Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Kullanıcıları Kulübü

51 kadro alsam çok sıkıntı olur mu.

Legarda'larda kadro boyuna göre çok az ayrıntı değiştiği için çok sıkıntı olmaz ama tam olsa daha iyi olur.

unknown.png

• Beğen
Tepkiler: cengo42
Scudo
"mosso'nun orijinal pedalı" diye bir kavram yoktur arkadaşlar.
bisiklet firması, o sene kaç tane bisiklet üretecekse, o miktarda pedalı bir üreticiden toplu olarak sipariş eder ve onu kullanır.
bu arada ne marka bisiklet alırsanız alın, önce pedallarını değiştirin. çünkü yabancı markalar da dahil olmak üzere tüm firmalar sıfır bisikletin yanında dandik pedal verirler. yabancı markalar bunu "test pedalı" olarak nitelendirir.
ama bizim kullanıcılarımız bisikleti bu test pedallarıyla kullanmaya devam ederler :)
ben 4000 km'dir kullanıyorum hiç değiştirme ihtiyacı hissetmedim. hatta ne güzel plastik koymamışlar dedim :) farklı pedalın ne avantajı olur?

ben 4000 km'dir kullanıyorum hiç değiştirme ihtiyacı hissetmedim. hatta ne güzel plastik koymamışlar dedim :) farklı pedalın ne avantajı olur?
Kullanilan malzeme, pedal tipi, ağırlığı, özellikle rulmanlı-bilyeli oluşu gibi etmenler pedal kalitesini etkiler.
Hafif, ayaktan kaymayan ve akışkan pedal tercih edilir.
Özellikle bisikletle verilen pedallar çok akışkan olmaz.

• Beğen
Tepkiler: mertars ve Myali
Kullanilan malzeme, pedal tipi, ağırlığı, özellikle rulmanlı-bilyeli oluşu gibi etmenler pedal kalitesini etkiler.
Hafif, ayaktan kaymayan ve akışkan pedal tercih edilir.
Özellikle bisikletle verilen pedallar çok akışkan olmaz.

öyle akışkan metal kaymayan rulmanlı pedal tavsiyeniz varmı.?

(link)
(link)
bu aradaki 1.2 kiloluk ilginç fark nereden kaynaklanıyor? freninden maşasına lastiğine jantına pedalına çoğu şey aynı. aynı olmayanların farkı 8 yerine 9'luk için olması.

(link)
(link)
bu aradaki 1.2 kiloluk ilginç fark nereden kaynaklanıyor? freninden maşasına lastiğine jantına pedalına çoğu şey aynı. aynı olmayanların farkı 8 yerine 9'luk için olması.

O bilgilerde karışıklık var.
Her şey aynıyken düz maşalı (link) 13.40 kiloyken süspansiyonlu (link) 13.70 kg olamaz.

• Beğen
Tepkiler: mertars
Arkadaşlar grupta boy 1.90 olup legarda serisi 56 kadro kullanan var mı.

Arkadaşlar merhaba,
Legarda 2221 MSM H satın aldım, ön tekerleğin çatala oranla tam simetrik durmadığını fark ettim, hidrolik diskin olduğu tarafa daha yakın duruyor tekerlek. Bu normal mi, arka tekerde aynı durum söz konusu değil.
Arkadaşlar grupta boy 1.90 olup legarda serisi 56 kadro kullanan var mı.
193 boyundayım gayet rahat şekilde kullanabiliyorum. Selesini sonuna kadar kaldırmam bile gerekmiyor, nispeten sportif bir duruş pozisyonu oluyor ben memnunum.

Arkadaşlar merhaba,
Legarda 2221 MSM H satın aldım, ön tekerleğin çatala oranla tam simetrik durmadığını fark ettim, hidrolik diskin olduğu tarafa daha yakın duruyor tekerlek. Bu normal mi, arka tekerde aynı durum söz konusu değil.

193 boyundayım gayet rahat şekilde kullanabiliyorum. Selesini sonuna kadar kaldırmam bile gerekmiyor, nispeten sportif bir duruş pozisyonu oluyor ben memnunum.
Hocam qr mandalı gevşetin teker maşanın
her iki tarafına eşit olunca tekrardan kilitleyin mandalı

• Beğen
Tepkiler: ichbinilker
hem çok yaygın olmasına güvenip hem de gidonun orta kısmı bombeli görünüyor diye 31.8 gidon boğazı aldım legarda için ancak gidon boşta kaldı. uymadığına göre gidon çapı 25.4'müş. bunu kullanmamın sağlıklı bir yolu var mı?

Son düzenleme:
hem çok yaygın olmasına güvenip hem de gidonun orta kısmı bombeli görünüyor diye 31.8 gidon boğazı aldım legarda için ancak gidon boşta kaldı. uymadığına göre gidon çapı 25.4'müş. bunu kullanmamın sağlıklı bir yolu var mı?

Konunun epey öncesinde 25.4 diye yazmıştım ama tartışma çıkmıştı :) (Mosso Kullanıcıları Kulübü ve devamında birkaç sayfa boyunca ara ara mesajlar)

"Yanlış almışım" diyerek iade edin. Büyük platformlar sorun çıkarmadan alır, mesafeli satış olduğu için tüm sitelerin geri alması lazım ama belli olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: mertars
Konunun epey öncesinde 25.4 diye yazmıştım ama tartışma çıkmıştı :) (Mosso Kullanıcıları Kulübü ve devamında birkaç sayfa boyunca ara ara mesajlar)

"Yanlış almışım" diyerek iade edin. Büyük platformlar sorun çıkarmadan alır, mesafeli satış olduğu için tüm sitelerin geri alması lazım ama belli olmuyor.
evet almadan önce o konuşmayı okudum 31.8 diyen arkadaş emin gibi olunca bir de üstüne yeni gidon boğazları ve gidonlar hep 31.8 olunca ben de emin bir şekilde aldım. aslında o kısmı düz bir yere dayayıp metreyle ölçüsünce bile çok net görünüyor 25 olduğu. gidon boğazı hoşuma gitti 25.4'te de seçenek çok az. o yüzden uygun gidon alacağım. uyumluluk içinse yurt dışında 25.4'ü 31.8'e çeviren adaptör tarzı aparatlar satıyorlarmış ama o işe girmeye gerek yok. boğaz şu şekilde 7 derecelik mat.

IMG_20220923_171920.jpg

Legarda 2124 disk frenli bisikletim var. 700x32 lastik almak istiyorum. Şuan ki lastiği biliyorsunuz 700x38. Benim sormak istediğim jant veya iç lastik değişimi gerekli mi?

Legarda 2124 disk frenli bisikletim var. 700x32 lastik almak istiyorum. Şuan ki lastiği biliyorsunuz 700x38. Benim sormak istediğim jant veya iç lastik değişimi gerekli mi?

Jant değişimi gerekli değil.
İç lastik değişimi iç lastiğin uyumlu olduğu aralığa bağlı. Örneğin bunun gibi 35-43 mm aralığı içinse 32 mm için büyük gelir: (link)
Çok çok büyük olmadığı için idareten kullanılabilir tabii. Sonra bunun gibi doğru aralıkta iç lastikle devam edilir: (link)

• Beğen
Tepkiler: bsfatih
Çok çok büyük olmadığı için idareten kullanılabilir tabii.

Benim oğlanın iç lastiği olması gerekenden bir boy ince. Şimdilik sorun yok.

35-43 olan bir iç lastik de 32 dış lastikte idare eder herhalde.

Geri