Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@metin E. Hayırlı olsun, güle güle kullanın. 50-60 km. bir şey değil, bacakta kuvvet ciğerde nefes olduğu sürece, bisiklete temiz bakar, gereken özeni gösterirseniz yarı yolda bırakmaz.

Scudo
arkadaşlar 2. el sedona 300 mü? yoksa sıfır mosso legarda 1621 mi fiyatları aynı yardım lütfen acill

@mergin özel olarak bi nedeni var mı varsa söylermisiniz seçim yaparken ihtiyacım olacak :D

Arkadaşlar 22 yıl sonra tekrar bisiklete dönmek istiyorum . Yalnız cyclocross ile yol arasında kaldım . İkisi arasında ki farkı biliyorum .Türkiye'nin yolları malum ...Ama hız yapmakta istiyorum ... cyclocross ile safkan yol makinesi arasında ki performans farkı çok mudur ? Mesela % de kaç ....Bu arada Mosso 735TCA Tiagra düşünüyorum yol alırsam ...Ama cyclocross için karar vermedim daha ...

Youtube da iki teker bir adam kanalı nın yüklediği son video yu izleyin bira uzun bir video orda yol bisikletinden bahsediyor. Daha doğrusu bisiklete yeni başlayanların yol bisikleti neden seçmemeleri gerektiğini anlatıyor.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@mrtg sedonada tourney vites var mossoda altus, sedonada maşa kilitlenemiyor mosso kilitli. mosso muhtemelen daha hafif ve bence kadro daha şık.

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
@tunç şenel
İzlediniz mi videoyu düşünceleriniz nedir?

Merhaba, bende dün Bursa Aydın bisikletten 1000 lira gibi bir fiyata mosso legarda 1624 alarak aranıza katılmış bulunuyorum:hhhhhh: henüz fotoğraf çekmeye pek fırsatım olmadı yakında paylaşırım. İlk izlenimim gayet seri bir bisiklet ve yokuş performansı falan son derce iyi. 13 kg gibi bir ağırlığı var ve bu kilitli maşalı bir bisiklet için iyi bir ağırlık gibi geldi bana. F/p açısından içim rahat şu an. Beni üzmeyeceğini düşünüyorum umarım haklı çıkarım:hhhhhh: Hepinize iyi pedallar :hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Taxonera

Çok sayıda video vardı . Sanırım bahsettiğiniz video ormanlık alanda çekili olan . Evet izledim ... Bir çok özelliği bir arada barındıran Hybrid bisikleti tavsiye ediyordu başlangıç olarak . Haksız da değil ...

Ancak benim düşüncem de şu yönde : Baktığınızda günümüzde eli ayağı düzgün bir bisiklet 2,000 tl ... Şimdi 2,000 tl ver hybrid al ....1 yıl sonra ben meğerse dağ bisikletine yatkınmışım de ver bir 2,000 tl daha dağ al ... O kadar zengin değilim . O yüzden başlangıç için kendime en uygun tarzı bulup bir kere alıp uzun yıllar binmek istiyorum ...Tecrübenle bana yardımcı ol lütfen .

% 95 asfaltta bineceğim ...
İşten eve - evden işe kullanacağım ...( tek gidiş 4 km )
Akşamları SPOR amaçlı 15-20 km kullanacağım . Ama bakına bakına değil . Spor amaçlı olduğundan kendimi zorlayarak , terleyerek , performanslı sürüşler yapıp , rampalar tırmanacağım .
Tekirdağ da yaşıyorum ve bayırı - rampası çok ..Bu yüzden sanırım vites sayısı ve aynakol çapları önemli ....
İstediğim ve yeterli kondisyona ulaşabilirsem mesafeleri arttırmayı da istiyorum ....50 - 60 km geziler mesela . Yada bisiklet gruplarıyla organizasyonlar ...

