Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@Son Selim

Zoom maşa konusunda bir bilgim yok açıkçası, sizlerden öğrenip kendimize uygun bir bisiklet seçene kadar ne var ne yok deniyoruz, 2. el alıyoruz vs. ki adam akıllı bir para verdiğimizde değsin :)
Ama mosso'nun aynı modellerine bindiğimde maşalar en azından benimki kadar olmasa da daha akıcı ve yumuşak kalıyor.
Bende bir sıkıntı var anlayacağınız, ki kilitlenme teli de sanırım gevşemiş ya da bozuk kilitlenmiyor.
İşinin ehli bir bisikletçiye götürünce " abicim uğraşma al iyii bir şey geç" diyecektir muhtemelen ama şu kurlar yüzünden almakta el yakıyor.
En azından ilgilensin, daha sonra videolardan, forumdan bakımını yapmayı bir nebze olsa da halleder, öğrenmeye başlarız en azından.

Scudo
herkese selamlar çok kararsızım yardımcı olur musunuz okula gitmek ve dershaneye gitmek için bisiklet almak istiyorum ama ne alacağıma karar veremedim
kron tx 300
mosso legarda 1821
bu ikisinden hangisini almalıyım ?

İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemedim.

28 haziranda mosso legarde 1821 mdv sıfır olarak bayiden aldım. 21 vitesti. V fren. Bir ay kulandım. Ama performans olarak çok tatmin etmedi. Geçen gün arkadaşa bisiklet bakarken bir ilan gördüm. İkinci el hemde. Aha dedim bu benim tam aradığım bisiklet Mosso wildfire 3.29 mtb. Özellik olarak hidrolik disk fren , 27 vites, kilitlenebilir maşa. Şeytan dürttü pazarlığa girdim ve aldım. Yanlız 250 tl masraf çıkardı. Genel bakıma soktum. 1000 tl olan sıfır bisikleti 750 ye sattım , ikinci el bisikleti 950 ye aldık. +250 bakım masrafı toplam 1200 tl ye bana gelmiş oldu . Ama sürüş ve ergonomi açısından ciddi fark var. İlerleyen zamanlarda bakalım görecez. Pişman mı olcam iyi ki almışmıyım diyeceğim..

7A8DF972-03B5-4894-87B3-03F8D5E557B7.jpeg Mosso legarda 1821 msm v modeli ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Alalı 4 gün oldu. Daha 20 km yapabildim. Şimdilik memnunum, yol tutuşu iyi yormuyor. Alacaklara kesinlikle tavsiye ederim tam bir f/p ürünü.

@sorryimidiot hayırlı olsun bende almak istedim ama olmadı iyi pedallamalar

@sorryimidiot
Hayırlı olsun memnun musunuz ayrıca sakıncası yoksa ne kadara aldınız acaba?

Merhabalar,
Yaşadığınız yer yokuşlu ise kesinlikle 6-7-8 vitesli bisikletlerden uzak durun. Başka markalarda 200 TL fark var diye 21 vites almadığım katlanır bisiklette 6 vitesli Mosso Marine 20V almıştık. Arka rubleyi 6 vites 14-34 megarange yaptık olmadı. Arka değiştirici kol ve 6'lı vites kolunu 7 vitesli yaptık. Biraz iyileşme var ama çözüm değil. Olur deseler ön aynakoluda 3'lü ile değiştirip 21 vites yapayım diyorum ama kadro uygun değilmiş.8 yaşında oğlum bayırlarda bisikleti eliyle çıkarıyor. Bugün denk koşullarda 21 vites bisiklet bulsam alırım.

• Beğen
Tepkiler: slckats
Herkese merhabalar.bende legarda 1824 msm h alarak bu maceraya basladim.yaklasik 100km kullanma sansim oldu.ilk gunler vitesi 1den 2 ye gecirirken sikinti yasiyordum vites gecmiyordu.vites koluna biraz fazla basmam gerekliymis baslarda biraz canimi sikmisti.bi kac sorum olucak.ilk olarak lastiklere kac psi basmak lazim? Ikinci olarakta bisikleti surerken ozellikle 2x4 2x5 2x6 gibi viteslerde bir ses geliyor sanki zincir bir yere surter gibi.asiri fazla olmasada normal degil gibime geliyor.boyle birsey yasayan varmi.simdiden tesekkurler.

@U.Şengün 2-5 26 zinzir ön viteste değiyor bu normal genelde olur ince bir ayar yaptırırsanız bundan kurtulabilir

sipariş verdim, cavalier sorayı şubattan beri bekliyorum, kadro boyu 52 ve kırmızı olduğu için ilk gelen partide yoktu, bekliyoruz aylardır, temmzun sonunda mosso genel merkezi aradığımda agustosun 2. haftası gelecek demişlerdi tayvandan , fakat ağustos bitti ne gelen var ne giden.
kafamı meşgul eden bir soru var:2400 tl üzerinden anlaştık, 200 tl kapora verdim, fakat şu an fiyatı 2750 olmuş , bayi bu bisikleti bana anlaştığımız fiyattan teslim etmek zorunda değil mi?

@yavuzserdar hayırlı olsun kardeşim mantıklı bir karar vermişsin. Mdm yerine msm alsaydın keşke, amortisör bazı yerlerde çok işe yarıyor.

Merhaba arkadaşlar
Mosso Legarda 1821 msm v ile aranıza katılmış bulunuyorum(1 ay önce aldım) ve yaklaşık 350 km yaptım aldığımdan beri. Bisikletimden genel olarak memnunum fakat kardeşimin Kron XC 150'si ile yokuşları çok daha rahat çıkabiliyorum.Sebebini araştırdığımda ise rublesinin 13-32 li olduğunu gördüm benimkinin ise 14-28 li olması fark yaratıyormuş(Aynakol oranları da farklıymış 4'er dişli).Yokuşları daha rahat çıkmam için hangi rubleyi önerirsiniz ya da ne yapmam gerekir? şimdiden teşekkürler

@dtcf31 Teşekkürler :)
@cetinsangu bu hali bile bütçemi fazlasıyla zorladı bir öğrenci olarak :) Daha öncesinde bisiklet tecrübem olmadığı için bana çok rahat geldi, yarın da ilk bakımında bir kaç sorunlu noktayı halledebilirsek çok memnun olduğumu söyleyebileceğim.

Geri