Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar bu da benim Mosso 771 SMV Hibrit bisikletim. Bisikleti Gaziantep'ten ikinci el olarak aldım. Ölçtüğüm kadarıyla 48 kadro görünüyor. Boyum 178 cm. İlk aldığımda sele çok yüksekti ve kaldırımlardan inişlerde zorluk çıkartıyordu. Şu an ki sele ayarı tam ayarında.10-12 defa farklı sele boylarında ayar yaparak denedim. Pedal açısı ile uyumlu. Aldığımda arka lastik patlaktı, tamir ettim ama başka yerden yine patladı. Sanırım iç lastik 26'' idi bu yüzden patladı. Arka lastik de iyice aşınınca orjinali 700x40 olan Rubena Sepia lastik yerine Rubena Flash 5 mm zırhlı lastik aldım. Bu lastik 700x35. Taban %60 daha ince, lastiğin yanak yüksekliği de aklımda tam kalmadı ama sanırım orjinal lastik 2.5 cm gelirken yeni zırhlı lastik 2 cm geliyordu. Konfordan biraz çalsa da kadro boyu alçaldığı için avantajlı oldu. İleride ön lastiği de 1 mm zırhlı lastikle değişeceğim. Arka lastikte ruble ve zincir olduğu için tamiriyle uğraşmamak için 5 mm zırhlı aldım. Ön lastik patlasa bile sökmesi kolay. Yağ, kir olma derdi de yok. O yüzden 5 mm'ye gerek yok. Rubena Flash lastiği fiyatına göre güzel bir lastiğe benziyor. Rubena Sepia'lara göre kauçuk oranı daha iyi gibi. ''Görsel olarak'' Bisikletimde frenler,pabuçlarına kadar Shimano. Vites sistemi komple Acera sistem ve 27 vites. Ön maşa Suntour ve gidondan kilitlemeli.

Aslında Salcano Citysport 30 veya 40 alacaktım. Carraro Sportive de bakmıştım. 225 modelleri 1050 TL idi indirimli fiyatı. Ama bırakın 225'i 221 ve diğer modelleri dahil hepsi 50'' kadrodan aşağı değildi, sanırım bu yüzden ucuzdu.

Bisikletin dezavantajına gelince; her şey çok güzel, aslında hibrit bir bisiklet için dezavantaj demek de doğru olmaz. MTB gibi merdivenlerden, yüksek yerlerden inişler imkansız. Neden mi diye sorarsanız hem yüksek kadro hem 28 jant olması, bisikletin amacının tur bisikleti olduğunun kanıtıdır.

Hibrit bisiklet alacaklara tavsiyem şu yönde olacak. 46 kadro bulursanız bu bana küçük gelir diye almamazlık etmeyin, çünkü 28 jant zaten büyük olduğu için bisiklet bir hayli yüksek duruyor. Ben kadro üst borusunda ayakta durduğumda üst boruya tek değen kısım, ''insan alt takımı'' oluyor'' Umarım anlatabilmişimdir :) O da hafif bir şekilde değiyor. Ama 700*40 lastikten 700x35 e geçince o değme işi biraz daha azaldı. İç bacak boyumu tam ölçemedim ama 78 cm ile 80 cm arasında diyebilirim. Özetle 48'' kadro benim için ideal diyebilirim. Ama 46 kadro olsaydı biraz daha MTB tarzı cesaret isteyen engebeli sürüş de kolay olabilirdi. Tabii ben bisikleti hep asfaltta kullanıyorum, zaten bu yüzden hibrit aldım.

İyi ki maşa gidondan kilitlemeli, bisikletle durup gidon kilidi açma ve kapama tam bir işkence olabilir diye düşünüyorum. Suntour maşada maşa kilitli olsa dahi hafif bir esneme olabiliyor bu da normalmiş. Bisikletçinin dediğine göre: Engebeli yerlerden geçerken kilidi açmayı unuttuğunuzda, amortisörün hasar görmemesi için pay bırakıyormuş.

