Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Mtb ve Cyclocross sahibi olarak şehir bisikleti ile kulağımda müzikle yaydıra yaydıra gezmeyi özlemişim.

Daha önce uzun süre 771 smv modelini keyifle kullanıp, iyi fiyat teklifi gelince satmıştım. Tadı damağımda kalmıştı. Hafta başında gidip Mosso 770 smd model bisikleti aldım. Elindeki son bisikletti. Turlara da başladık tabi...

http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/29/6ad29be5ed8101d4ea3d986b75bc2747.jpg

Scudo
bisikletim 250 km ye yaklaştı. allaha şükür lastiklerden hiçbir şikayetim yok ağırlık dışında. bir daha bisiklet alacak olsam mosso olur

merhabalar:D
bisikletimi yeni aldım lastik tutuşu chaoyang olmasına ragmen gayet iyi lastikler baya ağır basıyor bide:agla:

Dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    91,9 KB · Okunma: 48
  • Beğen
Tepkiler: suat akman
Merhaba yaklaşık 8-9 aydır kullandığım 21 inç wildfire V 29er mtb.
Grup set ve v frenler Deore ile arka göbek xt ile lastikler schwalbe marathon ile elçikler velo ile sele borusu 40 cm noname boru ile değişti ve port bagaj, polisport çamurluk, xlc gidon uzatma ve btwin bagajlar eklendi. Yaklaşık 2000 km beraberliğimiz var. Gayet memnunum şu an itibarıyla. model mosso nun daha doğrusu ümit bisikletin piyasayadüşük bütçeli model çıkarma düşüncesinin ilk modellerinden. ilk başta cazip gelmişti fakat yaşanan donanım sorunları bu değişiklikleri zorunlu hale getirdi.
https://i.hizliresim.com/D4XnJ1.jpg

Mosso 770TB Acera 2.423km. deyim sıfır sıkıntı çok şükür. :)

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Salcano'nun kadrolarını Mosso'dan aldığı doğru mudur arkadaşlar?

@idrisarici dostum bu bisikletin size ufak gelme ihtimali var mı acaba
Sele ve gidon çok yukarıda hatta o sele borusunun kırılma riski bile var bence

@idrisarici Merhabalar. Hayırlı olsun, epeyce yükseltmişsiniz... Bende de Legarda 1521 MSM var, 700 kilometrede falanım, ilk defâ geçen hafta lastik patlamış. Patlamış diyorum, çünkü bir tel batmış, yarı yolda bırakmadı eve kadar getirdi, ertesi gün tura çıkarken lastiğin inmiş olduğunu fark edince patladığını gördüm. Lastikleri çok kötülemişlerdi, yarılmazsa önümüzdeki yazı da çıkarır sanki.
Bisikleti 620 liraya almıştım, bence fiyat/verim açısından çok çok iyi. Geçen bisikleti ustaya götürdüm, aynı sizin yaptığınız değişimleri yapabileceğimi, kadronun iyi olduğunu, göbekleri değiştirsem ve deore sete geçsem epeyce iyi olacağını söyledi. Gerçi sorun çıkarana kadar bir şey değiştiresim yok, yetiyor bana. Demek istediğim üzerine bir 600-700 ilâve yapsam bisikletin toplam mâliyeti 1300-1400 liraya gelir ki sıfır bisiklet baksak bu fiyatlarda bu sette bir şey bulamayız sanırım.
Ayıptır sorması grup set ve göbek ne kadara mâl oldu... Ortalama da verseniz olur, yazmasanız da olur tabii :) Güle güle kullanın.

@QEXEC Yanlışlıkla sizin adınızı alıntılamışım, sonradan fark edip düzelttim :)

Mosso Black edition 3*9 vites 16".
Yaklaşık 2 ay önce 1.400 tl ye aldım. Üzerine herhangi bir ekleme, çıkarma değiştirme olmaksızın kullanıyorum.

Kendisi ilk bisikletim oluyor ve çok memnunum. Sadece benim için biraz ağır:)

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
@Deniz A Boyum 193 ve bacak boyum 95. Bulabildiğim en uzun kadro da bu yani 21 inç Hesaplara göre 21-22 inç görünüyor mtb de. Tur bisikletlerinde de 25 inç. Maalesef bu ölçüler ülkemizde bulunmuyor. Hatta niyeti baya bi bozup yurtdışından 25 inç kadro almayı da düşünmedim değil fakat bu yükseklikte rahat olduğumdan vazgeçtim. Ben de sele borusunun kırılmasından korkmuyor değilim.
@7haiku biraz maliyetli oldu. 600 grupset, 100 civarı fren kolları ve 170 gibi xt arka göbek. Ön göbek henüz değişmedi. Ben de aynı ikilemde kaldım fakat yukarıda belirttiğim kadro boyu sıkıntısından dolayı sistem değişikliğini tercih ettim.

Yeni bisiklet almaktansa parçaları yükseltmek bence de iyi fikir. Maliyetine değecektir. Güle güle pedallayın tekrar.

• Beğen
Tepkiler: idrisarici
Parçaları yükseltmek mantıklı bir seçenektir ama üzerinde rahat edemediğiniz bir kadronun üstüne malzeme koymak bana tofaş şasesi üzerine bmw parçaları koymak gibi birşey tabiiki yeni kadro alıp aldığımız malzemeleride yeni kadroya koyabilirz orasıda ayrı bir konudur :D
@7haiku

bendede aynı model ve renk var bende yol lastiği takmayı düşünüyordum ama çok çirkin oluyormuş vazgeçtim :D @Erdoğan Kibar

@enes dökmen bisikletiniz çok güzelmiş. Bianchi kadrosu çok hoşuma gitti. Kadro yılı ve modeli hakkında bilginiz var mı?

@enqinHLC bianchi furkan narin arkadaşımın daha yeni aldı. bianchi slr 200 tourney vites seti aliminyum kadro 21 vites 48 kadro mıchelın dynamıc sport lastikli xlc gidonlu ..

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
@enes dökmen Üstündeki çekiş sistemine göre fiyat 1200 tl olarak pahalı gibi geldi fakat kadro renklerine bayıldım. Kadroset olarak bulursam kaçırmak istemem. Bilgilendirmen için teşekkürler. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Enes Dökmen
Geri