Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160630/87b4b64e27bc5ac9ddd18b3765e444e8.jpg
Kısa ege turundaki mosso cyclocross yüklenmiş halde. Toplam 38 kilo... Sular hariç. 10 km de 1 litre su harcadı.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Merhaba Mosso kullanıcıları bir şey soracağım. Bu Mosso bisikletler yerli malımı yoksa başka bir ülkeye mi ait merak ettim.
Teşekkürler.

Edit: Biraz araştırınca buldum kusura bakmayın.

Taiwan malı kadro imalatı ama bence bayaa sağlam. Hoş birçok firma çinde üretim yapıyor yaptırıyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: AliMurat
Uşak'ta siyah bir XCRACE kullanan var mı? Bugün pide sırasında fırının önünde gördüm çok beğendim :)

• Beğen
Tepkiler: Taxonera
Merhaba, Bayramdan sonra Mosso legarda 1621 MSM V model bisikleti almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

mossonun menşeisi nedir arakdaşlar? vikipedi sayfası bile yok markanın

@akiros

İnternette araştırdığım kadarıyla Tayvan kökenli. mosso'nun sitesinde ise diğer markalarımızda Ümit gözüküyor..

Yaklaşık 1 ay önce 2 adet Mosso 1621 MSMV aldık. Toplamda, beraber, 200km'ye yakın yol yaptık. Eşim 65, ben 98 kiloyum, yüklerin tamamını ben taşıyorum ve benim bisikletimde selede gıcırdama, arka jantta dalgalanma ve boşluk oldu (Yeni bisiklet için normal), 2 bisiklet de 200km bakımına girdi (Bir sorun olmasa da çağırıyorlar zaten). Bence, kadro ve komponentler oldukça güzel, bisiklet hafif ve yol yaptıran cinsten ancak benim gibi ağır arkadaşlar göbek, jant ve lastik değiştirmeyi vakti geldiğinde düşünebilir.

1000 km.yi geçtim sanırım. Arka lastiğe bir tel batıp da iç lastiği patlatması dışında lastiklerden bir sıkıntı yaşamadım. Bisikleti aldıktan birkaç hafta sonra ön ve arka fren bacak ayarını yaparken bacak vidaları yalama oldu hemen, başka ve pek uyumlu olmayan bir vida takmak zorunda kaldığım için arka fren ayarı bir-iki haftada bir aksıyor, bacak değiştirsem iyi olacak. Bunun dışında, bisikleti aldığımdan bu yana birkaç defa bisikletçide vites ayarı yaptırmıştım. Ön viteste 2'ye hep zor geçtim aylarca. Forumumuzdaki paylaşımlar neticesinde bisikletçilere aslında pek de muhtaç olmadığımı düşünerek oturup vites ayarlarını kendim yaptıktan sonra şu son zamanlarda bisikleti yeni almışçasına akıcı kullanmaya başladım.
@offom Bu arada bas gitar çalıyorsunuz ha :)

• Beğen
Tepkiler: offom
Mosso legarde 1624v kullanıcısıyım, uzun yol yapmadım ama çok memnunum, iyiki almışım.

@Emirhan Sahin
Bence 1624 al daha sonra keşke dememek için...

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@7haiku Selamlar, evet, tıngırdatıyorum bir şeyler 13 senedir :)

1621 MSM V hakkında bilgilendirme yapmaya devam edeyim. Bilen olabilir, Haydarpaşa'dan Rıhtım Caddesi üstünden Kadıköy'e inerken köprü öncesi dik inişte sağ tarafta çok tehlikeli ve uzun mesafeli bir dalgalanma bölgesi var asfaltta. İlk geçtiğimde ön maşa kilitliydi ve kontrolü zor sağladım, ikincide, öncesinde amortisörü açarak geçtim. Kadıköy'de durduğumda maşam kilitlenmiyordu. 260km'de sadece bir kere şu amortisöre ihtiyacım oldu, onda da sanırım mefta oldu. Bayram bittiğinde bisikletçiye garanti kapsamında bırakmayı düşünüyorum, sizleri de bilgilendiririm. @EmirhanShn @7haiku

• Beğen
Tepkiler: noctis
@7haiku benim de frenlerde problem var ve arka bacaklardan biri yalama oldu. nasıl bir vida ayarladınız acaba?

@mergin Bizim bacakların vidaları alyan anahtarına uygun. Oysa bildiğimiz yıldız olsaymış sorunumuz olmazmış. Alyan yuvasına uygununu hırdavatçıda bulabildim, estetik olarak kaba-saba görüntüsü olan vidalardan kullanmak zorunda kaldım. Vida uzun ve biraz da kalın, tamâmı yuvaya girmiyor. Böyle olunca da bir süre sonra yuvadan hafifçe atıyor ve fren papucu janta sürtüyor. Elimle hafifçe itince sorun bir süreliğine daha çözülmüş oluyor.
Bununla birlikte bisikleti aldığımdan bu yana frenlerin tutma mesâfesini oldukça başarılı buldum; ama işte şu vida, işi bozdu. Tektro ön-arka fren takımları 40 lira, Şimano' nun takımları da 65 lira civârı. Gerekirse alacağım.
Vidaların bozulması da şu şekilde oldu: Anahtar seti almıştım. Fren ayarını yapayım dedim. Arka bacağa alyanı takıp iki tur çevirmemle yalama olması bir oldu. Vidayı yerinden güçlükle çıkardım. Aynı işlemi ön bacakta da denemek istedim, nitekim denedim de :) Sonuçsa aynı. Yalama oldu, o vidayı da güç çıkardım. "Be arkadaş arkayı denemişsin yalama olmuş, önü neden denedin ki?" dersen, "bu kadar uyduruk olmamalı, ben mi yüklendim acaba, ön bacakta kibarca deneyeyim." diye düşünmüştüm :)

• Beğen
Tepkiler: noctis
@7haiku benim arka bacaklardan birinin vida bayağı öldü artık. yalama olmuştu çıkarmaya çalışıyorum sabahtan beri çıkaramadım. bakalım ne yapacağım. çözemezsem ya sanayide çıkartacağım yada yeni bacak almam lazım. dertsiz başa iş aştık.

Benim de ön bacaklardan birini vidası yalama oldu şimdilik tek bacak ayarıyla idare ediyorum ama değişmesi gerekecek. Valla benim 1621 MDM yi gördükten sonra arkadaş 250 lira farkla carraro 224 aldı. Resmen daha karlı oldu.

250 liraya farkları yazıyorum: zırhlı reflektörlü lastik, ayarlı gidon boğazı, 24 vites, süspansiyon, shimano göbekler, yalama olmayacak fren bacakları ve carraronun tshirt hediyesi. Yani daha janttan falan anlamıyorum. Kim bilir daha ne düşük kalite neler çıkacak. Sanıyorum tek iyi yanı kadro, onun da mosso olduğun inanmaya çalışıyorum o yüzden :)

Yorumlar beni Carraro 224 almaya yönlendiriyor..

@Gezer frenler sıkıntılı gibi. vites sistemi iyi ve kadro şık. ağırlıkta fena değil gibi. ben bisikleti kendim kurdum. belki baştan iyi bir fren ayarı olsa sıkıntı olmayacaktı.

Geri