Scudo Sports

Mosso Monza Cyclocross/Gravel/Adventure türevi bir şey toplama

Beklediğim bir kaç parça bugün elime ulaştı. Sele kelepçesi ile vites kolunu gidona monte etmesi daha iyi olacak gibi duruyor en azından daha fabrikasyon ve kibar duruyor. Kelepçenin bazı yerlerinden küçük tıraşlanması gerekiyor. @Two_Wheels 'den aldığım jantları @Mustafa Zeybek 'in kodu ile teslim aldım. Normalde kutu ile kabaca 24 desi olarak hesaplamıştım o hesaba göre 240 lira tutuyordu. Tabi burada başta pıt pıt naylon ve kod seçimi ile gerçekten yok pahasına kargo ödedim. Bireysel aracınız ile gittiğinizde 1400km olan bir yolu yol üzerinde 5 farklı yere uğrayarak gelen kargo firmasına sadece 20 TL para ödedim. Grup seti aldığımda aldığım arkadaş göbeği unuttuğu için ayrı kargo yapmıştı. İzmir Ödemiş'ten Manisa'ya bir göbek 22 liraya gelirken, Van Erciş'ten Manisa'ya bir jant 20 TL'ye geldi. Resmen bedava.

225119 dosyayı görüntüle
225120 dosyayı görüntüle

Bikeinn'den dış lastik ve pedalı bekliyorum. Ön jant için sokma mili qr dönüştürme aparatı, fren kaliper bağlantı adaptörü, fren ve vites telleri için hortum, iç lastik alacağım. Bu parçaları aldığımda yürür konuma geliyor sadece montajlanması gerekiyor. Montaj için orta göbek anahtarı, ruble anahtarı ve anahtar takımı almam gerek. Aslında küçük bisiklette gezerken taşınan anahtar takımı var ama misal alyan ile bugün bir parçayı denedim gram tık yok.

225133 dosyayı görüntüle
Jantlar baya temiz duruyor hemide wtb daha ne ister bir zalım

Scudo
Boyayı gördüğüm günden bu yana youtube başta olmak üzere bir çok site üzerinde kamuflaj boya ve türevleri şeylere bakıyordum. Bugünün izin günüm ve istediğim boyaların gelmesi ile kolları sıvadım. İlk başta internetten bulduğum bir kaç airbrush için kullanılan şablonlarından çıkarıp kağıt üzerinden yerlerini açarak karton üzerinde denemeler yaptım altıgen ve standart tip askeri kamuflaj desenleri hoş olsa da bisiklet üzerin hele ki bu işin erbabı olmam ile bu fikirden vazgeçtim. İlk baştaki sisteme geri döndüm. bildiğimiz çam ağacı gibi iğne yapraklı ağaç dalları kullanarak boyadım. Açıkçası çıkan sonuç benim hoşuma gitti.

IMG_20200508_154332.jpgIMG_20200508_154635.jpgIMG_20200508_185714.jpg
IMG_20200508_185649.jpgIMG_20200508_185726.jpg

Dosyalar

• IMG_20200508_162224.jpg
    IMG_20200508_162224.jpg
    497 KB · Okunma: 65
  • IMG_20200508_180230.jpg
    IMG_20200508_180230.jpg
    1,1 MB · Okunma: 72
Güzel görünüyor. Soyulma durumu olmaz umarım. Sprey boyalar çok dayanıklı olamayabiliyor.

Boyayı gördüğüm günden bu yana youtube başta olmak üzere bir çok site üzerinde kamuflaj boya ve türevleri şeylere bakıyordum. Bugünün izin günüm ve istediğim boyaların gelmesi ile kolları sıvadım. İlk başta internetten bulduğum bir kaç airbrush için kullanılan şablonlarından çıkarıp kağıt üzerinden yerlerini açarak karton üzerinde denemeler yaptım altıgen ve standart tip askeri kamuflaj desenleri hoş olsa da bisiklet üzerin hele ki bu işin erbabı olmam ile bu fikirden vazgeçtim. İlk baştaki sisteme geri döndüm. bildiğimiz çam ağacı gibi iğne yapraklı ağaç dalları kullanarak boyadım. Açıkçası çıkan sonuç benim hoşuma gitti.

225801 dosyayı görüntüle225802 dosyayı görüntüle225808 dosyayı görüntüle
225807 dosyayı görüntüle225809 dosyayı görüntüle
Efsane olmuş ellerine sağlık

Bununla araziye dalsan havada gidiyor gbi durursun bro. Hani asiri kamuflaj ya altinda görünmez. Eheh Kendi yarani kendi sarmanda iyi oldu bosver. Acell bisikletin 16 yillik boya ustasi dedik, abi dedik fos cikti. Demek ki napiyomusuz Türkiye sartlarinda ? " Hallederiz " tarzi yaklasan adama babamizda olsa yaklasmiyoruz

Güzel olmuş.Bitmiş halini merak ediyorum Şu lastikler gelsin artık.@MakRo

Kurda sormuşlar "ensen niye kalın" diye. "Kendi işimi kendim görürüm de ondan" demiş. Elinize sağlık.
Ancak ağaçlara zarar verdiğiniz için sizi kınıyorum. Bir bisiklet sürücüsü bunu yapmamalıydı.😒
Şakka şakka yauuvvv.🤪 Takılıyorum sadece. Tek sözle "BAYILDIM".😉

Çok güzel gözüküyor. Acaba 24 saati geçirmeden hafif bir zımpara sonrası üzerine sprey vernik mi uygulasaydın? Gerçi sokağa çıkma yasağı geldi :( Verniği atsan boyanın dökülmesini engellerdin.

