Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Merida Scultura 300

@Yavuz S. hocam bu başlıktaki yazılarınızı okudum, geçmiş olsun öncelikle, ama merida bisikletlerinizden o kadar güzel bahsetmişsiniz ki, o kadar güzel resimler paylaşmışsınız ki, tek aklıma gelen size sağlam nazar değmiş :) şaka bir yana, bu olay beni şaşırttı, hadi 1 milyon bisiklette olabilecek bir olay sizin başınıza geldi diyelim, üreticinin / dağıtıcının hatasını kabul etmesi ve sizi bu kadar uğraştırmaması gerekirdi. öte yandan merida bisikletimi bu olaya rağmen seviyorum ve sevmeye devam edeceğim, insanoğlu işte, başına birşey gelene kadar :) umarım münferit bir sorundur ve diğer bisikletlerde böyle bir sıkıntı çıkmaz. iyi sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
@Yavuz S. Üstad forum bisiklet sitesinde de kadro kırılma olayını daha yeniyken anlatmışsınız üzüldüm getçekten sizinki birde özel bi bisikletmiş. Bizim gibi amatörlerin başına gelmesi çok zorolan bi olay yaşamışsınız. Sonuçta hiç birimiz meridanın ya connondale nin ne kullanıyorsak onun fanatiği değiliz ama insan kullanıdığı bisiklete de güvenmek istiyor. Sizin kadar zorlamazsak bizim başımıza böyle bi hadisenin gelme olasılığı nedir?

@Yavuz S. hocam başınıza gelenler için çok üzüldüm. Burada uzun uzun anlattığın markanın ürünü ve distribütörünün seni üzmesi beni de bir merida markası müşteri adayı olarak üzdü ve düşündürmeye başladı bile. Ama crossway serisi ama scultura serisi bisikletlerden birisini almayı düşünüyordum. Bu olaydan sonra Merida alma konusunda ikileme düştüm. Peki 3500-5000 ₺ bandında bana önereceğiniz yol veya hibrit bisiklet markası ne olur ? Kimisi sırf satış sonrası için BTWIN markasını öneriyor çevremden. Ama ona da bir türlü ısınamadım. Bir çok marka model olduğu için insanın ikilemler zincirine girmemesi elde değil. Selamlar. Tekrardan geçmiş olsun.

@Muhammet_3M hocam kullanırken parça değiştirmemeye değişilse biel eskisini saklamaya özen göstermek sanırım. Bir sorun olduğunda parça değişikliği siz haklı olsanız bile garanti veren firmayı haklı duruma getirebiliyor gördüğümüz kadarıyla. Aslı bisikletin ömür boyu kadro garantisi şartlarında da bu vardı zaten okuduğum kadarıyla. Sizden tatil dönüşü görüşlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum bu arada :)

@Sertac Kahraman hocam merida'dan o kadar memnunsunuz ki yaşananlara rağmen bile hala sevginizde azalmamış gördüğüm kadarıyla. Bu markanın takımları baya bayağı şampiyon oluyor ve ciddi başarılara imza atıyor. Böyle bir kronik sorun varsa mutlaka el atarlar diye düşünüyorum. Merida Tayvan'a stok için mail attığımda bana 1 gün sonra cevap verip mailde ccye aslı bisikleti koyup arkadaşa yardımcı olalım tarzında bir yazı yazmışlardı. İlgili bir firma ama konu sahibi arkadaşımızı üzmesi beni de üzdü açıkçası. Değişen parça grubu arkadaşımızı haklıyken haksız duruma düşürmüş. Bunu kullanıp tüketici mahkemesinde haklı olmayı başarmışlar maalesef. Umarım bundan sonraki modellerde böyle sorun yaşanmaz.

@Muhammet_3MHocam ben normal pedal kullanıyorum, bisikleti ilk aldiğimda aldığım bayinin sahibinin önerisiyle wellgo taktirmistim, gayet memnunum, koduna da baktım senin için, wellgo c37 yazıyor. Resmini de ekliyorum, bu arada onu eklemişken bisikletimi de çekesim geldi, o da bonus olsun :)
a6f12a96f553ce72ee4ec4bf672f85b4.jpg
82e5df9c67273bfce48eee034b75838e.jpg

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Sertac Kahraman doğru söylüyosun yarışa katılmıyoruz sonuçta senden ricam ön aktarıcıyı tutan yer kadroya vida ile mi tutturulmuş yoksa punta ile mi bakabilir misin

@Sertac Kahraman ayakkabı da şekilmiş kadro ile aynı renk :)

(link)

Bunu buldum

@OnurÖzdağNeden hocam?

@Muhammet_3MVida ile tutturulmuş hocam

• Beğen
@Sertac Kahraman Çalınabilir çok örneği var öyle yerlerden çalınan.

