Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@Celiko29 teker yalpalaması değildir lastikdir o lastiğin çizgilerini kontrol edin görürsünüzki eşit şekilde janta girmemiştir göbek sesi içinde söküp bakmak lazım yağ eksikliği veya bilya sürtünmesinden kaynaklı olabilir hocam

Scudo
@TuTKuN eyvallah hocam en yakın zamanda bakacağım

@BurakLEE

düz maşasını dört beş aydır kullanıyorum en ufak bir aksilik yada ses yada ayarsızlık çıkarmadı ayda 15 gün bisikket üstündeyim bazen 20 bazen 120 km yol gidiyorum gayet memnunum gittiğim yollar genelde hep inilli çıkışlı bazende bozuk olmasına ramen şimdiye kadar tık demedi lastiği bile patlamadı hatta bir kaç kere küçük cam parçaları saplanmasına rağmen
şimdilik fazlası ile memnunum parasına göre fazla bile bence

@barış barış bende Mosso Legarda 1621 MDM ( 838 TL netteki fiyat) ıyani düz maşalı dusunuyorum. kaç kg bisiklet acaba?

@barış barış çok güzel duruyor bende carraro sportive 225 ikinci ele 800 tl istedi bi arkadaş.ama sıfır mosso almak daha cazip sanki. selesi rahatsız mı?

birde salcano city fun 70 ile mosso arasındayım.

sele işi kişiden kişiye deişir ben yol selesine ve uzun yola alışkın olduğum için hiçbir sele beni rahatsız etmez yeterki yüksekliği eğimi ve gidona mesafesi gibi ayarları tam olsun

olay sadece selede değil iç çamaşırı giymek bile uzun yolda çok farkediyor altınızda sadece tayt yada capri olması daha rahat oluyor ben capri giyiyorum

@Celiko29
Arkadaşın da söylediği gibi tıklama derken çıt çıt diye bir ses geliyorsa sele borusundan olabilir. Bisiklet seyir halindeyken ayağı kalkın pedal çevirmeden vücudunu öne arkaya doğru biraz esnetin eğer pedallardan ses geliyorsa sorun orta göbeğin yağsız kalmasından olabilir. Ayakta esnerken ve seleye oturmadan pedal çevirdiğinizde ses kesiliyorsa sesin sorunu sele borusudur. Sele borusunu söküp kadrodaki sele borusu yuvasını ve sele borusunu pamukla iyice temizleyin. Sonra bulabilirseniz sele borusunun ucuna birazcık kauçuk gres sürün. Çok ince ve kalıntı bırakmayacak şekilde. Bu şekilde sorun çözülecektir diye düşünüyorum. Çıtlama sesi pedalların gevşek olmasından da yapabilir.

@BurakLEE Mosso 771 SMV'leri bilen bilir selesi çok rahattır. Yalnız Sportive 225'lerin kadro boyları biraz yüksektir. 48 kadrosu çok az bulunur. Boyunuza göre alın derim. Söylediğiniz bisikletin yenisi birkaç ay önce burada 1000 TL'idi. Güzel bisiklet yalnız bana biraz ağır geldi. HD fren olması da buna neden olabilir. Cityfun tavsiye etmem. Neden diye sorarsanız ön maşa kilitli değil, sabit maşalı model ise olabilir. Lastiklerinin reflektörlü olması da güzel. Vites sistemi olarak Tourney kullanıyor sanırım. Mosso'da Altus seçeneği var ise Mosso'yu seçin derim.

Bu arada Mosso garanti konusunda da iyi.

• Beğen
Tepkiler: BurakLEE
@djmaviyansima üstat hafta sonu 2. el carraro 225 aldım 4 aylıkmış. (benim boyum 176 cm iç bacak 79 cm , aldığım kadroda sanırım 49 cm daha ölçmedim ama üzerine çıkıp ayaklarımı yere bastığımda 3 parmak boşluk oluyor kadro demiri ile apış arasında.. 700 TL ye aldım. piyasasını bilmiyorum..) ama biraz ağır geldi maşası ve frenlerinden dolayı sanırım. ama baktım tüm carraro modelleri 14.3 kg civarında nedense.

aklım mosso da kalmadı değil ama mosso satan yer yok buralarda. istanbula gidince bizzat uğrayıp bakacağım mossoya. teşekkür ederim bilgilerin için..

