Merhaba arkadaşlar: Bisikletim Mosso 771 SMV. Sanırım 2014-2015 çıkışlı bir bisiklet. Fakat benim kadrom 2017 model 771 SMV'ye ait. Bisikleti 2.el almıştım. Eski sahibi tahmini olarak 1500 km yapmıştır diye düşünüyorum. Şu anda tahmini olarak 3000 km toplamda yapılmıştır diye düşünüyorum.
Bisikletin sistemi Acera sistem.
Shimano FC-M 391 Ayna kola sahip. Oranları 44-32-22 diye biliyorum. Bugüne kadar sadece arka göbeği değiştim o da göbeği yağlama sonrası iyice sıkmadığım için göbek dağıtmıştı, orijinal göbeğin aynı rengini bulamadığım için aynı modelin gri renklisini aldım.
Şimdi sorularım şunlar:
1. 3x9 sistemlerde ayna kol ömrünün en fazla 2000-2500 km olduğunu forumda okumuştum. Geçen sene zincirimi ölçtürmüştüm, usta bana 400 km daha yaparsın demişti ama ben 1000 kilometreyi devirdim, şu an geçişlerde bir sorun yok. Gidebildiği kadar gitsin diyorum en azından ruble, ayna kol ve zinciri takım olarak değişirim diye düşünüyorum. Ayna kolun miyadının dolduğu nasıl anlaşılır? Vites geçişlerinde atlama zıplama yaparak mı kendini belli eder?
2. Ruble, ayna kol, zincir değiştikten sonra bisikletimin performansı ve akıcılığı çok değişir mi?
3. Deore sistemlere de baktım fakat ağırlık olarak hiçbir fark yok gibi. Rampaları daha rahat çıkmak için ayna kol oranını sabit tutup daha büyük bir ruble ye geçsem olur mu? Ya da ikisini de değişmeli miyim? Hangi ruble ve ayna kol oranlarını tavsiye edersiniz?
4. Mosso, Carraro, Salcano gibi markalar kendi jantlarını üretiyor ve kullanıyor, Mosso'larda Starrims diye jant var, bu jant çemberlerinin fiyatları ne kadar? Piyasada hiç görmedim. 40 TL'lik çift kat alüminyum bir çember ile 120 TL değerinde Alexrims çember arasında ne gibi farklar var? Ağırlık olarak çok büyük bir fark var mı? Ayrıca dayanıklılık olarak?
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.