Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@sametmrc 2024 Legarda bakayım diyorum v fren olandan bu sefer maşa kalitesiz yarın bir gün yeni maşa alayım sr suntour nex hlo mesela o da disk fren uyumlu gördüklerim hep. Nasıl uyduracağız bu işi bilemedim. Zoraki bir hidrolik frene yönlendirme hissediyor insan.

Scudo
Bugün @Gkt34 ile yaptığımız sürüşte bisikletleri değişip deneme şansımız oldu. İkimizde de Mosso Legarda 2021 MDM V var.

Benim boy 183, iç bacak boyu 85, 51 kadro almıştım.

O'nun boy 190. 56 kadro almış.

Burada daha önce bize de 56 kadro olabilir demiştim ama sözümü geri alıyorum. Evet 56 kadroya zamanla alışılabilir veya sürüş tekniğine göre tercih edilebilir ama bence bizim vücut ölçüleri için ideal olan 51. Hiç deneme şansı olmayan arkadaşlar için bilgi mahiyetinde yazıyorum. Hani takribi bacak arasıyla üst boru arasında 3-4 parmak mesafe olacak diyorlar ya, işte 51 kadroda mesafe o kadar. 56'da boşluk yok gibi bir şey direk ata biniyor hissi oluştu :D

Sunduğu donanım ve kadro kalitesi anlamında fiyat anlamında kendi klasmanında bana göre rakipsiz olan Mosso nun amortisörlü modellerini düşünen arkadaşlarım, amortisörlü olanların maaşlarının, kendi segmentinde olduğunu varsayarak sr suntoura göre ciddi ölçüde kalitesiz olduğunu bilmenizi isterim. Fabrikayla iletişim kurup benim bisikletin renginde bir sabit maşa Satınalmak istiyorum.
Hocam ben dağ yollarında kullandım gayet iyiydi iyiki sabit maşa almamışım diyorum hatta.Bu konuda çok tecrübem yok sadece kalitesizi buysa kalitelisi nasıldır artık diyorum

@fuyaka Firmayı araştırmadan fiyat ucuz diye sipariş vermenizi tavsiye etmem. forumda kartal bike diye bi firma için baya kötü yorumlar vardı. Kimsenin istediği sipariş gelmiyordu farklı ürün falan gönderiyorlardı. Satıcıyı araştırıp ona göre sipariş verin.

@fensinn Tecrüben bana faydalı oldu teşekkür ederim.
Hocam ben dağ yollarında kullandım gayet iyiydi iyiki sabit maşa almamışım diyorum hatta.Bu konuda çok tecrübem yok sadece kalitesizi buysa kalitelisi nasıldır artık diyorum

Bugün @Gkt34 ile yaptığımız sürüşte bisikletleri değişip deneme şansımız oldu. İkimizde de Mosso Legarda 2021 MDM V var.

Benim boy 183, iç bacak boyu 85, 51 kadro almıştım.

O'nun boy 190. 56 kadro almış.

Burada daha önce bize de 56 kadro olabilir demiştim ama sözümü geri alıyorum. Evet 56 kadroya zamanla alışılabilir veya sürüş tekniğine göre tercih edilebilir ama bence bizim vücut ölçüleri için ideal olan 51. Hiç deneme şansı olmayan arkadaşlar için bilgi mahiyetinde yazıyorum. Hani takribi bacak arasıyla üst boru arasında 3-4 parmak mesafe olacak diyorlar ya, işte 51 kadroda mesafe o kadar. 56'da boşluk yok gibi bir şey direk ata biniyor hissi oluştu :D
Ben de 190 cm boy ve 90 cm iç bacak boyu olan biri olarak uzun arkadaşlara söyleyeyim. 51 kadro 56 ya göre bi tık daha kıvrak ama boyu uygun olmadığı için nerdeyse 2 kat daha yorucu. Hem pozisyon hem de dizin katlanma açısı değişiyor. Uzunsanız acaba 51 mi diye düşünmeyin. 56 alın.

@sametmrc buna katılıyorum, maşa kalitesiz, bende aynı renk 2021 mdm modelin maşasından sipariş vermeyi düşünüyorum. Ama biraz daha bekleyip problem çıkartmasını bekleyeceğim.

@sametmrc buna katılıyorum, maşa kalitesiz, bende aynı renk 2021 mdm modelin maşasından sipariş vermeyi düşünüyorum. Ama biraz daha bekleyip problem çıkartmasını bekleyeceğim.
Alırken 2024-2027 modellerde düz maşa seçeneği olmaması çok mantıksız. Halbuki hem üreticinin hem alıcının işine gelir.

