Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@iskender şerit Çok yüksek yokuşlar çıkmayacağım için beni zorlamayacağını düşünüyorum ama yol ne gösterir bilemem.

Scudo
Herkese merhabalar. Gruba 1 seneden fazla süredir üye olmama rağmen ilk gönderim. Uzun araştırmalar sonucu Mosso Legarda 1821 MDM V almaya karar verdim. Peşin 900-950 TL sizce bu bisiklet için iyi bir fiyat mı? Ayrıca boyum 1.79 iç bacak boyum 76, hangi kadro uygun olur? Son olarak da bisikleti kullanan varsa iyi veya kötü yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

1 yıldır kullanmakta olduğum bisikletimin arka ve ön aktaricilari artik sorun çıkarmaya başladı şu an bisikletin üzerinde tourney bulunmakta toplam fiyati 250 tlyi geçmeyecek şekilde ön ve arka aktarıcı önerir misiniz? Şimdiden teşekkürler

LEGARDA 1821 MSM H modelini biraz önce sipariş verdim.
ÖZELLİKLER'e linkten ulaşabilirsiniz..
(link)

Sorularım
1)üstündeki maşa nasıl sizce?
2)bildiğiniz eksik yanları var mı ?
3)kilit ne tercih etmeliyim?
4)kurulumu yapacak olan servise söylemem gereken bir şey var mı?

Mosso legardo 1821 msm hd modelini aldım fakat selesi çok ağrı yapıyor alışma süreci de olabilir tabi ki fakat ben yine de seleyi değiştirmek istiyorum önereceğiniz seleler var mı

Merhabalar, birkaç ay önce bagajda rahat taşımak için 6 vitesli Mosso Marine 20 V katlanır bisiklet aldım. 8 yaşındaki oğlum ile birlikte kullanacaktık. Düz yolda herşey normal fakat yokuşlarda çok zorlanıyoruz. Çevremdeki bisikletçilerden ve servislerden bu konuda neredeyse hiç yardım alamadım. Eminim bu forumda bu problemi çözmeme yardım edecek birileri çıkar.
Tek yapraklı aynakol sanırım bütünmüş. Komple değiştirmeye razıyım, hatta takılabiliyorsa ön tekli aynakolu daha küçük dişlileri olan çiftli-üçlü aynakollar ile değiştirelim. Ön için olabiliyorsa vites takımı takalım. Mil göbeği nasıldır bilmiyorum.
Arka ruble değişimi önerilmedi, arka vites değiştirici uzayacağından yere çarpabilirmiş.
Bu konuda fikir veya teknik olarak yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Yazık bisiklet depoda yatıyor.20180514_191451.jpg 20180514_191514.jpg 20180514_191530.jpg 20180514_191623.jpg 20180514_192204.jpg mosso marine 20 V.JPG

Tekrar merhabalar, açtığım bu konuda yardım alamıyacağım galiba!
Daha önce bu veya buna benzer bir revizyonu birileri mutlaka yapmıştır.
Lütfen bilgi ve tecrübelerinizi esirgemeyiniz. Teşekkürler.

@Erali66 bende 2D modeli var yere filan çarpmıyor. Değiştir rubleyi keyfine bak. Bende 14-34 Shimano Mega ruble takılı.

Teşekkürler slckats;
Sadece rublemi alınacak? Arka değiştirici, zincir gibi diğer parçalarda revizyon yoktur umarım!
Söylediğin ruble 7'li. Vites kolu değişmeden olurmu acaba?

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Erali66 vites kolu da değişecek. 50 TL civarı Tourney kol bulunur 7 li

@5ef Sele konusu kişisel bir konu olduğu için birine rahat gelebilen sele diğerini rahatsız edebilir.

Fakat yine de tavsiye de bulunalım. Bütçeniz kısıtlıysa şu seleyi düşünebilirsiniz: (link)

• Beğen
Tepkiler: Myali
@slckats
Bunun dışında herhangi bir değişikliğe gerek yok.

@slckats Teşekkürler ilgine. İlk fırsatta büyükşehirlerdeki servislere uğrarım.

@Son Selim bu jelli mi jelli olanlardan ne önerebilirsiniz bu sanki kaba duruyor gibi

Merhaba arkadaşlar şehir bisikleti almayı düşünüyorum. Mosso legarda mdm v ile kron tx150 mdm v arasında kaldım. Bursa da oturuyorum haftada bir veya iki gün yaklaşık 150 200 km arası sürmeyi düşünüyorum. Fiyatları birbirine yakın sizce hangisini alsam daha iyi olur?

Bir de ön amortisör çok gerekli mi sizce nadir anlar dışında dağlık arazi de taşlık alanda sürmeyi düşünmüyorum arada uludağ a tırmanırım o kadar.

@sorryimidiot Uludağ taşlık alan değilmi? ayrıca haftada 200km hiçte az değil.Engeli olan arazilerde ön amörtisör oldukça işine yazar. Krondan çıkıp , btwin serisi bakabilirsiniz.

Selamlar,
Mosso Legarda 1621 kullanıyorum. Amörtisörlerde bazen verimli yaylanma yaşamıyorum. Takılmalar yaşanıyor ve pedallardan ya da ayna koldan çıt sesi geliyor çevirirken. Bisikletime kendim bakım yapamıyorum henüz (elimde kalıp daha fazla masraf açmasın) önerebileceğiniz bisikletçi var mı ?

@katabasis Eski bisikletim Mosso olmasa da, zoom maşalı bir şehir bisikletiydi, 1000 TL civarı alınabilecek amortisörlü bir bisiklet için Zoom maşadan fazla bir performans beklememek gerekir, aynı sorunu yaşamıştım, yaylanmaması normal, sert ve kaliteli olmayan bir maşa çünkü, fakat sorun başka da olabilir siz yine de iyi bir bisikletçiye gösterin.

• Beğen
Tepkiler: katabasis
@yoldakigenc taşlık alanda değil asfalt yolda kullanmayı düşünüyorum. Btwin in şehir bisikletlerine baktım dechatlon da hep 8 vites. 21 vites olsaydı alacaktım.

Geri