben de kazandım. Ayhan abi işi bol olsun ben dükkandayken 6 bisiklet sattı kayseri de tek diyebiliriz reklam gibi oldu ama böyle esnafın gönüllü reklamı yapılır....
Screenshot_20180728-065311.jpg Screenshot_20180728-065332.jpg

selamınaleyküm 2018 ramazan ayında tamden bisikletten arkadaşıma 2017 modelini 3800 tl ye aldık

• Beğen
@Muhammet_3M yeni bisikletiniz hayırlı olsun. Kazasız, keyifli sürüşler yapın.

Sormak istediğim, ekli fotoğrafta paylaştığınız kilidi seleye bağlayan aparat.
İnternette arattım ama bulamadım.
Sele altı kilit aparatı, kilit tutucu yazmama rağmen denk gelemedim.
Adını bilen varsa, hatta link verebilirse memnun olurum.
Saygılar.

Vay be fiyatı ne olmuş öyle? Eskiden bu fiyatlara veya 1-2 tık üstüne yanlış hatırlamıyorsam aerodinamik kadrolu bisikletler alınıyordu.

@sabit aS. ona da hayırlı olsun güle güle kullansın inşallah

@sabit evet zaten parçanın geçme sistemi ürünle uyumlu olmalı ayrı satılamaz diye düşünüyorum

@OnurÖzdağ yakındabu fiyatlara da bulamıycaz o yüzden şimdi aldım :( maaslesef kur farkı binmemiş fiyatlar bunlar kur farkı eklenince birazdaha artıcak

• Beğen
Tepkiler: sabit
@Muhammet_3M
Öncelikle hayırlı olsun. Hangi model yılına ait scultura 300'ü 3500 TL ye aldınız ? :) ve memnun musunuz ? Yakın zaman içerisinde bisiklet almayı planlıyorum. İstanbul'da hafta sonları sürmek için. Crossway serisine karar kılmışken scultura serisi yol serisi de aklımı karıştırdı ? Yol mu hibrit mi acaba :) ?

@Muhammet_3M
çok özür dilerim uyku sersemi görmemişim 2017 model scultura almışsınız ? yukarıdaki sorum halen geçerli ama :)

@alperaydin teşekkür ederim, günaydın
2017 ile 2018 arasında gözle görülür bi fark yok sanırım. Merida sitesinin verilerine göre 70 gr 2017 hafif ama birbirinin aynı bisiklerler gerçekten özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Yol bisikleti hafif olduğundan tercih edilebilir eğer daha önce yol bisikleti kullanmadıysanız gözünüz korkmasın çok çabuk adapte olunabiliyor. Hybrit bisikletler bisisiklete yeni başlayanlar için biçilmiş kaftan ama biraz tecrübeniz varsa ve şehirde ve yolda kullanıcaksanız, dağ da patikada kullanmıycaksanız yol bisikleti alın derim.

Screenshot_20180730-065419.jpg IMG_20180730_064940.jpg

@Muhammet_3M

@Muhammet_3M
Cevabın için çok teşekkür ederim. Şuan 2018 model Merida scultura 300 4500 ₺-4800 ₺ arasında değişen fiyatı var. Bisiklet tipi konusunda kararsız olduğum için sizin gibi ucuza alma trenini kaçırdım. Belki Seneye bu zamanlar 2018 model sculturayı daha ucuz fiyata alırım artık. Scultura 300 ü sevdiniz mi yokuşlardaki performansı nasıl fren performansı kısaca bir arkadaşınız olarak sorsam ''Ya Muhammet dostum ben de hibrit bisiklet alcaktım ama istanbul'da dağa bayıra topraklı orman yollarında sürmüyorum. En iyisi yol bisikleti alayım. Senin scultura 300' bana gider mi'' dersem :) ne dersiniz ? 20 yıldır çocukluğumdan beri iyi kötü bisiklet binerim bugüne kadar hiç yol kullanmadım. Hep dağ bisikleti oldu. Şuan bende 17 kg ağırlığında çift süspansiyonlu 2006 yılında aldığım bianchi track dağ bisikleti var. Halen ilk günki gibi korudum ama bu beni yorduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu yol bisikletlerinde sönümleme olayı olmadığı için korkuyorum. Hani kilitli maşa vs konfor diyorlar... Şimdi bir merida alacağım crossway 500 mü scultura serisimi halen kararsızım. Yardımların için şimdiden teşekkür ederim selamlar. :)

