Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Arkadaşlar mosso legarda 1721 modelini düşünüyorum nolur bilgi verin bana özelden yardımcı olabilecek birisi çok iyi olur teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: cenderme
Scudo
Merhaba arkadaşlar: Bisikletim Mosso 771 SMV. Sanırım 2014-2015 çıkışlı bir bisiklet. Fakat benim kadrom 2017 model 771 SMV'ye ait. Bisikleti 2.el almıştım. Eski sahibi tahmini olarak 1500 km yapmıştır diye düşünüyorum. Şu anda tahmini olarak 3000 km toplamda yapılmıştır diye düşünüyorum.
Bisikletin sistemi Acera sistem.

Shimano FC-M 391 Ayna kola sahip. Oranları 44-32-22 diye biliyorum. Bugüne kadar sadece arka göbeği değiştim o da göbeği yağlama sonrası iyice sıkmadığım için göbek dağıtmıştı, orijinal göbeğin aynı rengini bulamadığım için aynı modelin gri renklisini aldım.

Şimdi sorularım şunlar:
1. 3x9 sistemlerde ayna kol ömrünün en fazla 2000-2500 km olduğunu forumda okumuştum. Geçen sene zincirimi ölçtürmüştüm, usta bana 400 km daha yaparsın demişti ama ben 1000 kilometreyi devirdim, şu an geçişlerde bir sorun yok. Gidebildiği kadar gitsin diyorum en azından ruble, ayna kol ve zinciri takım olarak değişirim diye düşünüyorum. Ayna kolun miyadının dolduğu nasıl anlaşılır? Vites geçişlerinde atlama zıplama yaparak mı kendini belli eder?

2. Ruble, ayna kol, zincir değiştikten sonra bisikletimin performansı ve akıcılığı çok değişir mi?

3. Deore sistemlere de baktım fakat ağırlık olarak hiçbir fark yok gibi. Rampaları daha rahat çıkmak için ayna kol oranını sabit tutup daha büyük bir ruble ye geçsem olur mu? Ya da ikisini de değişmeli miyim? Hangi ruble ve ayna kol oranlarını tavsiye edersiniz?

4. Mosso, Carraro, Salcano gibi markalar kendi jantlarını üretiyor ve kullanıyor, Mosso'larda Starrims diye jant var, bu jant çemberlerinin fiyatları ne kadar? Piyasada hiç görmedim. 40 TL'lik çift kat alüminyum bir çember ile 120 TL değerinde Alexrims çember arasında ne gibi farklar var? Ağırlık olarak çok büyük bir fark var mı? Ayrıca dayanıklılık olarak?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

@emrah sökmenberkHayırlı olsun. Birde benim zondalar gelseydi. [emoji4] Kaça aldınız ?

Bilgin ölü olsa bile diridir. Cahil ise diri olsa bile ölüdür.Bilgin ölse de yaşar; cahil ise yaşarken de ölüdür. Hz.Ali

@cenderme toplamda vergiler dahil 1540 liraya geldi ama rs 11 den sonra hissedilir bir akıcılık farkı var zaten 220 gr gibi de bir ağırlık farkı da oldu

• Beğen
Tepkiler: cenderme
@emrah sökmenberk bendede rs 11 jant seti var tabi tur bisikletinden gecınce cok akıcı geldı bana tabiki ama sizin jantlar listeme ekledım km yüksldikce yorumlarınızı bekliyorum hayırlı olsun tekrar

@7800xt tesekkurler seleyi yukseltim o gunden sonra tam ayarları yapmak 100km yi filan bulucaktır

• Beğen
Tepkiler: emrah sökmenberk
Mosso Kulübüne mi katılsam ne yapsam. Bisikletsizlik basıma vurdu valla.
Saka bir yana, bu ara yeni bisiklet sevdasındayım. Kovalıyorum.
Mosso Legarda 1721 LDM bana göz kırpıyor. Kadrosu benim istediğim gibi. Bana, daha önce kullandığım Merida Crossway 20V yi hatırlatıyor. Mossonun Meridayla bir bağlantısı var mı bilmiyorum. Daha önce kullanmıstım MC20V.
Bakarsınız yakın zamanda katılırım bende.

Merhaba
Arkadaşlar bir sorum olacaktı
yaklaşık 3 aydır mosso legarda 1721 mdm modelini kullanmaktayım.Bisikletten memnunum fakat bir sorunum var.Arka lastik patlamıştı.Bisikletcide iç lastik değişti.Arka lastiğe ne kadar hava bastırsamda lastiğin havası inik gibi.Seleye oturduğum zaman lastik patlak gibi oluyor.Bunu sebebi taktığı iç lastiğin kötü bir iç lastik mi olması çünkü ön lastikte sıkıntı yok.Bu modeli kullananlar hangi iç lastiği kullandığını söyleyebilir mi ? Ya da önerdiğiniz 700x32/35 için bir iç lastik var mı ?

@one of you eğer dış lastiğiniz 700x35 ise ic lastikte bir de 35x45 arası ic lastk deneyin. İşinize yarayabilir.

@pressesc ankaradan yiba çarşısından aldm 2017 de ama 2026 modelini aldm. Pazarlıkla 675 tl ye bıraktı bana. Link olarak bilemedim ama. Satış sitelerinden legarda 1621 mdm veya 1721 mdm olarak da aratabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: one of you
@Seko88 hocam şu bisiklet mi

(link)

çok iyi almışsınız kaçtan 675 e düştü? Ben de almak istiyorum da Ankarada okuyorum. Hangi ay almıştınız? Bu arada hayırlı olsun..

Bunun 2016 yılında üretileni hocam. Bu sene maysta yiba çarşısndan aldm. 41 cm kadro boyu. Belkide gecen senenin üretmi diye biraz ucuz verdi. Ama sonucta sıfır bisiklet.

41 cm 41 kadro mu oluyor. Benim boy 185 bana 56 kadro gider mi acaba

@Seko88 kactan düştü hocam. Nakit mi aldınız? Bisiklet nasıl memnun musunuz? ben bunu hafif olması sebebiyle seçtim. Yokuş yukarı yoruyor mu çok

@one of you sizin dış lastiğinizin çapı nedir?

@pressesc Ben eski bir dağ bisikletinden sonraki hislerime göre söylüyorum. Yani genel olarak daha yumuşak ve daha akıcı bir sürüşü var. Daha hafif. İlk 750 tl demişti ama 675 e verdi satıcı. Bisikletle 800 km yaptm. Daha zinciri bile yağlamadm. Gayet memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Lawyer58
@one of youİç lastiğe havayı basınca iniyor mu ?iniyorsa ne kadar zaman da, lastiği sök içini iyice kontrol et. Bazen içinde gözden kaçan ufak taşlar veya lastiğe batan tel parçası vb. Gibi şeyler olabiliyor.

Bilgin ölü olsa bile diridir. Cahil ise diri olsa bile ölüdür.Bilgin ölse de yaşar; cahil ise yaşarken de ölüdür. Hz.Ali

1621 Legarda değişimine sonunda başladım 21 den 27 ye geçiş İlk resimler

(link)
(link)
(link)

buda çıkan orta gobek
(link)

Geri