Benim monza'ya da mı el atsak yav :)

Çok güzel gözüküyor. Acaba 24 saati geçirmeden hafif bir zımpara sonrası üzerine sprey vernik mi uygulasaydın? Gerçi sokağa çıkma yasağı geldi :( Verniği atsan boyanın dökülmesini engellerdin.

Benim monza'ya da mı el atsak yav :)
Yok onu yapacağım zaten. Boyar boyamaz fotoğrafları attım, vernik hazırda bekliyor zaten. Hızımı alamayıp ne var ne yok boyamaktan korkuyorum.

@MakRo Benim maşayı da söküp gönderem bari , hiç aklıma gelmezdi böyle bir desen verme biçimi eline sağlık :harika: Kışa doğru bir kasa balık alsam becerebilir miyim böyle balık desenli bir bisiklet acaba.:)

@MakRo Benim maşayı da söküp gönderem bari , hiç aklıma gelmezdi böyle bir desen verme biçimi eline sağlık :harika: Kışa doğru bir kasa balık alsam becerebilir miyim böyle balık desenli bir bisiklet acaba.:)
Küçük balık olsun Hamsi falan. Büyük balıklar çok desen yapmaz😄

Hocam bi tava sucuklu yumurta yap onu şappadanak vur kadrona " sucuklu yumurta deseni kamuflaji " olsun hajsjsjs :D

Yakın olsam ona da el atardık abi, şuanda her şeyi boyamak istiyorum :) Zamanında motoru olan bir abiye şu yöntem ile kaska boya atmıştık. 80'lerin chopper motorlarında bu tarz boya işçiliği oldukça yaygındır. Hatta Amerika'da her yıl haziran ayında Born Free adı altında bir festival oluyor ve bu festivalde inanılmaz boya ve işçilik detaylarına sahip motorlar oluyor. Dediğim boyama yöntemi sazan balıklarının pulları misali.

Tabi bisiklet kadrosu oldukça küçük alan bir airbrush olsa ince detaylar için daha iyi olacaktır. Hatta kendi pompası ile birlikte satılan bir air brush takımı bulmuştum aliexpresste o ara 23 dolardı. Şimdi 50 dolar olmuş. Yurt içinde en düşük fiyatlı air brush tabancası 300 lirayken 23 dolara pompa ile ce ufak tekef araçları ile birlikte 23 dolar daha uyguna geliyor.

Ayrıca herkesin iyi dilekleri için teşekkür ederim, en kötü her şey daha da batar boysa sökücü ile en alttan bir daha başlarım diyordum ki şükür gerek kalmadı.

fish scale.JPG

@MakRo[/USER] kardeşim,kadro enfes olmuş.Emekle yoğrulan herşey gibi.
Ben 57 yaşından sonra Trek FX 7.3 ümü,@mariokaldato kardeşimin fikirlerinden yararlanarak komple deore lx sisteme çevirerek yapmıştım.O da yanılmıyorsam, Kron Xc4000 üzerindeki sistemi bir Merida'ya uygulamıştı.Ayrıca üzerindeki ruble ve aynakol dişli oranları yine kendisinin uyguladığı bir bisikletin aynısıdır.İkinci projemde ise, Ghost Tacana 2 bisikleti tamamı ile kendi zevkime göre yeniden toplama işiydi.Onun bir kaç ufak tefek işi kaldı.Takıldığım bir kaç konuyu çözebilirsem bisikletçiye gitmeden projeyi bitirebileceğim.
Bunları yazma nedenim;kendi sınırlarımızı bulma çabası, insanın ruhunun doyması , emeğin üretimin ve yardımlaşmanın değerinin unutulmaması içindir.
Bİrkaç fotograf ekledim.Bilgi,görüş ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.
Paylaşım en büyük erdemdir.Bu sitede bilgiyi paylaşan tüm dostlara saygılar,sevgiler..

Dosyalar

• 2020-05-09-13-57-08.jpg
    2020-05-09-13-57-08.jpg
    1,4 MB · Okunma: 110
  • 20200509_134735.jpg
    20200509_134735.jpg
    2,4 MB · Okunma: 116
Bunları yazma nedenim;kendi sınırlarımızı bulma çabası, insanın ruhunun doyması , emeğin üretimin ve yardımlaşmanın değerinin unutulmaması içindir.

Kesinlikle öyle, zaten forumun amacı yardım etmek bilgi ve deneyimleri paylaşmak. Emin olun sizin ghost'un boyası çok güzel duruyor. İlk sayfalarda fotoğraf attığınızda görmüştüm ama güneşin altında çok daha iyi duruyor. Takıldığınız konuyu yine buradan yazarsanız illa ki birileri dönüş yapacaktır. Trek'teki ön bagaj @mariokaldato :)

Geri