Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@karbonmasa peki şu an 21 mdm v almaya karar verdim. Son sorum 24 msm v ile arasında çok fiyat farkı yok gibi geldi. Herkes altusu çok övüyor. Acaba 24 vites msm v mi alsam

Scudo
Merhaba.Adından fazla söz ettirmeyen, lakin son 2 yıldır kendini vizyon ve misyonunu aşan bir marka MOSSO. pro kullanıcıları tarafından eksilerde olan bir marka. Lakin ülkeye deli gibi giren sedona? Sahi ne oldu? 2018 den beri model yok? Uygun fiyat ve kalite MOSSO diyorum ben. Sizce?

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve amasseia
@karbonmasa peki şu an 21 mdm v almaya karar verdim. Son sorum 24 msm v ile arasında çok fiyat farkı yok gibi geldi. Herkes altusu çok övüyor. Acaba 24 vites msm v mi alsam
İkisi de üzmez ben düz maşayı her zaman tercih ederim kalbinizden geçeni alın.

• Beğen
Tepkiler: Ketumx
IMG_20200314_201535.jpg
Mosso 1821 msm v fren modeli.
Mdm modelini almak için gitmiştim ama yoktu. Sakarya'da bayisini de bulamadım.
Kilitlenebilir maşaya sahip.
Eğer ki amortisörü kullanmaya ihtiyacınız olmayacak yollarda sürecekseniz "mdm" seçeneği daha sağlıklı olacaktır.
Forumda şu anlama gelen bir yazıya denk gelmiştim ; "Eğer ki bütçeniz kısıtlı ise sizlere düz maşalı bisiklet öneririm. Sebebi ise ; o fiyat bandında üstünde standart olarak gelen amortisör son derece kalitesizdir. En iyi ihtimalle 1 sene kullandıktan sonra düz maşadan farksız bir şekilde, sanki amortisör yokmuş gibi gidersiniz ve ekstra 1.5 kiloyu boşu boşuna taşımaya başlarsınız." Evet, biraz dobra bir insandı :)

Bir de şöyle bir şey eklemek istiyorum ; Mıcırlı yollara girmeyi planlıyorsanız "legarda sınıfının" pek bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Buraya dikkat "amortisör ayarı ile hiç oynamadım" ve ona göre yazıyorum ki mıcırlı yollarda hiçbir etkisini görmüyorsunuz.

Hafif çamur ve mıcırlı yollarda yokuş aşağı inerken ekstra dikkat etmenizi öneririm "özellikle dağ bisikletinden, trekking-hibrit bisiklete geçenler."

Alalı 5 gün oldu.
5 gündür aralıksız işe gidip geliyorum.
Bir kere rotayı değiştirip engebeli yollara girmeyi denedim ve hiçbir sıkıntı çıkarmadı(Hafif çamur ve yer yer mıcırlı yol). Üstelik ilk gündü bu :D
Bir kere düşme tehlikesi atlattım. Ama zaten tırsaklığım sebebi ile yavaş gidiyordum pek sıkıntı olmadı.

Gidon yükseltme opsiyonu var evet. :D
Fakat ön freni kullanınca veya çabuk hızlanmaya kalkınca 2 santim kadar oynama yapıyor gidon yüksekliği. Muhtemelen aldığım işletmenin attığı bir kazıktır diye düşünüyorum. Çünkü 5 ve 6 alyan ile iyice sıktım ve düzelmedi. Neyse... tuzu, biberi olsun o da artık yapacak bir şey yok :)

Yağmur yağarsa edit girerim yine eve dönebilirsem :D ama üstündeki lastiklerden bihaberim.

@Ysryyn Sedona'nın internet sitesine girince bile ne kadar çapsız ve vizyonsuz bi firma olduğu anlaşılıyor. halen daha 2018 modeller var görsellerde. ne site yenilendi ne bisikletler. sedona bu kafayla giderse çekilir bu ülkeden. Mosso hiç bir değişiklik yapmasa bile renk değişikliği yapıp 2020 modelleri çıkarttı. yetmedi yepyeni yarış modellerini sundu. adamlar canla başla uğraşıyorlar. Mosso bu ülke için bir nimet. Fiyat performans olarak 1 numara
ayrıca sedona;
instagramdan 1 yıldır,
youtube'dan 2 yıldır,
twitter'dan 3 buçuk yıldır paylaşım yapmıyor

