Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Merlin Cycles

Scudo
@ekranci Doğrudu. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki bazen 2015 bile yakın bir tarih gelebiliyor. En son garantinin öyle bir kampanyasından yararlanmıştım.

@izzetince

Böyle bir hatayı nasıl yaparlar ki?:kötü:
İşin yoksa şimdi geri gönder,yazışmalar yap,ondan sonra yeniden gelmesini bekle.

Bu arada posta ücretini onlar karşılıyordur umarım.

@İlkay Alpertonga

Evet dediğiniz gibi inanılmaz bir hayal kırıklığı:( Support'a yazdım ama baktım hemen dönmüyorlar aradım. Sağolsun hattaki bayan fazla yormadı ve sonrasında yazışmalar oldu.
Hatalı aynakolu verdim postaya, track number'ı hemen paylaşın olması gereken aynakolu yollayalım dedi. Posta ücretini refund (iade) edeceklerini belirtti onu da paylaştım ama 70tl için koşturamayacağım peşlerinden. İşin kötü yanı bayramda binmeyi umduğum bisikletime binemiyorum.

(link)

bu ürününü bedeli TL olarak 2,767.88 TL görünüyor, Shipping kısmında 1,260.40 TL yazıyor. Bu sadece kargo için ödenen para mı, kapıda ayrıca %18 mi ödüyoruz. Yoksa daha yüksek bir vergi mi olur. Sadece Vergi muhabbetini anlamak için soruyorum. Eskiden bu siteden alışveriş yapıyordum ama hiç gümrük muhabbetini aşmamıştım o zamanlar 75 euro falandı sınır. 1 haftada geldiği için çok seviyordum.

@Emrah Özşahin

Ürünün fiyatı: 2,767.88 TL
Kargo ücreti: 1,260.40 TL
Ödeyeceğiniz tahmini %18 vergi, ürün fiyatı üzerinden hesaplanıyor, kargoyu dahil etmiyorsunuz: 498 TL
Bankanın kur farkı sebebiyle ödeme kısmında 2,767.88 + 1,260.40 = 4.028 olması gereken fiyat, ödemenin son adımında 4.500 TL civarı olacak. (Bunu deneyip görebilirsiniz)
Gümrüğe damga vergisi, kontrol parası, konşimento (yer kaplama parası) ücreti falan derken 100 TL bir ücret daha çıkacak

Kırmızıların toplamı size maliyetidir. Kabaca 5100 lira, ama kur uçtu. Siz 5500 lirayı hazırlayın kenara

Deneme yaparken dikkat edin, geçen 3D doğrulama kodu geldi, ve o adımda siparişi iptal ettim, yani telefonuma gelen kodu girmedim, Cancel Order'e bastım ve buna rağmen sipariş geçti :snzdglsn:
3D doğrulama kodu traş yani.

Teşekkürler..
az önce kadro fiyatlarına bakarken kargo ücretsiz yazıyordu. Neye göre değişiyor bu anlamadım :) ücretsiz olan güvenilir olmayan kargo şirketi ile gönderildiğinden mi.. Komple Bisiklet UPS ile, başka bir ürün olan kadroya baktığımda Trakpak yazan bir firma ile ücretsiz gönderildiği yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Serkan Mıstınoğlu TL olarak sepetteki fiyatlar güzel de ödeme ekranına geçince işler bayağı değişiyor. TL kurunu 6 lirada bırakmış İngiliz dostlarımız, reelde £ kuru 7,9 ₺. Altta bana 550 ₺ diyor oh ne güzel fiyat dedim, lakin kazın ayağı 720 ₺'den başlıyor.. :kötü:
Ekran Alıntısı.JPG

Gerçi bu kurla bile fiyatları yurt içine göre uygun geldi o_O:islik:

ekkk.JPG

TL cinsinden ekranda 138 TL görünen ürün için farklı tarayıcıdan açıp Euro'yu seçtim €26,13 gösteriyor. Bu da 188 TL'ye denk geliyor. Satın alacağımız ekranda yine 138 TL mi görünür. Ya da kredi kartımıza yansıma şekli bizim döviz kuruna göre mi olur. Euro cinsinden kendimiz mi çevirsek daha iyi olur. Sitede yazdığı TL fiyatı çok uygun görünüyor çünkü.

