Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Selamlar Mosso kullanıcıları , buraya sormayı uygun gördüm umarım bilgi ve fikir sahibi arkadaşlar vardır.

Mevcut Triban 500 yol bisikletim var ve memnunum şükür ama dağ bisikleti tadını arıyorum zaman zaman ve çok da yer kaplamasın istiyorum. Zira büyük ihtimal ile hafta içi ofiste duracak ve öğlenleri 20-30dk bineceğim köy-hafif arazide , olursa hafta sonu dağ patika falan hatta eşime de uygun olsun diyerek ;

Mosso Marine 26 2D katlanır bisiklet bakıyorum uzun süredir ve sanki tam istediklerimin ortasında duruyor gibi. Bu bisikleti kullanan ve artı / eksi yönlerini belirtebilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim. Hatta Antalya 'da satıcısını da buldum örneğin:
(link)

x16_79747282052m.jpg

• Beğen
Tepkiler: alper2508
@alper2508 arkadaşın rızasını alayım. Atarım.

Arkadaşlar merhaba! Yol bisikleti araştırmasına devam etmekteyim. Mosso Cavalier 700 sora modeli de seçeneklerim arasında. Bugün alanında iyi sayılabilecek bir bisiklet satıcısıyla görüştüm. Bildiğiniz üzere 4000tl gibi bir fiyata satılan sora setli cavalier 700ü 3700e verebileceğini söyledi. internette bana uygun bedenli bir sora setli cavalieri 3500 küsürlere buldum. Lakin internetten almak, aldıktan sonra bir sorun oluştuğunda muhatap aramak oldukça yorucu. 3700 gibi bir fiyat sora setli bir cavalier 700 için sizce uygun mudur? yok hocam başka modellere yönel dediğiniz bir ürün var mı acaba?
ikinci ellerine baktığımız zaman piyasa 2700-3000 kusurlarda kararı sizin vermeniz gerekli temiz az kullanılmış denk gelirse alabilirsiniz üzerine kalan paranızla ek.pman v.b. şeylere ayırırsınız nacizane...
sonuçta bu işin sonu ihtiyacı bitmeyecek...

Arkadaşlarlar herkese selamlar. 95kg, 186 boyum var. Eskişehir’e bu sene geldim ve spor amaçlı bisiklet sürmek istiyorum. Bana hangi modelleri ya da modeli tavsiye edersiniz? Bütçem 2000. Çok ince tekerli bisikletlerden istemiyorm. Aşırı hassas bir bisiklet de olmazsa sevinirim biraz hunharca sürebilmek istiyorum dağ tepe olmasa da sadece şehir içinde sürmeyeceğim. Şimdiden cevaplar için teşekkürler

@Ketumx merhaba hos geldiniz.

Siz "dağ bisikleti" ariyorsunuz. Yukarıdaki dediklerinizden onu anladim. Toprak, engebeli, eğimli zeminde gözünün yaşına bakmadan pedal çevirmek istiyorsunuz :)

Size butceniz dahilinde Mosso Raceline serisi dağ bisikletlerini oneririm. Ön, arka, vites kollari Shimano Altus, hidrolik disk fren ve açılır kapanir ön süspansiyon, 27.5" tekerler. Gayet tatmin edici.

Daha kaliteli olsun derseniz 2. ellere de bakabilirsiniz.

@amasseia Biraz inceledim de mesela bu legarde serisi bisikletleri bana uymaz mı acaba? Tekerleri çok ince göründü gözüme. İşin aslı çok da dağ tepe çıkacağımı sanmıyorm biraz gaza geldim ama yüzde 90 asfaltta kullanacağım bisikleti:) ama yaşadığım mahallese yokuşlu yollar var çok iyi ifade edemedim kendimi. Bir de mosso marka için Eskişehir de önereceğiniz bisiklet mağazası var mı ya da internetten almak mantıklı mı? Montaj falan hiç anlamam

@Ketumx hunharca surecegim ve sadece şehir içinde surmeyecegim dediginiz için dağ bisikleti onerdim.

Legarda serisi, şehir-tur bisikleti sinifina girer. Şehir içinde gezinti ve şehir dışına uzun turlara uygundur.
Genellikle asfalt yollar için uygundur.

Muhattap bulmanız açısından, İnternet yerine magazadan almak daha iyidir.
İnternette baktigim kadariyla Mosso satan Muratoğlu bisiklet var, internetten araştırın bir kaç tane bisikletçi vardır muhakkak, Mosso markasi gayet yaygin zaten.

@amasseia
peki son sorum: tekerleri çok ince olmayan ama şehir içinde de yokuşlu yollarda da kullanabileceğim daha hybrid bisikletler var mıdır? İşin aslı ben kilo vermek yağ yakmak istiyorum. İnce tekerli bisikletlerin mantıgı daha hızlı daha kolay gitmeleri değil midir? Benim bisiklet kullanmaktaki esas amacım ulaşım değil. Terleyeyim zorlanayım bacaklarım çalışsın yorulsun:) dağ bisikleti alıp şehir içinde kullanmanın dezavantajı var mıdır mesela.

arkadaşımda bianchi aspid 39 diye bir model var. onunla kıyaslarsanız mesela ne almamı önerirsiniz mosso tarafında

Son düzenleme:
@Ketumx nihai amaciniz bu son mesajinizdaki ise açık ve net konuşayım o zaman.