• Beğen
@alperaydin bu detaylar için hrnüz erken daha binemedim bisiklete tatildeyim inşallah dönünce senin için bi değerlendirme yapıcam dostum iyi forumlar

@alperaydin hocam, böyle arada kalan bir iki arkadaşıma yol bisikleti aldık, ama tabi ben elimden geldiğince yönlendirme yapmadım, sadece yol bisikleti kullanıyorum, zevki çok başka dedim :) şu an yol kullanıyorlar ve çok memnunlar. tabi ki yol bisikletleri dağ ve şehir bisikletlerine göre daha konforsuz ama verdiği zevkle karşılaştırdığınızda o konforsuzluğu gözünüz görmüyor, müthiş bir zevk. Hele ki 16kg.dan 9 kg.lara indiğinizde bu zevk katlanacak. tavsiyem, zaten elinizde bir dağ/şehir bisikleti var, farklı olması açısından yolu deneyin derim. Almadan önce bir arkadaşınızdan da deneyebilirsiniz. Bu arada ben 2014 model Merida Ride 94 kullanıyorum, Scultura.ya çok yakındır ride serisi ve çok memnunum, değiştirmeyi hiç düşünmüyorum.

• Beğen
@Muhammet_3M dostum çok teşekkür ederim. Buradan cevap verildiği zaman mail vs gelmiyor maalesef. Bunun bir ayarı var mıdır bilmiyorum. Ara ara kontrol ederek bakıyorum buraya. Görüşlerin tavsiyelerini yazmanı sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Bu benim tercihimi yapmam konusunda bana yardımcı olacaktır eminim. Teorik olarak değil de direk kullanıcısından alınacak objektif yorumlar altın değerinde benim için. Sana iyi tatiller diliyorum. Selamlar. Çok teşekkürler tekrar.

@Sertac Kahraman hocam bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. İstanbul'da şehir içinde sahil hattında vs yollarda sürülecek bisikletin yol bisikleti olması tabiki harcanan enerjiye göre daha fazla yol kat edilmesi manasına geliyor. Hele ki 17 kg bisikletten sonra 9 kg ince teker yol bisikletiyle rampaları tırmanmak bir işkence olmaktan çıkacaktır sanırsam :) Tabi herşey bisiklet değil iş bacakta bitiyor ama bu bisikletle 120 km yol kat ettiysem herhalde scultura serisi bir bisikletle 200 km yol kat ederim diye düşünüyorum :p Gönlüm hibrit bisikletten yavaş yavaş yola kaçmaya başladı bakalım. Ama disk frenli bir yol bisikleti daha güzel bir hayal olsa gerek. O zaman gelsin yine düşüncelerinizi alırım bakalım. Selamlar :)

Konu sahibi olarak ve Meridanın special editionunda 3 kere kırılmış olması ve aslının garantiyi kabul etmeyip, taiwandan bastırarak kabul ettirmek zorunda kalmam, en son kırılmasında ne halin varsa göre gelmesinden dolayı kimseye MERİDA markasını önermiyorum. Elimde 14000 liralık çöp son 7 aydır köşede yatıyor.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@Yavuz S.

Gecmis olsun. Bu kirilmalar kadroda mi, nasil oldu? 3 kere olmasi uretim hatasi diye bagiriyor. Valla yazik, goruntude tuketici haklari cok gelisti ama her gun bu tarz hikayeler duyuyorum.

@vetohan aynı yerden 3 kere.. KAdro üstünde ön akraıcı tutan dünyadaki nerdeyse bütün iyi üreticilerin vidali yaptığı ama bizim salak meridanın perçinlediği perçinler kopup kadroyu kırıyor. Üstüneki ultegrayı sram red 22 yaptım diye en son bahaneleri o oldu ama tüketici mahkemesi ilk 2 de değiştikleri için aslıyı haklı buldu.

• Beğen
Tepkiler: Veto8
@Yavuz S. Geçmiş olsun,
Sabah sabah aklıma takıldı. Kadroyu kırarsak hiç hoş olmaz, canım sıkılır. Eve dönünce ilk işim bisikletin ön aktarıcısını tutan yere bakmak olucak inşallah bahsettiğin gibi perçinli değildir.

Geri