Mosso 1821 msm v fren modeli.
Mdm modelini almak için gitmiştim ama yoktu. Sakarya'da bayisini de bulamadım.
Kilitlenebilir maşaya sahip.
Eğer ki amortisörü kullanmaya ihtiyacınız olmayacak yollarda sürecekseniz "mdm" seçeneği daha sağlıklı olacaktır.
Forumda şu anlama gelen bir yazıya denk gelmiştim ; "Eğer ki bütçeniz kısıtlı ise sizlere düz maşalı bisiklet öneririm. Sebebi ise ; o fiyat bandında üstünde standart olarak gelen amortisör son derece kalitesizdir. En iyi ihtimalle 1 sene kullandıktan sonra düz maşadan farksız bir şekilde, sanki amortisör yokmuş gibi gidersiniz ve ekstra 1.5 kiloyu boşu boşuna taşımaya başlarsınız." Evet, biraz dobra bir insandı
Bir de şöyle bir şey eklemek istiyorum ; Mıcırlı yollara girmeyi planlıyorsanız "legarda sınıfının" pek bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Buraya dikkat "amortisör ayarı ile hiç oynamadım" ve ona göre yazıyorum ki mıcırlı yollarda hiçbir etkisini görmüyorsunuz.
Hafif çamur ve mıcırlı yollarda yokuş aşağı inerken ekstra dikkat etmenizi öneririm "özellikle dağ bisikletinden, trekking-hibrit bisiklete geçenler."
Alalı 5 gün oldu.
5 gündür aralıksız işe gidip geliyorum.
Bir kere rotayı değiştirip engebeli yollara girmeyi denedim ve hiçbir sıkıntı çıkarmadı(Hafif çamur ve yer yer mıcırlı yol). Üstelik ilk gündü bu
Bir kere düşme tehlikesi atlattım. Ama zaten tırsaklığım sebebi ile yavaş gidiyordum pek sıkıntı olmadı.
Gidon yükseltme opsiyonu var evet.
Fakat ön freni kullanınca veya çabuk hızlanmaya kalkınca 2 santim kadar oynama yapıyor gidon yüksekliği. Muhtemelen aldığım işletmenin attığı bir kazıktır diye düşünüyorum. Çünkü 5 ve 6 alyan ile iyice sıktım ve düzelmedi. Neyse... tuzu, biberi olsun o da artık yapacak bir şey yok
Yağmur yağarsa edit girerim yine eve dönebilirsem
ama üstündeki lastiklerden bihaberim.