İnce teker kalin teker muhabbetini boş verin, takilmayin ve gidin bir tane yol bisikleti alın. Amaç, spor yapmak, efor sarfetmekse yolunuz yol bisikletine çıkmış demektir.
Forumda sizden daha fazla kiloya sahip yol bisikleti kullanan arkadaslar var. Birakin dağı, şehri gidin alın bir yol bisikleti.
Bisiklet sevgisi ve azim varsa kapı zaten yol bisikletine cikacak. Şehir, dağ alıp ilerde degistirmektense direkt yola geçin. Sehrinizde düzenli bisiklet sporu yapan gruplar var, katilirsiniz sürüşlere grupca surer keyf alir sporunuzu yaparsiniz.
Hem yol bisikletinin asaleti ve hissettirdikleri cok farklı.
Hayırlı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Ketumx
@amasseia Samimi önerileriniz için çok teşekkür ederim. Biraz araştırdım sizin yazdıklarınızdan sonra da bana uygun olanın şehir bisikleti olduguna karar verdim. Şu aşamada yol bisikleti dediginiz türün bana çok uygun olmadıgını düşünüyorum. Çok uzun süredir de bisiklete binmediğimi düşünürsek bence şu aşamada giriş aşaması bir şehir bisikleti işimi görecektir. 2000 lira civarında alabileceğim en iyi şehir bisikletini söylerseniz çok mutlu olacagım.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
Yol yol yol 2.el Claris setli bir bisiklet alabilirsiniz.

• Beğen
@amasseia Biraz inceledim de mesela bu legarde serisi bisikletleri bana uymaz mı acaba? Tekerleri çok ince göründü gözüme. İşin aslı çok da dağ tepe çıkacağımı sanmıyorm biraz gaza geldim ama yüzde 90 asfaltta kullanacağım bisikleti:) ama yaşadığım mahallese yokuşlu yollar var çok iyi ifade edemedim kendimi. Bir de mosso marka için Eskişehir de önereceğiniz bisiklet mağazası var mı ya da internetten almak mantıklı mı? Montaj falan hiç anlamam
700*35c lastıklerı oyle ınceden sayılmaz ya da bana oyle gelıyor ben kullanıyorum 1 senedır ev iş arası ulaşım için donuş yolumda yokus rublem 14-28 ılk baslarda zorlanmama rağmen şimdi rahat çıkıyorum yokusu.bulunduğum yerde yollar kaymak gibi değil bozuk delık taslı vs. sıkıntı yaşamadım ama sizin dediğiniz gibi dağa bayıra da çıkmadım.
Yol yol yol 2.el Claris setli bir bisiklet alabilirsiniz.
gerçi @amasseia hocamla konuşmuştuk ama geri sayfalarda bulamadım mesajı sora mı Clarıs set mi?
illakı iş paraya bakıyor hangisini üstte yazmak gerek

Sora daha iyi elbet ama bütçenizi zormalamanız açısından öyle yazdım.

Merhaba. Uzun atıştırmadan sonra Mosso yol bisikleti almaya karar verdim. Ben Samsun'da yaşıyorum. İnternet sitesinde bayi bilgileri yazmıyor. Samsun'da bayi varmı?

@ozguryuksel merhaba! öz bisiklet var. navigasyon aracılığıyla gidebilirsiniz. şehir merkezinden birazcık uzak ama. omünün ana kampüsünün biraz daha ilerisinde yazlık taraflarında.

Mosso legarde şehir bisikleti almaya karar verdim. Şimdi hangi modeli alacağıma karar veremiyorum. Modellerin ismi hep birbirine benziyor ama 1600 ile 3000 arasında değişiyor fiyatlar bunun sebebi nedir? 21 vites ile 24 vites arasında ne fark var mesela performans olarak. Frenler arasında hangisini tercih etmeliyim. Şu tarz farklarık sebebleri ve sizce en f/p olanının hangisi olduğunu fikrinizi söylerseniz sevinirim. İyi aksamlar dilerim

Dosyalar

• 071D70D7-CB18-45AC-8929-F483F230F62F.png
    071D70D7-CB18-45AC-8929-F483F230F62F.png
    138,4 KB · Okunma: 21
Mosso legarde şehir bisikleti almaya karar verdim. Şimdi hangi modeli alacağıma karar veremiyorum. Modellerin ismi hep birbirine benziyor ama 1600 ile 3000 arasında değişiyor fiyatlar bunun sebebi nedir? 21 vites ile 24 vites arasında ne fark var mesela performans olarak. Frenler arasında hangisini tercih etmeliyim. Şu tarz farklarık sebebleri ve sizce en f/p olanının hangisi olduğunu fikrinizi söylerseniz sevinirim. İyi aksamlar dilerim
Bende 21vites hidrolik frenlisi var.şahsen 24 olanı alirdim hem duz yolda daha iyi gider hem de bir nebze yokuslari rahat cikartir.frende tercihim degismezdi

• Beğen
Geri