Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Scudo
@baykuş97 O kodla takip yapamazsınız. Merlin lokal takip no vermiyor artık Springle gelen ürünlerde. Bu yüzden vergisine v.s kapıya gelene kadar bakamıyorsunuz.

@Bakbay

Sıkılmana gerek yok. Paypal ile ödediysen Paypal'da şikayet oluştur, doğrudan kredi kartın ile ödediysen bankana faks gönderip ürünün teslim edilmediğini yazarak paranın iadesini iste. Her iki durumda da paran iade edilecektir.

@TontonCocuk 22 değilde 11 haneli harf ve rakam içeren bir kod olmalı PTT 'nin onunla takip edecekseniz.
Eğer aldığınız ürün, gümrüğe takılır endişesi duyar ve kontrol ettiğinizde ptt gümrük de bekliyor derse zaman kaybetmeden kirazlı ptt gümrük den gidip elden teslim alın.

Geçen hafta Merlin'den gözlük siparişi vermiştim. E-mail ile gelen royalmail.com linkindeki takip numarası ile PTT sayfasından kargo takibi yapabildim.

@Volks urun kesin gümrüğe takılacak alışveriş tutarım 3700 tl idi. 13 ünde alışverişi yaptım 18 inde ülkeden çıktı konumuna geldi. Bakalım gelecegini umuyorum su an cumaya kadar :)

Arkadaşlar 75 Euro üzerinde olan ürünlerde fazla kdv ödenmesine ilişkin bilgi paylaşayım. Chainreaction'da liste fiyatı 154 dolar olan bir ürün aldım. site, fiyatı belli bir miktarın üzerinde olan "cleanout" ürünlerde kod kullandırmak suretiyle ekstra % 10 indirim daha yaptı. Ben totalde ücretsiz kargo ile 139 dolar ödedim. O günkü kur ile yaklaşık 70 TL vergi ödemem gerekirken 90 TL vergi, 3 TL gümrüğe sunulma ücreti ödedim. Neden daha fazla ödediğim düşüncesinin cevabı şu: Gümrükte adınıza kesilmiş faturaya bakılmıyor. Paket içinde olan ve üzerinde "commercial invoice" ya da "custom declaration" yazan ayrı bir belge var. Orada belirtilen tutar ne ise o tutar üzerinden vergi ödersiniz. Nitekim faturamda 139 Dolar yazmasına rağmen bahsettiğim belgede %10'luk indirimli tutar yerine 154 dolar yazıyordu ve bu miktarın da karşılığı yaklaşık olarak 90 TL ediyordu. Bahsettiğim şeyden emin olmamı sağlayan olay ise 4 nisan 2016 tarihinde, yani 154 dolarlık alışverişimden 1 hafta sonra, verdiğim toplam 132 dolarlık siparişim oldu. Faturamda 132 dolar yazıyordu ama "Commercial Invoice" adlı belgede Ruble ve zincirin fiyatı belirtilmediği için (unutmuşlar :)) sadece 75.50 dolarlık bir tutar görünüyordu. Nitekim sadece 0.6 TL damga vergisi ödedim :) Aklınızda olsun, sonra neden fazla vergi ödedim diye düşünmeyin :)

@MeTaLioNs aslında aldığınız günün kurunu değil de kargonun gümrüğe geldiği günün kurunu dikkate alıyorlar.

@dramorey evet, zaten öyleydi ama 20 Tl, 70 TL'nin %28.5'i eder. Bu çok fazla bir oran ve kur farkı ile alakalı değil. Bu fark, dediğim belgelerde yer alan fiyat farkı + kur farkı eklenince ortaya çıkabilir ancak.

• Beğen
Tepkiler: dramorey
Simdi ultegra set var 800tl vergisiz gelme sansi yokmu ?

Lüleburgaz'dan gönderildi

Merlinden jant seti aldım spring parcelle kargolandı. Springin verdiği takip numarası sadece sayılardan oluşan yaklaşık 30 haneleli bir numara. Bu takip numarasını hollanda postasının postnl adresine girerek pttnin kullandığı barkod numarasını elde edip buradan yine ptt aracılığıyla takip edebilirsiniz.

@baykuş97 tek sepette iki ürün almıştım. İkisini farklı kargolaşmışlar. Birer gün arayla 10 gün içinde geldi

@Bartu Bilgi 800tl ultegra nerden buldunuz? varsın vergisiyle gelsin o fiyata:)

Ben 12 Nisanda iki adet yol lastiği sipariş ettim dün itibari ile teslim edildi. Türkiye firmalarına göre gayet hızlılar.

wiggle dan kargo takipsiz aldığım ürüne takip no vermişler.. he he... 8 dolar boşa ödemedik..
önce "click here for tracked orders" a tıklıyorsun Meta Track sayfası çıkıyor, sonra P2P ye tıklıyorsun TRAKPAK sayfası çıkıyor.. hem trakpak sayfasından takip edebiliyorsun hem de tracking number veriyor, o numaraylada gonderitakip.ptt.gov.tr den takip edebiliyorsun.. 12 sinde sipariş verdiğim ürün 19 unda türkiyeye ulaştı. bakalım ne zaman elimize geçecek...

• Beğen
Tepkiler: volkan Öz
@TontonCocuk sanırım dün çıktı ülkeden önümüzde ki cuma günü falan gümrük de olur - Gümrüğe düştüğü ilk gün git direk ptt gümrük den elden almanı tavsiye ederim.
Yoksa, sana gelmesi cidden daha uzun sürer. 1 haftadan sonra geri gönderiyorlar muhabbeti de cabası..
(link)

Yer de burası. Gidiş de gayet basit. M köy den 1 saat de falan gittim işte.. 1,15 dakikada

Geri