Edit: deneme yanılma yöntemiyle anladım.
Son ekranda sterlin cinsinden 22.93 olarak göstermiş. Dolayısıyla kredi kartından çekerken de bizim güncel kurdan çekecek haliyle. Bu şekilde 188 civarına denk geliyor. Kargo ücreti de 60 TL değil 79 TL

Herkese merhaba,

Merlinde yazan TL rakamlarına itibar etmeyin arkadaşlar :) ben de 812 tllik alışveriş yaptım. ancak hesabımdan kesilern para 1169 tl :)
357 tl fark var. merline konuyla ilgili dilim döndüğünce mail attım ama herhangi bir umudum yok :) Tek tesellim "ALINMIŞ ALINMIŞTIR" sözü :D
dddd.png Screenshot_20180914-124219.png

• Beğen
Tepkiler: uğurdoğan50
@Nail Acun Merlin'deki kurlar çok geçerli değil keşke bakmanız gereken GBP (Pound) cinsinden bakıp kendiniz çevirseydiniz. Tabi sadece o da yetmiyor o kuru bankanız USD'ye kendi kurundan çevirip ayrıca bir de komisyon uyguluyor. Olan da bize oluyor:)

@izzetince tüm bunları yaşamamak adına paypal çok güzeldi. Hem de güvenilirdi ama ne yazık ki onu da kaybettik.

Merlinden ufak bir sipsrişim oldu. Verdikleri takip kodunu gonderi.takip sitesine giriyorum, başkası adına başka adrese bir kargo çıkıyor.
Merline sordum numara doğru diyorlar.

Bakalım PTT benim kargoyu bana getirecek mi, büyük meraktayım.

Gümrükten geçip kdv si kesilen ürüünü geri dönme ihtimali varmı son dağıtım şubesinden geri dönüş gözüküyor anlamadım bu sorun başına gelen varmı?

Dosyalar

• AC7E9600-35D9-464D-9758-F9F1272EA61A.jpeg
    AC7E9600-35D9-464D-9758-F9F1272EA61A.jpeg
    110,9 KB · Okunma: 48
"send item abroad" yazısından bahsediyorsanız eğer ben de benzer yazıyı görüp sizinle aynı şeyden korkmuştum lakin kargo bana teslim edildi. Neden böyle bir şey yazıyor emin değilim, isterseniz ptt ile iletişime geçin.

• Beğen
Tepkiler: frhtsrc1991
@frhtsrc1991
başka bir siteden yaptığım alışverişte benim de başıma böyle bir olay gelmişti. sanırım alışveriş sitesi tarafından yaşadığım ilçe adrese yazılmadığı için il merkezine giden paket, doğal olarak o ilde böyle bir adres olmadığı için elime ulaşamadan geri gönderilmişti. ancak sanılanın aksine ptt kargo müşteri hizmetleri özel kargo şirketlerinden daha hızlı, daha kibar ve daha ilgili. ürün iade oldu ama ptt müşteri hizmetleri konu ile ilgili 1-2 defa geri dönüş yaptı ve detaylı olarak durumu açıkladılar. sizin pakette de muhtemelen buna benzer bir sorun oluşmuştur.

@soner83 kargo geri gönderilmediyse kendim gidip alma ihtimalim var mı acaba bugün aradım ama telefona cıkan yok

@frhtsrc1991
ben mail atıp sormuştum, kendileri döndüler. zaten geri gönderildiğini farkettiğimde paket yurt dışına çoktan çıkmıştı. ulaşabilirseniz şansınızı bir deneyin ama geri gönderme konusunda çok hızlılar malesef. paketin şubede bekletileceğini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: frhtsrc1991
Geri