Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Merhabalar. Boyum 183cm, bacak boyum 85cm. Mosso Cavalier 700 icin hangi kadro boyuna bakmam gerek?

Scudo
Burak Çavdar
Ben 56 kadrosunu kullanmıştım bir kaç yıl önce,boyum 1.81 kilom 78 tam geliyordu,deneme şansınız varsa daha iyi fikriniz olur.

@Burak Çavdar evet sayın @seko35.50 munasip cevabı vermiş, size 56 kadro daha uygun olacaktır ama muhakkak deneyin.
Ben 174 cm boy ve 80 cm bacak boyu ile 54 kadro kullanıyorum.
@onurdebalzac yerinde guncellemeler olmuş, hayırlı olsun.
Bizim Mosso'ların handikapı, jant seti ağırlığı ve karbon maşa kullanmamasi.
Bu olumsuzluklari gidermiş olsa sınıfının en hafif bisikletleri olacaklar aslında ama maalesef kâr-zarar durumları.
Yeni jant setiniz ve göbekleri nedir?

Son düzenleme:
@Burak Çavdar evet sayın @seko35.50 munasip cevabı vermiş, size 56 kadro daha uygun olacaktır ama muhakkak deneyin.
Bu olumsuzluklari gidermiş olsa sınıfının en hafif bisikletleri olacaklar aslında ama maalesef kâr-zarar durumları.
Teşekkürler.
Alexrims çemberli Sapim telli Shimano göbekli jant setim. Ağırlığını bilmiyorum ama eskilerinden hafif olduğu kesin. Sürüşte çok fark yarattı.

Bu olumsuzluklari gidermiş olsa sınıfının en hafif bisikletleri olacaklar
aslında ama maalesef kâr-zarar durumları.

Kesinlikle doğru. Cavalier Sora'da pedalsız 7,97 kg ağırlık gördüm. Ama sele takımını, gidon boğazını ve jant mandallarını dağ bisikletine geri takacağımdan 8,30 kg'ye yükselecek. Jantların giriş seviyesi, yalnızca maşa ve krank kollarının karbon olduğunu düşünürsek gayet iyi bir rakam.

DSC_0017.JPG

Son düzenleme:
Peki bizim fiyatı uçuk olmayan karbon maşa bulma şansımız nedir? Aliexpress karbon maşalarının güvenli olmadığını söylüyorlar. @amasseia @Aybek Cihan
Sele borusu için de uyumlu bir şey bulmak kolay değil diye biliyorum. Ne dersiniz?

(link) aliexprese uzaksanız buyrun yurtiçi...daha kalite dersen buyur,(link)

Kesinlikle doğru. Cavalier Sora'da pedalsız 7,97 kg ağırlık gördüm. Ama sele takımını, gidon boğazını ve jant mandallarını dağ bisikletine geri takacağımdan 8,33 kg'ye yükselecek. Jantların giriş seviyesi, yalnızca maşa ve krank kollarının karbon olduğunu düşünürsek gayet iyi bir rakam.

253009 dosyayı görüntüle
Gidon bandı olarak ne kullandınız? Ben de bugun aldım sargıları kotu durumda. Güzel durmuş bisiklet ustunde.

Bana sormamışsınız ama Fizik Superlight aldım. Ben eldiven çok tercih etmiyorum yazın. Şu an eldivenle iyi ama aslında biraz sert geldi.

Son düzenleme:
@onurdebalzac Aliexpress biraz şans işi. Bundan önce iki kez karbon maşa, birçok kez karbon yedek parça aldım. Sağlamlıkta hiç sorun çıkmadı. Siz alırsanız çıkmayacağı anlamına gelmiyor tabii ama karbon konusunda baya ilerledi Çinliler. Çok satılan, çok olumlu yorum alan maşaları bir araştırın derim. Yoksa yerli yabancı sitelerde, uygun fiyata, disk frenli, düz borulu karbon bir maşa, hele şu yoklukta, bulmanız imkansıza yakın. Yine de görürsem size yazarım.
@Burak Çavdar Bant @onurdebalzac 'in dediği gibi Fizik Superlight. Hafif olduğu için tercih ettim. Konforlu değil ama yaz-kış eldiven kullandığım için problem olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
bende yol bisikleti var mosso 700 sora 56 kadro

Birkaç yıl içinde bisikletimi satmak zorunda kalmazsam bir dropbar projesi de benim yapasım var. Tabi o zamana neler değişir kim bilir...

Arkadaşlar merhabalar, ben bisiklet tutkunu değilim fakat kardeşime bir bisiklet alacağım. Buradan başka kapsamlı şekilde fikir alışverişi yapılan bir yer bulamadığım için de size sormak istedim. Bütçem biraz kısıtlı olduğu için ikinci el ilanlara baktım 1550₺'ye corelli trivor 6.0 ve yine aynı fiyata mosso legarda 1821 msm v arasında kaldım. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Ya da bunlardan birini tercih etmeli miyim? Kardeşim gidiş dönüş günde 10 km yol gidecek hızlı, sorun çıkarmayan bir bisiklet arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim :)

@YeniBisikletli36 1621 legarda aylarca kullandım çok güzel tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca 2018 ve sonrasında kablolar kadro içine girdi sanırım daha eski modellere inmeyin bu yüzden.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@YeniBisikletli36 1621 legarda aylarca kullandım çok güzel tercih etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca 2018 ve sonrasında kablolar kadro içine girdi sanırım daha eski modellere inmeyin bu yüzden.
Valla baktığım bisiklet tam 2018 model dediğim gibi bisikletten anlamıyorum piyasa o kadar uçuk ki bütçem de iyi bir bisiklet almak için yeterli değil farkındayım, hediye alacakken bari sıkıntı yaşamadan kullanabileceği bir şey olsun dedim. Corelli marka baktığım ilanon garantisi hala mevcut ama marka hakkında çok fazla kötü yorum gördüm. Garantiye çok takılmalı mıyım bilmiyorum. Disk fren, v fren farkı da kafamı karıştırdı. Bakım maaliyeti v frenin daha uygun diye gördüm ama bakım nasıl yapılır onu da bilmiyorum :) Teşekkür ederim fikrinizi belirttiğiniz için.

Geri