@mergin benim de sağ pedal, düşük kadasta yüklendigimde yere paralelken bir tık sesi geliyor. yüksek kadansta ses gelmiyor. böyle içerde bir atma oluyormuş gibi. daha ilk bakımına gitmedim.orada çözeceğiz artık.
Dün bir bostancı turu daha yaptım. Alalı 1 hafta oldu şu an itibari ile 150KM yol yaptım. Bisikletle ilgili şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. İlk aldığımda sele biraz sert gelmişti şimdi alıştım . Ön maşa kilidini 20 kez falan açıp kapadım herhalde şu ana kadar onda da bir sorun yok.
@kaskreis evet çözüm konusunda böyle şeyler okudum. aletim falan yok şu an.zaten bisikletçiye gideceğim orada hallolur diye umuyorum.olmadı iş başa düşecek
@mergin Alyan lazım,birde plastik kapağı kolayca sökmek için ona özel anahtar oluyor o lazım,ya da kredi kartını içine girecek şekilde keserek de plastik kapağı çıkarabilirsiniz.
@mergin Aynakol çektirme aleti var. Bu kez de pedal sıkıntısı yaşanmış Bisikleti aldıktan yaklaşık bir yıl sonra benim de sol pedal takır-tukur ses yapıyordu, dahası birkaç pedalda bir takılıyor, ayağımı kaydırıyordu, söktüm, gres yoktu makine yağı ile geçici olarak yağladım, bir-iki gün içinde sessizleşti, şimdi bâzen çok azıcık ses geliyor. Gresleseydim sanırım ses tamâmen kesilirdi.
Bu arada orta yatakla ilgili bir işlem yapılmayacaksa aynakolu sökmeğe gerek yok.
@Emrkzl1 arkadasım Haziran 23 de aldım. Açıkcası hiç bir fikrim yoktu bisikletlerle ilgili fakat Merida yı düşünüyodum 20-v yi. fiyat 1450 tl civarındaydı meridada, bisikletten anlayan bir artkadasım aynı özelliklerde kadrosu da iyi olan mossoyu önerdi, bisiklet tam bi f/p ürünü, vites geçişleri duruşu çok hoşuma gitti. İzmirden 1.030 TL ye aldım. Yani 2 binlik bisiklet alsam gene farkı anlayamam sanırım.
@ers35 tesekkurler bu arada ben suan hidrolik disk kullaniyorum da sizdeki v frenli oldugu icin size sıkılmasi zor geliyor mu ?
Mossa legarda 1624un disk frenli modeliyle, v frenli model arasinda yaklasik 300tl fark var. Ben de bu farki dusunuyorum. Diskte tek parmakla cok az gucle durdurulabiliyor ve daha guvenli. Fakat ben 3 yilin ardindan v fren'e gececegim icin cok zor gelecek. V fren performansi nasil sizce ?
Hocam bnm bısıklet yazlıkta; orda hidrolikle uğrasmak istemedim, v fren gayet iyi; ayrıca hıdrolik ağırdır v frene göre fiyat da 300 tl az değil. Tercih meselesi. 1.030 Tl bisiklet + 300 tl aksesuar olarak düşünün. Hayırlısı olsun.
Mosso 1621 MSMH, Hidrolik fren, 24 vites (update edildi), kilitlenebilen maşa ve sevdiğim kadro ile aranıza katılmış durumdayım..
Sanırım 24 vites update den sonra 1624 modeli ile aynı oldu (ufak donanım farkı ile).