@Taxonera
Çok sayıda video vardı . Sanırım bahsettiğiniz video ormanlık alanda çekili olan . Evet izledim ... Bir çok özelliği bir arada barındıran Hybrid bisikleti tavsiye ediyordu başlangıç olarak . Haksız da değil ...
Ancak benim düşüncem de şu yönde : Baktığınızda günümüzde eli ayağı düzgün bir bisiklet 2,000 tl ... Şimdi 2,000 tl ver hybrid al ....1 yıl sonra ben meğerse dağ bisikletine yatkınmışım de ver bir 2,000 tl daha dağ al ... O kadar zengin değilim . O yüzden başlangıç için kendime en uygun tarzı bulup bir kere alıp uzun yıllar binmek istiyorum ...Tecrübenle bana yardımcı ol lütfen .
% 95 asfaltta bineceğim ...
İşten eve - evden işe kullanacağım ...( tek gidiş 4 km )
Akşamları SPOR amaçlı 15-20 km kullanacağım . Ama bakına bakına değil . Spor amaçlı olduğundan kendimi zorlayarak , terleyerek , performanslı sürüşler yapıp , rampalar tırmanacağım .
Tekirdağ da yaşıyorum ve bayırı - rampası çok ..Bu yüzden sanırım vites sayısı ve aynakol çapları önemli ....
İstediğim ve yeterli kondisyona ulaşabilirsem mesafeleri arttırmayı da istiyorum ....50 - 60 km geziler mesela . Yada bisiklet gruplarıyla organizasyonlar ...
Burada şu da var . Neye karar verdim ? Diyelim ki yol bisikleti .... Video da dediği gibi ; Başarabilecek miyim ? ...Devam ettirebilecek miyim ? Vereceğim 2,990,00 tl ( Mosso 735 tca tiagra ) çöp olacak mı ? Bu sebeple diyorum ki yol dahi alsam ilk etapta uygun fiyatlı bir makine alayım alışma süreci için ....2 - 3 sene binip parasını çıkartayım ...Sonra baktım oluyor becerebiliyorum daha üst bir makine alayım ...
Uygun fiyatlı ne tavsiye edersin ???? Sezon sonu Eylül gibi mesela bisiklet fiyatlarında düşüşler olur mu ?
Aslında cyclocross çok mantıklı geliyor ama . Her markada fiyatları çok yüksek ...
Biraz uzun oldu ama kusura bakma ...Bu yazdıklarım ışığında . Ne dersin ...Hangi tür , hangi marka , hangi model .... Şimdiden sağol ..