Unutmadan bir de bisikleti aldığımda anlam veremediğim bir gıcırtı vardı, iyice dinledikten sonra sorunun sele borusu olduğu kanaatine vardım. Sele borusunu kadrodan çıkardım iyice temizledim, sele borusu yuvasını da temizledim. Sele borusunun en uc kısmına çok hafif kauçuk gres sürdükten sonra sorun çözüldü. Bakım amaçlı da jant göbeklerinin bilyelerini söktüm , göbeklerin içini ve bilyeleri iyice silip temizledikten sonra kauçuk gresle yerine taktım.

Bisikletimin pedallarında reflektör ve lastik yok, ya yerinden çıktı ya da bu pedallar öyle. Ben yerinden çıktı diye düşünüyorum. Kilometre saati siparişi verdim. Aydınlatma kısmı ve kask kaldı, onları da halledeceğim inşallah.https://i.hizliresim.com/RQDZ8j.jpg
https://i.hizliresim.com/G3DAZy.jpg https://i.hizliresim.com/gX60YL.jpg

Scudo
Merhaba 1 ay önce Mosso nun Legarda 1621 Msm v modelini aldım. Maşası zoom marka kilitli bir maşa ama ben maşayı kilitlediğimiz kulağı çeviremiyorum dururken de hareket halinde de kilitleyemiyorum. Buna sebep olacak şeyler hakkında bilgi verebilecek birisi var mı? Bir de 28" amortisörlü bir maşa bulamadım nette, bu maşadan pek memnun değilim.

• Beğen
Tepkiler: offom
@Berserk.smoke çok yanlış bir hareket yapmışsın . Maşa kitleme Ve açma işleminde mutlaka bisiklet üstünden inmelisin!! Sakın üstünde otururken ve giderken açma kiltleme işlemi vs. Yapma ! Benim mossoyu alırken üzerine basarak bunu söyledi yetkili bayim. Ben kilitleme yapacağım zaman çekiyorum sağa iniyorum bisiklet üstünden öyle yapıyorum . Yoksa çok çabuk bozulabilir !

arkadaşlar merhaba, 2 adet normal bisikletim var. seyehatlerimde(yurtiçi-yurtdışı) kullanmak üzere (link) 20 modelini almayı düşünüyorum. öğrenci olmamdan ve bisikletlerimin olmasından ötürü ikinci el kovalıyordum bir süredir. 1 yıllık garantisi devam eden ve aşırı temiz şekilde kullanılan bir modelini 650 liraya almayı düşünmekteyim. bazı aksesuarlarıyla birlikte 200-220 lira civarı bir kazanç oluyor sıfır modeline göre. forumdaki mesajların tamamını okudum çok kötü yorumlar yok moss markasıyla ilgili. bu bisikleti şehiriçinde günlük 10 km için kullanacağım, yurtdışında bu mesafe artacak haliyle. nedir görüşleriniz? satıcıyla irtibat halindeyim ama pek vaktim yok süre açısından, istersem almadan önce servise de gösterebileceğimi söyledi, güveniyor makinenin temizliğine:) bu bisiklete sahip olan dostlardan veya yorumda bulunmak isteyenlerden görüşlerini bekliyorum.

Mademki burası mosso kullanıcılar klübü o halde...
Sevgili arkadaşlar mosso city life 24 V tur bisikleti aldım. Sizce nasıl bir karar. MTB den sonra sürüşte daha kolay ve hızlı geldi ama ilk seferde biraz garipsedim. MTB hep öne yatarak sürmeye alışkın olduğumdan mı nedir. Altta linki var. Görüş ve yorumlarınız değerlidir.

(link)

@mmehmedd Hayırlı olsun güle güle kullanın. İlk gün çok farklı gelebilir. Ben de Mosso 771 SMV kullanıyorum. Birkaç gün sonra alışırsınız. Bisikletin kadro boyu kaç? 46 veya 48 gibi duruyor. Bir de boyunuz kaç?

MTB'lerin kadro boyları genellikle küçük olduğu için seleyi iyice yukarı kaldırabiliyorsunuz. Çoğu hibrit tur bisikletinin 48'den aşağı kadrosu yok. Bu yüzden sürüş esnasında boyunuz çok uzun değil ise seleyi çok fazla yukarı kaldıramıyorsunuz. 178 boyundayım 48 cm yani 18'' kadro kullanıyorum. MTB'deki gibi seleyi yükseltemiyorum.