@BurakLEE Rica ederim. Ben de Carraro almayı düşünüyordum. Sıfır alacaktım fakat kadro çok büyük geldiği için almamıştım. Sanırım 14, 14.30 kg ağırlıklarında. Ben de şimdi kadromu değişiyorum. Mosso 771 SMV. Daha önce bir arkadaş konu açmıştı ağırlığı, pedalsız 12 kg demişti ama ben el kantarı ile tarttığımda 13, 13.30 aralarında gelmişti. HD frenli modellerde 200 gram kadar fark olabilir. Ama ağırlığına fazla takılmayın bence. Üzerindeki sistem daha önemli. Arkadaşımda KRON XC3000 MTB bisiklet var HD fren 27 vites DEORE. Lastikler çok geniş fakat benimle kafa kafaya gidebiliyor. Ben Acera sistem o Deore sistem kullanıyor. İkisi de 27 vites. Ama onun bisiklet benimkine göre çok rahat 1 kg daha fazla. Ağırlık farkı, bisikleti elinizle kaldırıp taşırken iyidir. Bunun haricinde 1 kg gibi bir ağırlığın sürüşe çok fazla etki edebileceğini düşünmüyor.

Tabii 11 kg'lık bir bisikletle 14 kg'lık bir bisikletin sürüş farkı elbette olabilir.

• Beğen
@djmaviyansima mosso nun hangi modelini kullanıyorsun memnun musun ? bende lastik patlak oldugu için henüz binemedim

( birde ince sibob şişirme stresine giriceğim anlaşılan sarı vidalı aparat çoğu benzincide uymuyor diye başlıklar okudum. )

@BurakLEE Merhaba 771 SMV modelini kullanıyorum. ACERA sistem. Çok hafif bir bisiklet. Yalnız bisikletim kadro çatlattı. Kaynak yerinden çatlatmadı. Garantisi doldu. Mosso da bu duruma çok şaşırdı. Ümit Bisiklet sağ olsun yeni bir kadro hediye edecek. Bu konuda çok iyi yardımcı oluyorlar. Gelişmelerle ilgili konu da açmayı düşünüyorum. Genel anlamda iyi diyebilirim. Sele çok rahat. Gidondan kilitleme olması çok iyi. İki de bir maşaya uzanıp kilit açma kapama derdiyle uğraşmıyorsunuz. Fakat maşadan kilidi, gidondan kilitliye de çevirebiliyormuşlar sanırım.

Vites geçişleri çok iyi, sistem komple ACERA. 27 vites. Frenler de Shimano. Benim bisiklet 2013 üretimli diye biliyorum. Birkaç arkadaş konu açmış. Pedalsız 12 kg demiş. Ben el kantarıyla tarttığımda 13 ila 13.30 arası gelmişti. ''pedallı'' Yalnız kadro boyuna dikkat edin. Legarda modelleri var 41, 46, 51,56 modelleri var. Boyunuzu bilmiyorum ama 173- 180 arası boyunuz var ise 46 kadro rahat ettirir diye düşünüyorum. 183- ve üzeri ise 51 kadroları kullanabilirsiniz. Benim boyum 178 bisikletin kadro 48 idi. Ama eğer var ise 46 kadro alacağım. 48 kadro ile bacak arası üst boruya sıfıra sıfır değiyor. Ayak tabanlarım da yere değiyor ama o arada en az 1 cm boşluk olması gerekiyor. Bu şekilde seleyi daha fazla yukarı kaldırıp kullanabilirsiniz. Ama benim boyumdaki birinin seleyi çok fazla kaldırması imkansız. Arkadaşta Kron XC3000 var. Boyu 174 olmalı. Bisikleti de 46'' kadro. Onun selesi benim seleye göre çok daha fazla yukarıda.

Bu arada kadro çatlatma işi sanırım nazardan oldu. Biraz da benden kaynaklı. Bisikleti soranlara çok iyi dedim. Keşke iyi demeseydim. Burada profesyonel bisiklet kullanıcısı çok az. Nazar kaderi geçer derler. Çok doğru bir laf..

@BurakLEE iç şambreli değiştirin sorun çözülür

• Beğen
@Celiko29 cevap veren oldu mu bilmiyorum ama ben cevaplayayım. aynı sorunu yaşadım. göbrği söküp iyice yağlayıp tekrar taktı malatyada bir bisikletci ve sorun çözüldü.

• Beğen
Tepkiler: Celiko29
@BurakLEE sibop Aparatı tüm benzinliklerde işe yarıyor sadece takmadan önce ince sibobu sonuna kadar açmanız lazım yoksa basmayabiliyor

sonuna kadar açardanız heryerde basayıyor defalarca bastım her benzinlikte

Arkadaşlar fotorğaflarla birlikte boyumuzu ve kadro boyunu da belirtelim.

Screenshot_2016-10-31-17-55-51.png IMG-20161031-WA0016.jpg IMG-20161031-WA0018.jpg IMG-20161031-WA0014.jpg
Arkadaşlar bu bisikletin tam modelini bilen var mı?
Bir de sizce ikinci el ne kadar eder fiyat ?
Iyi forumlar arkadaşlar

Geri