Scudo Sports

Merlin Cycles

@frhtsrc1991
Aynısı benimde başıma “topkapı dağıtım” ukime ulaştıktan bir gün sonra başakşehire gidin alın yoksa iade edilir ben de aynı durumla karşılaştım sizde de hata yapmışlar bu hep topkapı dağıtımın hatası. Adres yanlıştır diyenler olmuş alakası yok benim herşey doğruydu.

Topkapı dağıtım torbayı açtı açtığı gibi geri iadeye gönderdi. Ptt şikayet hattını aradım durumu anlattım müşteri hizmetleri tınlamadı bile bana bi telefon numarası verdi sanki internette yok aynı telefon numarası aradım kimse açmadı 7-8 kez aramışımdır o sırada sevk oldu zaten ukime koli geldiği gibi gittim. Paketiniz burda ama ambar numarası belli olmadığı için yarın gelin dediler ertesi gün gittiğimde verdiler. Zincirin bir halkasında problem olsa dahi işiniz çok zor bir hal alıyor.

• Beğen
Tepkiler: frhtsrc1991
Scudo
@Kerim BEŞER yarın cumartesi topkapı dağıtım şubesi umarım açık olur pazartesiye kalması durumunda sıkıntılı olacağı belli

Ürünü o bölgede bulunan arkaşıma aldırmış bulunmaktayım konuyla ilgili açıklama yapmamışlar ptt sorunlu bir firma bu gibi durumlarda tedbiri elden bırakmamak lazım

• Beğen
Tepkiler: Kerim BEŞER
Merhaba arkadaşlar: merlin alışverişim geçen gün gümrükten çıktı vergi tahakkuk etmiş. Bunu pttkargo şubesine gidip mi ödeyeceğim. pttkargo çağrı merkezini aradım vergiyle ilgili ukim gibi bi yeri aramam gerektiğini söylediler ama aradım ulaşma şansım olmadı. Bu kadar karmaşık değildir heralde. Benim için şubeye gitmek sorun olmaz. Bilgisi olan var mı

@Mhmm@
2 gün önce aynı olayı yaşadım. ukim'e ulaşmanız mümkün değil maalesef. telefonları sürekli meşgul. kargom 1 hafta süründü ukim'de, sonra geldi. getiren memura 30 TL kadar bi ödeme yaptım. merak etmeyin takipliyse mutlaka gelir.

• Muhteşem
Tepkiler: Muhammet Ağrı
@Mhmm@

Nakliyeci PTT ise kargoyu teslim alırken vergisini elden ödüyorsunuz.

Wiggle artık ptt ile değil skynet ile gönderiyor. Skynet sizinle iletişime geçip vergiyi solmaz nakliyata havale etmenizi istiyor. Tamamladığınızda ürünü kargo ile tarafınıza gönderiyorlar.

@volkan ismail
bilmiyorudm, öğrenmiş oldum :harika:

• Beğen
22 ocakta sipariş geçtim 07 şubat baya geç oldu böyle 5-7 gün teslimat taahhütleri hikaye yani

@Mhmm@

PTT ile geliyorsa gecikmeler oluyor. Sipariş sonrası malzeme 4-7 günde pttye teslim ediliyor, sonrası malum.

@volkan ismail
187895
12 günde istabula gelmiş veya geldikten sonra işlem sırası beklemiş

187897
23.ünden itibaren saysak daha fazla

Çok ummuyorum ama yarın elime geçse 17 günde teslimat olacak. Aliexpress veya Gearbeste çok atarlanmayalım o zaman, Wiggle gönderi yöntemi iyiymiş. Ama Merlin daha ucuz sanki, bi de benim aldığım ürün wiggle da yoktu. Gerçi beklemekte ayrı heyecan oluyor sürekli kargo takibi sayfalarını kontrol ediyorum favorilerimde klasörü bile var.
187900

@volkan ismail

Chain Reaction Cycles 'ta da aynı süreç mi işliyor? Wiggle, Chain reaction'u satın aldı diye soruyorum.

• Beğen
ChainRC bana DHL ile gönderdi. paket büyük olduğu için sanırım . 150x70x25 cm yaklaşık. araya c.tesi pazar girmesine rağmen 6 günde teslim aldım. 3 gün dhl gümrük işlemi için bekletmesine rağmen.

PostNL ve PTT kargoyu kutlayalım o zaman 17 günde teslimat

10 gün gümrük sırası beklemedi heralde gayet başarılılar ????

• Beğen
Tepkiler: elric1982
benim de MERLIN paketim yollarda ama kimbilir nerede.. eskiden 1 haftada geliyordu bu paketler :(

188477

merhaba,

merlinden bir ayakkabı sipariş etmeyi düşünüyorum. kargo ile birlikte 332 tl tutuyor. yani 50 euro yu geçiyor. gümrükte bu kargo dahil tutar mı baz alınıyor yoksa kargo hariç mi? faturası ne şekilde oluşuyor?

bilgi veren olursa çok sevinirim.

@makaram
kargo hariç

• Beğen
Tepkiler: makaram
24euro ürün + 11euro kargo şeklinde toplamda 35euro ödeyerek bir kıyafet aldım (yasaklı/elektronik ürün değil)

şimdi mantık olarak bu 24euro (143TL) için %18 gümrük vergisi ödemem gerekiyor..
yani gümrüğe sunma ücretiyle 25+5 şeklinde 30lira ödemem gerekiyor..

ancak memur sanki %21den hesaplamış gibi 30TL vergi çıkarmış..
bu durumda gümrüğe sunma ücretiyle 30+5 şeklinde 35lira istiyorlar..

üçünde beşinde değilim ama AB ülkelerinden gelen ürünler için kanunen %18 vergi oranı belirlendiği halde bu memur neden %21'den hesap yapmış onu anlamadım?

Kurdaki dalgalanmadır bir ihtimal

Ya da üzerinde indirim rakamı falan var mı faturanın öyle olduğunda da bazen memurun indirimsiz tutardan vergi hesapladığını okumuştum bi yorumda

Geri