Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Cenk Bey,
Vermiş olduğunuz bilgiler ve ikazlarınız bana da yol gösterdi..
Teşekkürler...

Scudo
Merlin cycles'ten komple bisiklet alınca da sadece %18 vergi + kargo ödüyoruz öyle midir acaba? Bisiklet zaten 1500 euro üstü değil.O yüzden tüm ödemem vergi + kargo.Doğru muyum?

İlahi @alper 76 :)

@Ozan k. Basit bir mantık ile yola çıktım. Çorlu'da üretim yapan bir şirket İstanbul limanını, Manisa'da üretim yapan bir şirket İzmir limanını kullanır dedim. UK'de en bilinir liman Felixstowe'dur (Lojistik işlerini sevdiğimden genel kültür bilgisidir). Bizimkiler uluslararası taşımacılık olduğundan Konteyner'ın içine girmek zorundadır. Konteyner gemileri Felixstowe'da durur ya da Southampton'da. Ben de Felixstowe portunun sitesinden bana verilen kargonuz yola çıkmıştır bilgisi ile eşleştirdiğim Gemileri bulup onların rotalarını kendi lojistik (Maritime) şirketlerinden ya da yakın limanlara bakarak buluyorum. Istanbul limanı'na varış tarihi de orada yazıyor.

Benim gönderimimde bu saatler uyuştu. İstanbul'a vardığı tarih ve gümrüğe teslim edildiği tarih aynıydı.

@alper 76 Watson arıyorum :) İlana başvurmak ister misin :)

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQROUHkO2KOjkxEgbB1Bc4oqfrHgJjXUSipXQDCAgUZqE8sAqg2

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Kerem Groims Bu tarz kargolar gemi yerine uçakla bir ülkeden başka bir ülkeye taşınır.

linkteki lastik tek teker için mi, çift mi? not bulamadım;

(link)

Merlin'den 6 adet lastik sipariş vermeyi düşünüyoruz (660 lira toplam tutar), bu gümrük olayları nasıl gelişiyor tam bilgisi olan varmı? Sanırım gümrük 70 euro biz ayrı ayrı sipariş versek (2 adetden 3 sipariş) yine gümrüğe takılıyormu acaba? nasıl bir yol izlemeliyiz?

@omur_ms tanesi için hocam. Çift alacaksanin iki lastik + iç lastik şeklinde satılan "bundle deal" olanlara bakın derim...

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@Kaang96 3 partide ayrı ayrı sipariş etseniz gümrüğe takılmaz(hoş artık takılma yok posta görevlisi paketi getirdiğinde nakit ödüyorsunuz)
Ama vergi kadar Kargo parası odersiniz.

660'in %18 vergisi mi fazla, 3 ayrı paketin vergisi mi fazla onu siz hesaplayın...1 paket genelde 5 pounda gönderiliyor. Sanırım vergi daha fazla...

@Ozan k. bu arada önereceğiniz lastik takımı olur mu? sanırım merlinde paket olarak satılan takım yok gibi. ben mi göremiyorum ondan da emin olamadım:)

@omur_ms kış için mi 3 mevsim için mi? , Öncelikli amaç nedir? Dusuk yuvarlanma direnci mi patlak koruması mi?

• Beğen
Tepkiler: Muad dib
@Ozan k.
600 lira üstüne ücretsiz kargo ile yolluyorlarmış ama %18 koyunca 118 lira vergi oluyor, ikişerli oluncada toplam kargo parası 60 lira oluyor.Sanırım 2şerli olarak almak daha mantıklı :) Bide vergi ödememek için limit ne kadar bilginiz varmı acaba?

@Kaang96 kargo hariç 75 euro ancak bazı satıcılar kargoyu faturaya dahil edebiliyorlar maalesef...

Geri