Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Disk fren hakkında bilgim yok evde yapılabildiğini bilmiyordum. Ek olarak lastik koruma zırhı derken jant bandını mı kast diyorsunuz?
İç tekerle dış teker arasına konan şerit Benim bahsettiğim.senin
dediğin jant bantı

Scudo
Arkadaslar paraya kiyip zirhli lastik alacam 37X622 benim tekerin olcusu mosso legarda 2020 bu 700×35 le ayni degil mi bir de 700×35 ile 700×35c ayni mi
Arkadaslar paraya kiyip zirhli lastik alacam 37X622 benim tekerin olcusu mosso legarda 2020 bu 700×35 le ayni degil mi bir de 700×35 ile 700×35c ayni mi
700×35 oluyormus simdi ogrenmek istedigim 700×35 ile 700×35c ayni mi

Son düzenleme:
Mosso legarda zaten zırhlı lastiğe sahip

Ise yaramiyor hocam onde sorun yok ama arka lastikte yama olmayan yer yok oyle diyeyim size

Merhaba arkadaşlar 2127 Antalya ya gelsin diye bekliyorum. Boyum 1.80 51kadro düşünüyorum. Bana uygun mu?
@egeryilmaz Hayırlı olsun. Güle güle kullanın

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: egeryilmaz
Merhaba arkadaşlar 2127 Antalya ya gelsin diye bekliyorum. Boyum 1.80 51kadro düşünüyorum. Bana uygun mu?
@egeryilmaz Hayırlı olsun. Güle güle kullanın
teşekkür ederim size de hayırlı olsun şimdiden. bence uygun gibi tabi daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olacaktır.

selam mosso legarda 2130 msm h aldım bugün. ilk defa sıfır bisiklet aldım. yapmamı önerdiğiniz önemsiz olarak bile düşündüğünüz herhangi bir şey var mı veya yeni bisiklet alınca dikkat etmem gereken herhangi bir prosedür vs var mıdır? tek dikkatimi çeken arka freni bisikleti elimle ileri geri yaparken sıkınca ses çıkarıyor böyle bir şey yaşayan var mı daha önce? her türlü götüreceğim bisikleti zaten ama yaşayan varsa deneyimlerini duymak isterim.
teşekkürler..260689 dosyayı görüntüle
Zincir darbe koruması alın çok hasar veriyor.

Ise yaramiyor hocam onde sorun yok ama arka lastikte yama olmayan yer yok oyle diyeyim size
çukura düşme vs sebepten mi patlıyor yoksa nesne batma sonucu mu? Benim de patladı sert çukura girince fakat iç lastikleri değiştirdim üzerindeki iç lastikler biraz inceydi

Selamlar. Esenlikler dilerim.

Uzun zamandır niyetlendiğim ancak iş durumumdan dolayı sürekli ertelemek durumunda kaldığım bisiklet hobimi daha stabil bir yaşama kavuşmuş olmamdan dolayı hayata geçirmek istiyorum.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgiler doğrultusunda 4 model üzerinde yoğunlaştım. Bunlar;

MOSSO LEGARDA 2130 MSM H
MERİDA CROSSWAY 300

BİSAN TRX 8600 - DEORE
CARRARO SPORTIVE 330 30V

Her işte olduğu gibi bu iş de deniz derya. Üstelik isteklerimiz sonsuzken imkânlarımız kısıtlı : (( O sebeple ben de kendime belirli kriterler geliştirmeye çalıştım. Bunlardan ilki orta segment bir bisiklet olması yönünde oldu. Bunun için de deore sete sahip, hidrolik disk fren ve rijit maşa tercih edilen bir bisikletin benim için ideal olabileceğine kanaat getirdim. Ancak benim sorum da tam olarak burada başlıyor. Gündelik olarak Göztepe sahil yolunu kullanacağımı, nispeten uzun mesafeler için de İzmir’in ilçelerine tur yapacağımı düşünürsek bu modellerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Çünkü amortisörlü maşaya sahip bisikletlerin dezavantajları olduğu gibi avantajları da olacaktır. Ancak herhangi bir kullanıcı deneyimine sahip olacak derecede tecrübeli olmadığım için gönül rahatlığıyla seçim yapamıyorum. Bu sebeple eğer bu düzeyde bir bisiklet alacak olsaydınız -bu güne değin elde ettiğiniz tecrübelere istinaden- hangisini tercih ederdiniz? Veya sizlerin önereceği bir marka ve model var mı? Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istiyorum.

Selamlar. Esenlikler dilerim.

Uzun zamandır niyetlendiğim ancak iş durumumdan dolayı sürekli ertelemek durumunda kaldığım bisiklet hobimi daha stabil bir yaşama kavuşmuş olmamdan dolayı hayata geçirmek istiyorum.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgiler doğrultusunda 4 model üzerinde yoğunlaştım. Bunlar;

