Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Arkadaşlar merhaba. Bende Mossa TCA 735 105 setli bisiklet var. 04.02.2017'de bisikletin arka artırıcısı kırıldı. Bildiğiniz çat çat çat etti kırıldı. Sabah hiç bir şeyi yoktu bisikletin. Çok güzel bir sürüş olmuştu. Ofise geldim. İşlerimi yaptım. Öğlen çıktım. Ofisten çıktıktan sonra vites geçişlerinde sorunlar yaşamaya başladım. 1 km sonra başıma bu iş geldi. Bisiklet sıfır ve daha 270 km yaptı. Daha öncesinde 1.5 yıl Carraro kullandım 1000 km'nin üstünde. Deore sistem vardı ve hiç böyle sorun yaşamadım. O kadar üzüldüm ki anlatamam ve bisiklet gözüme diken oldu. Bisikletçiye götürdüm arka kulak yamulmuş, artırıcı çapraz kalınca kırılmış dedi. Hiç düşmeyen bir bisikletin arka kulağı nasıl yamulur! Sabah fişek gibi olan bir bisiklet, öğlen nasıl bu hale gelir inanın aklım almıyor. Az daha arka dişliler de gidiyordu, söktüm parçayı, aşağıda son hali bu şekilde. Arka artırıcıyı bisikletçi Ultegra ile değişelim, daha seri daha hafif dedi. Ne dersiniz?
mosso.jpg

• Beğen
Tepkiler: Groims
Değerli forum üyeleri resimdeki mossonun tam olarak modeli nedir ve başlangıç için uygunmudur?

Dosyalar

• _20170208_235256.JPG
    _20170208_235256.JPG
    143,1 KB · Okunma: 67
@dolphinfast Mosso Wildfire HYD 27.5". Başlangıç için iyi bir bisiklet. Marka olarak kaliteli bir marka, malzeme kalitesi iyi aldığına pişman olmazsın. Jant boyu olarak 26" alma, 27.5" ve 29" tercih et. Resimdeki 27.5". Bisiklet biraz ağır ama fiyat civarındaki bisikletler ile kıyaslarsak normal sayılır.
(link)

@EmirhanShn verdiğin bilgiler için teşekkür ederim zaten 26" küçük gelir diye tahmin ediyorum boy 1.80 o yüzden 27,5 düşünüyordum birde dediğim gibi başlangıç olacak bizim için

@keremtunaa

Geçmiş olsun. Ultegra'yı haliyle fiyat farkı alarak değişeceklerdir. Size kalmış bir durum...

Diğer yandan sıfır bisikletin arka aktarıcısının yamuk olma durumu yok, fakat farkında olmadan büyük-büyük dişli kombinasyonunda kullandıysanız istemeden de olsa kulağı yamultmuş olabilirsiniz. Zaten kulak yamulduktan sonra aktarıcının ekseni değiştiği için düzgün vites atma şansınız yok, zaten sizde viteslerin geçmediğini söylemişsiniz. Aynı bisikletin tiagra setlisini kullanıyorum. Arka aktarıcıya ince ayar yapmak için 3-5 kere ayarlayıp test yapmam gerekti fakat şu an saat gibi çalışıyor. 3500km'dir sıkıntısız kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: keremtunaa
@keremtunaa Geçmiş olsun. Aktarıcı çapraz kaldığı zaman bu tip sorunlar yaşanabiliyor. Kadro kulağının değişmesi lazım bir de amatör kullanıcıysanız Ultregra'ya fazladan para vermeyin derim. 105 set gayet iyidir.

