Selamlar. Esenlikler dilerim.
Uzun zamandır niyetlendiğim ancak iş durumumdan dolayı sürekli ertelemek durumunda kaldığım bisiklet hobimi daha stabil bir yaşama kavuşmuş olmamdan dolayı hayata geçirmek istiyorum.
İnternet üzerinden yaptığım araştırmalardan edindiğim bilgiler doğrultusunda 4 model üzerinde yoğunlaştım. Bunlar;
MOSSO LEGARDA 2130 MSM H
MERİDA CROSSWAY 300
BİSAN TRX 8600 - DEORE
CARRARO SPORTIVE 330 30V
Her işte olduğu gibi bu iş de deniz derya. Üstelik isteklerimiz sonsuzken imkânlarımız kısıtlı : (( O sebeple ben de kendime belirli kriterler geliştirmeye çalıştım. Bunlardan ilki orta segment bir bisiklet olması yönünde oldu. Bunun için de deore sete sahip, hidrolik disk fren ve rijit maşa tercih edilen bir bisikletin benim için ideal olabileceğine kanaat getirdim. Ancak benim sorum da tam olarak burada başlıyor. Gündelik olarak Göztepe sahil yolunu kullanacağımı, nispeten uzun mesafeler için de İzmir’in ilçelerine tur yapacağımı düşünürsek bu modellerden hangisini tercih etmem gerektiği konusunda kararsız kalıyorum. Çünkü amortisörlü maşaya sahip bisikletlerin dezavantajları olduğu gibi avantajları da olacaktır. Ancak herhangi bir kullanıcı deneyimine sahip olacak derecede tecrübeli olmadığım için gönül rahatlığıyla seçim yapamıyorum. Bu sebeple eğer bu düzeyde bir bisiklet alacak olsaydınız -bu güne değin elde ettiğiniz tecrübelere istinaden- hangisini tercih ederdiniz? Veya sizlerin önereceği bir marka ve model var mı? Siz değerli arkadaşlarıma danışmak istiyorum.