Burada şu da var . Neye karar verdim ? Diyelim ki yol bisikleti .... Video da dediği gibi ; Başarabilecek miyim ? ...Devam ettirebilecek miyim ? Vereceğim 2,990,00 tl ( Mosso 735 tca tiagra ) çöp olacak mı ? Bu sebeple diyorum ki yol dahi alsam ilk etapta uygun fiyatlı bir makine alayım alışma süreci için ....2 - 3 sene binip parasını çıkartayım ...Sonra baktım oluyor becerebiliyorum daha üst bir makine alayım ...

Uygun fiyatlı ne tavsiye edersin ???? Sezon sonu Eylül gibi mesela bisiklet fiyatlarında düşüşler olur mu ?

Aslında cyclocross çok mantıklı geliyor ama . Her markada fiyatları çok yüksek ...

Biraz uzun oldu ama kusura bakma ...Bu yazdıklarım ışığında . Ne dersin ...Hangi tür , hangi marka , hangi model .... Şimdiden sağol ..

video bu konusu bisiklet seçimi değil aslında.
Orada şunu diyor bisiklete başlayacak olanlar için yol bisikletinin rahatsızlığından bahsediyor. Yere temas çok az olduğu için minik bir çakıl taşı hissedersiniz diyor. Benim tarzım asla asla değil yol bisikleti. Yol bisikleti hız amaçlı bir bisiklet vites sistemide ona göre yapılmış olmakla birlikte. Hiç kullanmadım ama en düşük vitesi bile çok ağırdır diye tahmin ediyorum.

Tür konusuna gelince bence bisiklette "şehir aldım... ama ben dağ tarzına yatkınmışım" diye bir şey olmaz. Bisikleti ne amaçlı kullanıcaksınız. Gezmek mi? Nerde gezmek.... Dağ bayır taş orman ise MTB alıcaksın. Yok sırt çantama atarım 3-5 kayıntımı, kitabımı, içeceğimi... bir mesire alanına v.s. bir yere giderim dersen trekking alıcaksın.

Siz bence Trekking alıcaksınız. Yani ön maşa amörtisörlü lastikleri düz(dişsiz) olan bir bisiklet mesela bendeki Mosso Legarda 1624V veya 1624H(v=V fren H=Hidrolik Fren)

Demişsin ki Tekirdağdayım rampası yüksek eyimler ne derece bilemiyorum ama şu var. 24vitesli bisikletin 1-1 vitesinden en düşükte çıktığın rampada zorlanıyor isen 30vitesli bir bisikletin 1-1 ile çok daha rahat çıkarsın. Ama şu var 30 vites bir bisiklet mesela mosso da (link) bu fiyata ama üstündeki komponentler olarak fiyatı normaldir. Diğer markalara hiç bakmadım. Muadillerini incelersin.

@tunç şenel Bende çok deneyimli değilim açıkçası 2015 Ağustos'da başladım. İlkten Salcano Üsküp aldım. Sonra baktım. Bununla rampar ölüm biraz daha üst segment olan Mosso Legarda 1624V aldım.

Alırken kadro boyu faktörünü unutma. Gene İki Teker Bir Adam youtube kanalında kadro boyu seçimi videosunu izlemeyi unutma.

Umarım yardımcı olmumuşdur.

bugün mosso legarda 1621 bisikletimi aldım ben de. inşallah yarın kargolanacak. 1.80 boyum var 51 cm olanı tercih ettim inşallah uygun olur.

• Beğen
Tepkiler: vatan
@mergin
Boy olarak uygun olur da kolların sıkıntı yaparsa şaşırma omuzların ağrı yapabilir. Ben sorunu kısmen çözdüm açılı boğaz aldım

Öne gidona uzanma mesafedi bana uzun geldi sürerken omuzlarrım ağrıyordu üstünde 110mm lik boğaz var ben xlc 90mm lik açı ayarlı boğaz aldım kısmen önledi

@Taxonera bakalım bir gelsin kullanayım. duruma göre bazı önlemler alınabilir.

Geri