• Beğen
Tepkiler: keremtunaa
@uguryilmaz144
Çok hassas sistemler gerçekten. Ayarlarını tutturmak büyük mesele. 105 setin dilinden anlayan bisikletçi de çok yok. Çapraz kullanım hususunda çok dikkatli olduğumu belirteyim. Bisikletçi arkasını bir yere vurmuşsun dedi. Ofise götürdüğümde arkadaşlar bakıyordu herhalde farkında olmadan vurdular. Bu olay öncesinde Decathlon'da bakım yaptırmıştım tıkır tıkır çalışıyordu, hatta sabahki sürüşümde inanılmaz gidiyordu. Olacağı varsa oluyor. Bu da bir tecrübe oldu. Mosso'nun haftasonu hizmet veren servisi olmadığı için Carraro servisine götürdüm. Alibeyköy, Şen Bisiklet. Bülent abi işini iyi yapan birisi 2 yıldır tanırım. Ultegra ile değişim oldu o da ileriye dönük bir düşüncem olduğu için.

@Polo
Ultegra taktırdım ileriye dönük planım olduğu için. Kadrosunu beğeniyorum 7005 kadro. Zamanla diğer parçalarda da yükseltme düşünüyorum. Kadro kulağı çapraz kullanımdan değil de vurmadan olmuş bisikletçi söyledi. Ofisteki arkadaşlar bakarken vurdular herhalde.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
59 KAdro Full 105 sistemli TCA730 Var Jantsız olarak uygun fiyata verilecektir.
Fotoları da bisikleti temizledikten sonra paylaşırım.
Fizik gidon sargısı vardır üzerinde. Vittoria Pro lastik yanında hediye olarak verilecektir.

• Beğen
Tepkiler: Groims
Arkadaşlar MOSSO 770 Tb 3 full deore sistem göbekler ,vites ,frenler hep deore 7005 kadro sıfır fiyat 2 500tl ne tansiye eder misiniz.

Selam arkadaşlar, ben de bu ay itibari ile bir Mosso'cuyum :) Ancak çok adı fazla anılmıyor bizim bisikletin markasının ve ya modellerinin....

Bende Mosso deneyimlerinizi paylaşmak ve paylaşmanız için konuyu canlandırmak istedim.

Ben de kulübe mosso legarda 1721 alarak katılmak istiyorum ancak bulduğum kadro 51 cm ve benim boyum 194 . İç bacak uzunluğum 92 cm.

Sorum şu, bisikleti deneme şansım yok. Cyclocross ile mtb ölçüleri aynı mı yoksa küçük mü gelir?

@İbrahima Sağolun hocam :)
Mosso 771 TB3. Düz maşa, hidrolik fren, 3x9 tur/șehir bisikleti.
Hem şehir içi ve şehir dışı turlarda hem de aklıma estiği vakit düşünmeden patikalara dalmak istiyordum. Epey bir araştırma sonunda bunda karar kıldım.
Mosso yu bilen bilir zaten tam bir f/p ürünü.

@Bench hocam 194 e 51 çok çok çok küçük gelmesi lazım. Ben 170 civarı olaraktan 48-50 kadroya biniyorum. Sıkıntı çekmeyin sonra. Doğru kadro boyunu almaya önem verin. Bazen mağazalarda elde kalanı çıkarmak için birşey olmaz diyorlar ama yok öyle şey :D bisikletten bakarsınız sonra

@Işıklar Gazisi yol bisikletinde küçük olduğunu biliyordum da cyclocross hakkında bilgisizdim.bizim milleti anlamıyorum ortalama boy 1.80 yoktur ama ne hikmetse ilk biten bedenler xl oluyor :/ indirimde bisiklet bulamıyorum ya :D

Teşekkürler cevap için.

@Bench hocam 1721 yerine yine sıfır bulursanız 1621 ve hatta 1624 daha uygun fiyata bulacağınızı düşünüyorum. ( legarda serisinde ilk iki sayı üretim yılı son iki vites sayısıdır) ;)

Arkadaşlar merhaba :)
Monza cyc kullananlar benimle özel iletişime geçebilir mi? Mesaj atsanız yeter. Bir kaç sorum var da :)

@Işıklar Gazisi

yararlı bir bilgi, teşekkürler. Bisikletçileri bir dolaşmak lazım internet stoklarında rastlamadım daha.

2015 model fuul deore 30 vites 26 jant faturalı mossomu satıyorum yanında 200 tl değerinde ekipmanla tertemiz bisiklet sıfır niyetine bursadan elden teslim tercihim

Geri