MOSSO LEGARDA 2130 MSM H
MERİDA CROSSWAY 300

BİSAN TRX 8600 - DEORE
CARRARO SPORTIVE 330 30V

Her işte olduğu gibi bu iş de deniz derya. Üstelik isteklerimiz sonsuzken imkânlarımız kısıtlı : (( O sebeple ben de kendime belirli kriterler geliştirmeye çalıştım. Bunlardan ilki orta segment bir bisiklet olması yönünde oldu. Bunun için de deore sete sahip, hidrolik disk fren ve rijit maşa tercih edilen bir bisikletin benim için ideal olabileceğine kanaat getirdim. Ancak benim sorum da tam olarak burada başlıyor. Gündelik olarak Göztepe sahil yolunu kullanacağımı, nispeten uzun mesafeler için de İzmir’in ilçelerine tur yapacağımı düşünürsek bu modellerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Çünkü amortisörlü maşaya sahip bisikletlerin dezavantajları olduğu gibi avantajları da olacaktır. Ancak herhangi bir kullanıcı deneyimine sahip olacak derecede tecrübeli olmadığım için gönül rahatlığıyla seçim yapamıyorum. Bu sebeple eğer bu düzeyde bir bisiklet alacak olsaydınız -bu güne değin elde ettiğiniz tecrübelere istinaden- hangisini tercih ederdiniz? Veya sizlerin önereceği bir marka ve model var mı? Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istiyorum.
hocam öncelikle selam. Benim çok tecrübem olduğundan konuşmuyorum ama sizinle aynı yollardan ben de geçiyordum şu birkaç ay ve okuyabildiğim kadar okudum forumu herkesin ortak söylediği bir şey varsa o da bu piyasada bulduğun bisikleti alman gerektiği ben bayadır legarda 2130'u bekliyordum cuma günü arandım gittim direk aldım. Carraro için haziran deniyor o da ne kadar doğrudur bilemem açıkçası genelde bisikletçiler haftaya gelecek der o haftaya olan vakit 1 ay 2 ay olur belki o yüzden hem beklemek istemediğimden hem de güvenmediğimden Carraro'yu eledim. Bisan, Carraro'dan da betermiş ona hiç zaman verilemiyor zaten onu da ondan eledim(görüntülerini, komponentlerini ve özellikle ağırlığını çok beğenmiştim ama yapacak bir şey yoktu ayrıca kadroları da Çin'den geliyor dediler diğerleri kadro üreticisi ordan da eksi yazdım Bisan hanesine yanlışım varsa bilen düzeltsin lütfen.) Merida'lar içinse açıkça şöyle söyleyeyim hiç bakmadım çünkü bu Merida, Trek, Giant gibi markaların aynı seviye komponentli bisikletleri benim için mali açıdan zorlayıcıydı ama sizin durumunuz nasıldır bilemem tabi bu kadar forumdaki insanların bu markaları yükseltmesinde elbet bir sebep vardır. (şunu da belirtmeden geçemeyeceğim karışmak gibi olmasın ama crossway 300 kadro tarzının çok dağ bisikletini andıran bir yapısı var ben daha çok yol bisikletine yaklaştırmaya çalıştığım için hoşuma gitmedi tabi ki nihai zevk, keyif sizin). Sonuç olarak Mosso Legarda 2130 MSM H aldım internetten de 32 mm'lik yol bisikleti lastiği tarzı lastikler siparişi verdim hem akıcılığını hem de ağırlığını azaltabileceğimi düşünüyorum bu yolla. Uzun lafın kısası umarım en keyif alacağınız bisikleti seçersiniz şimdiden hayırlı olsun iyi akşamlar:)

çukura düşme vs sebepten mi patlıyor yoksa nesne batma sonucu mu? Benim de patladı sert çukura girince fakat iç lastikleri değiştirdim üzerindeki iç lastikler biraz inceydi
Batma sonucu cogu diken cam vs

Legarda kullanan arkadaşlar 1.80 boyum. 84.5 da bacak boyum.51 kadro bana ideal mi?

@Klas15 Mosso Legarda serisinde tüm kadrolar ayni ebatta. Yalnizca 51 kadroda üst boru daha alcaktayken 56 kadroda üst boru daha yukarda. Diğer değerler aynı.
Bacak arasina temas ihtimaline karşın 51 kadro size uygun olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo ve Klas15
Çok teşekkür ederim yorumunuz için
@ExKyotoo Çok teşekkür ederim

• Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
Merhaba arkadaşlar. Eşime ve bana Mosso Legarda 2124 MDM H modelli bisikletleri alarak aranıza katıldık. 14.04 Tarihinde Ankara Performans Bisikletten aldım bisikletleri. Mossonun ve kendilerinin internet sitesinde 2900 TL gözükmesine rağmen 3000 'er TL ye verdiler.

1.80 boyum 82cm bacak boyum var. 51 kadroda 2 parmak ancak boşluk kaldı. 56 kadro büyük gelirdi.
Eşim 1.67 boyunda 78 cm bacak boyu var. 41 kadro aynı şekilde 2 parmak boşlukla oldu. 46 kadro da ona büyük gelirdi.

Keyifli sürüşler herkese. Sevgiler...

Merhaba arkadaşlar. Eşime ve bana Mosso Legarda 2124 MDM H modelli bisikletleri alarak aranıza katıldık. 14.04 Tarihinde Ankara Performans Bisikletten aldım bisikletleri. Mossonun ve kendilerinin internet sitesinde 2900 TL gözükmesine rağmen 3000 'er TL ye verdiler.

1.80 boyum 82cm bacak boyum var. 51 kadroda 2 parmak ancak boşluk kaldı. 56 kadro büyük gelirdi.
Eşim 1.67 boyunda 78 cm bacak boyu var. 41 kadro aynı şekilde 2 parmak boşlukla oldu. 46 kadro da ona büyük gelirdi.

Keyifli sürüşler herkese. Sevgiler...

Bana da o bisiklet için o fiyatı çektiler. Bisiklet karaborsa şu an, o yüzden tutturabildikleri fiyata satıyolar.

• Beğen
Tepkiler: strigilis
Sebebini sormadınız mı?
Hayırlı olsun bu arada

Sordum üstadım. Sitenizde yazan fiyatın üstünde para talep ediyorsunuz bari bir suluk vs hediye edin dedim şu yanıtı aldım : " Dün de 3 bisiklet aldılar aynı fiyattan hediye dahi veremedik. Dükkandan çıkarken şaşırıp gittiler" dediler :)

Geri