Bisikleti 2ay süreden sonra anca yaptırabildim. Seleyi alyan bulunca değiştireceğim. Umarım sorun çıkarmaz.

Dosyalar

• 9EC56914-ED73-4DE1-981D-BE70B65FF3EC.jpeg
    9EC56914-ED73-4DE1-981D-BE70B65FF3EC.jpeg
    216,6 KB · Okunma: 46
  • Beğen
@OnurÖzdağ

Decathlon un 22 tllik alyan takımı iş görüyor bilginiz olsun

@sadi imren
(link)
Bu lastik nasıldır hocam scultura 4000 de bunu kullanmışlar

• Beğen
Tepkiler: OnurÖzdağ
@OnurÖzdağ
Benim bisikletin aynısı:)
(link)
@Muhammet_3M
''Plus'' olanlar patlamaya dayanıklı oluyor diye biliyorum..Arada 30 lira var galiba..

@ahlaksız
Arkadaşın bisikleti ile renk aynı evet onunki merida yalnız :)

Selam arkadaşlar bugün izmirdeyim seyahatler devam ederken yeni aldığım bisikleti hala kullanabilmiş değilim ancak gaziemir opitimum avm deki decathlona gidip pedal aldım marka model shimano pd r540 fiyat 189 tl ucuz değil ama çok pahalı da değil daha pahalısını zaten almam, bisikltin üzerinde eşantiyon pedallar vardı, 2 gün kullanmama ramen değişmesi gerektiğini düşünmüştüm. Bu pedallar biraz ağır olsa da en azından dönüş hızları ve malzeme kalitesi beni menmun edicektir diye düşünüyorum. Bayram öncesi eve dönücem dolar kuru hareketli pahalanmadan almak istedim. IMG_20180808_162329.jpg

Arkadaşlar Merhaba,
Önceki mesajlarda konuştuğumuz üzere bir bisiklet alma aşamasındaydım. Seçimimi belki temiz bir 2. el olduğu için Merida Crossway XT Edition 2016'dan yana kullandım. Bisiklet neredeyse sıfıra yakındı. Dün akşam 15-20 km sürdüm gece sürüşü yaptım. İlk denememe rağmen çok farketti. Hele yokuş çıkarken kilitli maşa resmen hayat kurtarıyor. Düz yolda maşayı kilitleyince yine hıza az çok etki ediyor. Maşayı biraz çakur çukur yolda bilerek kitledim. Yol bisikletinin simülasyonu niteliğinde bir deneyim olsun diye. Gerçekten titreşim biraz rahatsız etti beni. Belki uzun süredir MTB kullandığım için olabilir zamanla alışılabilirdi. 17 kg bisikletten 12 kg bisiklete geçmek gerçekten güzel bir deneyim. Ağırlıktan ziyade kadronun tasarımı gerçekten sürüş kalitesine etki ediyor. İlk defa bu seviyede bir bisiklet aldım. Şimdilik deneyimlerim bunlar. Yukarıdaki mesajlarıma cevap veren bana yol gösteren herkese teşekkür ederim. Herkese iyi forumlar dilerim.
Ürünün resmi sitesi renk vs birebir bu ürün:
(link)

Dosyalar

• merida (1).jpeg
    merida (1).jpeg
    171,3 KB · Okunma: 43
  • merida (2).jpeg
    merida (2).jpeg
    116,7 KB · Okunma: 34
  • merida (3).jpeg
    merida (3).jpeg
    74,2 KB · Okunma: 31
  • merida (4).jpeg
    merida (4).jpeg
    105,8 KB · Okunma: 32
  • merida (5).jpeg
    merida (5).jpeg
    88,2 KB · Okunma: 32
  • merida (6).jpeg
    merida (6).jpeg
    98,5 KB · Okunma: 33
  • merida (7).jpeg
    merida (7).jpeg
    107,1 KB · Okunma: 32
  • merida (8).jpeg
    merida (8).jpeg
    72,5 KB · Okunma: 31
  • merida (9).jpeg
    merida (9).jpeg
    151,3 KB · Okunma: 33
  • merida (10).jpeg
    merida (10).jpeg
    97,6 KB · Okunma: 31
  • merida (11).jpeg
    merida (11).jpeg
    148,5 KB · Okunma: 32
  • merida (12).jpeg
    merida (12).jpeg
    73,2 KB · Okunma: 30
  • merida (13).jpeg
    merida (13).jpeg
    163 KB · Okunma: 31
  • Beğen
@Muhammet_3M hocam çok teşekkür ederim. Çok sağolun. Siz yine de scultura ile alakalı tecrübelerinizi paylaşın. Bu bisikletten sonra bisiklet alırsam artık yol bisikleti olur diye düşünüyorum selamlar :)

• Beğen
bunun ön teker mandallı mı yoksa vidalı falan mı?

Geri