Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

mdm serisi düz maşa olduğu daha alçak sanırım ondan kurtarıyor olabilir. ben 176'yım bacak boyumu bilmiyorum ama normale göre kısa 46 (18") 1921 mdm tam oluyordu ama böyle boşluk da yoktu rahatsız etme de yoktu, o şekilde çok kolay hareket de ettiremezdim resmen sınırdı 1 tık daha rahat olsa iyi olurdu. 41 alsam da 2 parmaktan da çok ara olurdu herhald bilemedim. msm yani amortisörlü alsam ne olur denemek lazım dükkanda. valla btwin riverside serisi gibi olsa keşke kadrolar, çok seviyorum onların tasarımını. şu olur bu olur demenin gereği yok dükkanda seleden inmiş halinizde bacak aranızın altına bakın işte. kurtardığı kadar büyüğünü alın geçin.

Scudo
@Ahmet UĞURLU 2020 Cavalier, Reborn farklı ve yeni gravel tarzı Tharsis modelleri var sanırım onlari kastediyo arkadaş.

Burdan bakabilirsiniz şu an bizde satılmayan modellerde mevcut
(link)

Selamlar, ben de bir mosso alarak aranıza katılmak istiyorum. Bir konuya karar veremediğim için fikir almak istedim. Mosso legarda 1924 MSM V fren almak istiyodum. Ben şahsen fazla hız veya yarışa katılma meraklısı değilim. Bisiklet kullanım amacım şehir içi, sahil ve bazen çok uzun olmayan (max100km) turlara çıkmak. Bu yolculukları bazen tek de olsa genel olarak bi yakın arkadaşımla yapacağım fakat onda başlangıç seviyesi yol bisikleti kron rc1000 var.Sorum şu ben legarda 1924 alırsam arkadaşımla akıcılık olsun uzun yol olsun yokuş olsun böyle durumlarda eksiklik hisseder miyim keyif alır mıyım tereddütte kaldım. Yol bisikleti alırsam da 2. el clarisli cavalier alabilirim. Sizce ne yapmalıyım ?

@gkhankahraman54 arkadaşınızla birlikte normal sürüşler yapabilirsiniz. Ancak hıza dayali performans sürüşlerinde arkadasiniz sizi geride birakabilir ve siz de ona yetismek için ve o hıza ulasmak için daha çok efor sarfedersiniz, daha çok yorulursunuz.
Tur bisikletini bir çok zeminde kullanabilirsiniz ancak yol bisikleti ile yalnizca asfalt yolda akar gidersiniz.
Genel olarak rampa çıkmak, tur bisikleti ile daha kolaydir. Fazla yorulmadan aheste aheste cikarsiniz ancak yol bisikleti ile rampa cikmak daha zordur ama kondisyon varsa da rampa da zorlanmazsiniz. Bunun sebebi de dişli oranlarının farkli oluşudur.
Sonuç; kendinize bir amaç belirleyin ve bu amaç dahilinde ilgili bisiklet disiplinine yönelin. Yüklü, çantalı, kampli uzun ya da kisa turlar için tur bisikleti; asfaltta hiza dayali, spor amacli sürüşler için yol bisikleti diyorum.

@gkhankahraman54 hocam bahsettiğiniz bisikletin en üst vitesteki oranı 14-50 sanırım. Mossoda alacağınız modele bakınca 12-48 gördüm. Yani aynı kadansı yakalarsanız eğer o sizi yakalamaya çalışır gibi görünüyor.

Cevaplarınız için teşekkürler. Bugün test amaçlı arkadaşımın bisikletini sürdüm 10km kadar. Oturuş pozisyonundan dolayı hafif boyun ağrısı dışında çok keyif aldım. Bu yüzden bir yol bisikleti almaya karar verdim. Yol bisikletine de 2. el bi mosso cavalier alarak başlayacağım sanırım.

merhaba. bende yen, bir bisiklet almak için araştırma yapıyorum ve Mosso markası ve 681VX SLC modeli gözüme takıldı öncelikle uzun boylu olmadığımdan 26' jantlı bisikletlere baktım fakat piyasada görüyorum ki 26' jantlı bisikletler artık gelmiyor, üretilmiyor, hatta artık o bisikletler çocuk katagorisine alındı diyenler var. Kendi bisikletim çalınmadan önce 26' lik bir MTB idi gayette iş görüyordu.
Neyse sormak istediğim bu model için fikri olan var mı acaba? Fiyatınan göre kalitesi değer mi? 4500TL fiyatı var .
Yoksa gerçekten artık 26' alınmaz ve 27.5' bir modele mi bakmalıyım?

@Efe_s İstanbul'da yaşıyorsan neden dağ bisikleti bakıyorsun ki ? şehir bisikleti tavsiye ederim

Legarda 1927 56 kadro ile aranıza katıldım. 35 70 km turlar yapıyordum 7 vites katlanır ile, meğer kendime işkence ediyormuşum :)

@Efe_s İstanbul'da yaşıyorsan neden dağ bisikleti bakıyorsun ki ? şehir bisikleti tavsiye ederim
bisikleti arazide de kullanacağımdan dolayı MTB bakıyorum. Sadece bu model ile ilgili düşüncelerinizi merak ettim.

@OİMTR hayırlı olsun, bi foto paylaş görelim

@Efe_s hangisiyle mutluysaniz onu alin ama şöyle de bir gercek var ki sizin de belirttiğiniz gibi 26 inç yerine artık 27,5 ve 28 incler kullanılıyor ve tercih ediliyor.
Neden büyük jant daha tercih edilmeye başlandı dersem de bunun da sebebi: aynı dişli, ayni vites ve aynı enerjiyle büyük jantlarin küçük jantlara göre daha fazla yol gitmesi olarak söylenebilir.
Ancak küçük çaplı jantla da offroad tarzı sürüşlerde daha kontrollü sürüş imkanı bulabiliyorsunuz.
Seçim sizin.

@Efe_s hangisiyle mutluysaniz onu alin ama şöyle de bir gercek var ki sizin de belirttiğiniz gibi 26 inç yerine artık 27,5 ve 28 incler kullanılıyor ve tercih ediliyor.
Neden büyük jant daha tercih edilmeye başlandı dersem de bunun da sebebi: aynı dişli, ayni vites ve aynı enerjiyle büyük jantlarin küçük jantlara göre daha fazla yol gitmesi olarak söylenebilir.
Ancak küçük çaplı jantla da offroad tarzı sürüşlerde daha kontrollü sürüş imkanı bulabiliyorsunuz.
Seçim sizin.
[/QUOTE
Yanıtınız için teşekkür ederim. 26' hızlı bir şekilde gündemden kalkıyor o belli. 29' olmasada 27' jant bir MTB 16 kadro olabilir bana. Ama bahsettiğim model üzerindeki donanım ile beni cezbetmedi değil. Bisiklet seçimi oldukça zor birşey. En çokta hiç bir şikayetim yokken tüm ihtiyaçlarımı karşılayabildiğim bir bisikletim varken çalınmasından dolayı durup dururken hem maddi olarak yeni bir bisiklete para harcamak hemde araştırma yaparken harcadığım zamana acıyorum. 1.5 sene oldu bisikletsiz geçti. gerçekten özlüyor insan.

Geri