@sametmrc çok doğru 24 vites için bi üst model seçebilirdim. Bi bu bir de üst modellere çıkıldıkça hidrolik fren dayatması model sayısının kısıtlanmasına yol açıyor. Keşke kendimiz konfigürasyon yapabilsek. Çok güzel olurdu. Örneğin 24 vites v fren düz maşa.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mekerce ve OİMTR
Aranıza Cavalier Claris ile katılmış bulunmaktayım. @amasseia ya teşekkürlerimi sunuyorum aklımdaki soruları giderdiği için. Eski hesabı kapatmıştım başka hesap açtım belki hatırlamazsın hatta RX9200 le arasında kalmıştım. Bu arada tekerler nedense 700x23c kırmızı yanakla geldi kutudan böyle çıktı bende şaşırdım.

@BAHADIR64 Rica ederim hayırlı, uğurlu olsun güzel gunlerde binmeniz dileğiyle.

Öncelikle güzel bir bisiklet aldınız, ben 1 yılı geride bıraktım ve memnuniyetle kullanmaya devam ediyorum.

O bisiklet uzerindeki fazlaliklari zamanla bisikletten atarsiniz ki yol bisikleti sadeliği sever.

Teker konusu ilginç, Mosso Websitesinde bile bendeki gibi 25'lik siyah yanak lastik kullanilmisken sizdeki 23'luk gelmiş.

Ben de 190 cm boy ve 90 cm iç bacak boyu olan biri olarak uzun arkadaşlara söyleyeyim. 51 kadro 56 ya göre bi tık daha kıvrak ama boyu uygun olmadığı için nerdeyse 2 kat daha yorucu. Hem pozisyon hem de dizin katlanma açısı değişiyor. Uzunsanız acaba 51 mi diye düşünmeyin. 56 alın.
benım bacak boyum 86 ancak istediğim 2021 mdm v modelınde mavi renkte 56 ve 46 var bu durumda 56 almam gerekecek ancak diğer modellerde 51 var nasıl bir yol çizicem çözemedim. gidip deneme imkanım da yok açıkçası birde deneme amaçlı sürüşe izin veriyor mu bisikletçiler. gidersem direkt sundu bisiklete gidebilirim denemek için

@furkkancan benim istediğim renk de yoktu mavi istiyordum, siyah lime vardı onu aldım. Açıkçası ben sevdim siyah lime fotoğraflardakinden daha güzel

Herkese merhabalar, uzun zamandır hayalini kurduğum fakat iş yoğunluğum sebebiyle alamadığım bisikletimi artık almak istiyorum. Çok detaylı olmasa da yaptığım araştırmalar sonucu Mosso markada karar kılmış gibiyim. Bugün bisikletçiye gidip baktım, oradaki satıcı dağ bisikleti almam gerektiğini söyledi fakat forumlarda okuduğum kadarıyla şehirde dağ bisikletinin çok yorucu olduğunu söylyorlar. Sizlerden bu konuda yorum ve önerilerinizi bekliyorum. Bütçem en fazla 2000. Şimdiden teşekkürler.

@amasseia Evet haklısınız size bir şey daha soracağım bu pedalın ucundaki plastiği çıkarmak mı mantıklı yoksa kalması mı ? Karar veremedim bir türlü.

• Beğen
Tepkiler: amasseia
@BAHADIR64 ben aldığımda kalpiyeyi çıkarmıştım aslinda. Bu şekilde kullanirsaniz da bir zarari olmaz hatta pedala ayaginizin neresiyle basilmasi gerektigini öğrenir ve ilerde kilitli pedal alacaksaniz da ona bir hazirlik maksadiyla bu sekilde durmasinin bir mahsuru olmaz.
@mustafaozal1 satıci neden dağ bisikleti almaniz gerektiğini söyledi, gerekcesi neymiş?

Dağda surecekseniz dağ bisikleti, şehirde surecekseniz de şehir bisikleti almanız gerekiyor.

Şehir bisikletleri bilhassa asfaltta gezinti, sportif amaçlı sürüşler ve küçük turlar için kullanılır.

Tavsiyelerim ise: Mosso 1921 mdm V, Mosso 1921 mdm H, Sedona 410. Butcenize göre gayet iyi bisikletler.

Merhabalar mosso legarda 2024 v model bisikleti almayı düşünüyorum öneriyormusunuz kronik sorunları varmıdır. Fiyat performans ürünü diyebilir miyiz. Boy 1.93 şehirde kullanacağım . Önceliğim hafif ve uzun ömürlü olması . Yardımcı olursanız çok sevinirim başka model fikirlerine de açığım

Merhabalar mosso legarda 2024 v model bisikleti almayı düşünüyorum öneriyormusunuz kronik sorunları varmıdır. Fiyat performans ürünü diyebilir miyiz. Boy 1.93 şehirde kullanacağım . Önceliğim hafif ve uzun ömürlü olması . Yardımcı olursanız çok sevinirim başka model fikirlerine de açığım
Maşası hariç geri kalanı on numara bisiklet.

@Hakanka mdm olan düz maşalı modeli tercih ederseniz amortisorle ugrasmazsiniz. Uygun fiyatli bisikletlerin amortisorlu masalari pek randimanli olmuyor.

Son düzenleme:
Geri