@Ysryyn Sedona'nın internet sitesine girince bile ne kadar çapsız ve vizyonsuz bi firma olduğu anlaşılıyor. halen daha 2018 modeller var görsellerde. ne site yenilendi ne bisikletler. sedona bu kafayla giderse çekilir bu ülkeden. Mosso hiç bir değişiklik yapmasa bile renk değişikliği yapıp 2020 modelleri çıkarttı. yetmedi yepyeni yarış modellerini sundu. adamlar canla başla uğraşıyorlar. Mosso bu ülke için bir nimet. Fiyat performans olarak 1 numara
ayrıca sedona;
instagramdan 1 yıldır,
youtube'dan 2 yıldır,
Sezona çekilemez çünkü sadece Türkiye’de satılıyor. Zaten 2015’ten beri benim için bitik, nerede o Borlalar?

@karbonmasa haa evet şimdi baktım yerliymiş zaten. amerikadaki bir çölün ve kasabanın ismini kendilerine neden koyarlar anlamak mümkün değil
kafa karışıklığına sebep oluyor böyle saçma isimler

• Beğen
Tepkiler: karbonmasa
Merhaba arkadaşlar bisikletim 1921 v fren. CT modellerdeki arka bagajdan almak istiyorum. Kullanılan markayı bilen var mı? Başka tavsiyeniz varsa da memnun olurum.

@Sinan.054 O gevşeklik bende de olmuştu. Gidonu yükseltmek için o yükselen parçanın altındaki alyanı gevşettim vesaire ama yine de yapamamıştım ama geri sıkmıştım. Sonra yola çıkıp sürmeye başlayınca farkettim ki gidon oynuyor. Direkt bisikletçiye gittim güzelce sıktılar oynamıyor artık. Bi gösterin hallederler bence. Tehlikeli olup olmamasını geçtim en azından güvensizlik ortadan kalkar.

• Beğen
Tepkiler: Sinan.054
Merhaba arkadaşlar bisikletim 1921 v fren. CT modellerdeki arka bagajdan almak istiyorum. Kullanılan markayı bilen var mı? Başka tavsiyeniz varsa da memnun olurum.
Markaya çok takılmayın, hafif alüminyum tercih ederseniz eğer memnun kalırsınız.

@MUSA Ç. hayırlı olsun foto atın görelim

Screenshot_20200317-201615.png

56 kadro. Bu haliyle 13,2 kg. ağırlık. Tek sıkıntı fren ayakları. Seri dışı üretim. Ayar tutmuyor bir türlü. Onun dışında arkadaşın bir şikayeti yok.

ayrıca sedona;
instagramdan 1 yıldır,
youtube'dan 2 yıldır,
Bende aynısını dedim zaten😂okumadın galiba yazıyı. Herzamam kalite ve fiyat açısından orta sınıflarda kesinlikle mosso. Her bisikletçi kendi sattıgı markayı över zaten.

@MUSA Ç. Hayırlı olsun güzel bisiklet. Ayar tutmaması bisikletçinin beceriksizliğindendir. Daha iyi bi usta araştır

@alper2508 bari direkt yüzüme söylemeseydin. :) Fren bacaklarının içinde yer alan yaylar, bu seridışı bacaklarda yok. Her iki tarafta olan alyanlı vida, bu bacaklarda sadece bir tarafta var. Ayarlıyorum frenlemeden sonra bir tarafa yanaşıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

@MUSA Ç. çok ayrıntısını bilmiyorum da zaten alyan bir tarafta olur diğer taraf perçinli sabittir
sen hangi şehirdesin ?

@alper2508 İstanbul'un çooook dışında. Şile'deyim.

@MUSA Ç. Kadıköy'de bildiğim iyi bi bisikletçi var gelirim dersen adını adresini veririm. ama bence üretim hatası falan yoktur o bisiklette. bana ihtimali az geliyor. ayarı iyi yapılmamıştır

@alper2508 bu son mesajım. Ben üretim hatası var demiyorum. Bisiklette kullanılan fren bacağı noname, seridışı bir fren bacağı. Selamlar.

Merhabalar, şehir içi minimum 50KM yol yapacağım bir bisiklet alacağım fakat karar veremedim. Mosso Legarda serisi var aklımda ve 1924 msm hidrolik fren modelini düşünüyorum sebebi de yakınlarda ki bisikletçi tanıdığım 2300TL etiketli ürünü 2000TL'den verecek. Fiyatı hakkında ki düşünceniz? Başka önerilerde alabilirim bütçe 2000TL.

Geri