Sele ayarınızı iyi yaparsanız sorun yaşamazsınız.

@Berserk.smoke Maşa kilidinde bir sorun olabilir, normalde çok kolay bir şekilde kontrol edilebiliyor. Ben Mosso 771 SMV kullanıyorum. Suntour NRX gidondan kilitli maşa var. Genel olarka memnunum, fiyatı da uygun.

@hakanemrez Hakan bey mekanik yaylı maşalarda hareket halindeyken nasıl bir sorun oluşabilir ki? Bence engebesiz bir zemine girmedikten sonra hareket halindeyken maşayı açıp kapatmanın hiçbir zararı olmaz. Tabii tam engebeli yerden geçerken maşa açılırsa zarar görebilir. Yanlışım var ise düzeltin. Arkadaşın bisikleti gidondan kilitlemeli olmadığı için de hareket halinde maşayı kilitlemek zaten çok zor olacak diye düşünüyorum.

@something Sele borusu tozlanmış olabilir, özellikle selede oturmuş vaziyetteyken biraz zıplayın, pedala yükleyin eğer ses gelirse kesinlikle sele borusundandır.

Boyum yaklaşık 1.75. Kadro boyu 46. Seleyi yükselttim. Ayarlı gidonu da yükseltince tam dik pozisyonda sürüş keyfi yaşıyorum. Tabi uzun yol turlarında çok rahatlık sağlıyor ama rüzgarlı havalarda tam karşıdan rüzgara paravan olmak kötü. Sanırım tur bisikletlerinin en büyük dezavantajı burada ortaya çıkıyor. Bir de yeni üye olduğumdan konu başlığı açamıyorum. Sualim şu: bu tipin iki modeli vardı 24 vites 48/38/28 krank ve 21 vites 42/34/24 krank sistemi. Hangisi daha performans veriyor tam bilimsel olarak izahını bulamadım. Buna bilimsel cevap verecek kim veya kimlerdir.

@Berserk.smoke
Aynı sorun bende de oldu. Soldaki sertlik ayarını sıkabildiğin kadar sık penseyle falan sağ tarafa doğru. Ondan sonra tekrar dene maşa sertliği arttıkça kol daha kolay açılıyor ben öyle yaptım.

@djmaviyansima Teşekkür ederim :) Boyum 1.85 ama bacaklarım normale göre biraz uzun :)

MOSSO ALV 201 L BEDEN 20 İNÇ ALAMAK istiyorum veya acr 101 serisi 20 inç te olur satmak isteyen olursa 05067281948 benim iletişime gecebilir mi?

Tur bisikkletimle yaptığım seyahatte GPS 115 km yi as 888 117 km yi gösterdi. GPS cyclometer daha muteber?

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar yakında Mosso kullanıcılarına ya üzücü ya da sevindirici bir haber vereceğim. Beklemede kalın..!

Dağların, yaylaların çağrısına daha fazla kayıtsız kalamadım artık bende MTBlendim:) 20161008_100849.jpg 20161008_100903.jpg :)

Mosso legarda 1521 kullanıyorum. Yol bisikletine geçmeye niyetindeyim. giriş seviyesi claris veya sora setli bisikletlere bakıyorum genelde. Hemen hemen tüm markalarda claris setli model ile sora setli model arasında az bir fark var. 300-500 tl gibi. Örnek vermek gerekirse salcanonun claris setli modeli xrs 050 1600 TL civarı. Sora setli model xrs40 1800 TL , Bianchi slr400 1700 slr500 2200 gibi. Mosso da ise claris setli bisiklet 1600TL iken sora setli model 2700 TL. Bunu sebebi nedir.

20161009_142251.jpg Mosso Legarda 1621 HD Balıkesirden selamlar arkadaşlar iyi forumlar

arkadaslar mossoyu 24vitese yukseltmek ıstıyorum 8lı ruble ve acera bır aktarıcı almam yeterlı olur mu zıncır degısmeye gerek olur mu yoksa uyar mı

zincir konusunda bir bilgim yok. Fakat ruble uymayabilir. 7li rubleler eski model oluyormuş. Arka göbeğide değiştirmek gerekebilir. Tam emin değilim. Bilen arkadaşlar daha net bilgi verecektir.

Geri