Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mosso Wildfire 3,29 MTB'den şehir/hybrid bisiklete doğru

@Yavuz SOYLU

Hocam bu hangi yörenin nerenin tarlasının hangi mevsimi, biz hala kış kıyamet boğuşuyoruz. Valla resimleri gördüğümde geçen sene mayıs gibi bi tarih bekliyodum daha dün çekilmiş fotolar:)

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Scudo
@Roux

Çok iyiydi iyi güldüm :) KKTC Gazimağusa :) Hatta arkada gözüken binalar Rum tarafının evleri. tam sınır çizgisinde sürüyorum. O yüzden el değmemiş mis gibi topraklar :) hava 20li derecelerde e burada kış yokki :)

• Beğen
Tepkiler: Roux
heee pardonnnn siz hidrolik frenlisinizzz. bu arada v fren candır :D

kadro geometrisi ile ilgili benim çekincem bisikletin üzerine eğilince bisiklete göre ne konumda olacağımdı. onun içinde sele gidon arasına baktım. gidonun yerden yüksekliğine baktım. bunlar tutuyor görünüyor o yüzden sorun yok gibi geldi bana.

benim bunu yapmayışımın sebebide maliyet :) en düşük maliyetle 7 li attırıcı kol (ebayden başka yerde bulamadım) ve gidon masrafı çıkıyor. oda 200-250 lira gibi bir fiyata tekabül ediyor. aslında çok değil denersem 8li ruble alıp attırıcımıda ona göre alır denerim ilerde :)

önemli olan sele gidon arası değilki; bisiklete yatınca gidon pedal arasındaki mesafe ve senin duruş şeklin. yanlış bir geometride durduğunda bildiğin gibi çok büyük sorunlara yol açabiliyor bisiklet :) dikkat etmek lazım.

@Yavuz SOYLU

iş ciddiye binince onlarıda hesaplarım ben :D

neyse trollüğün alemi yok konuyu kirletmiyim :D

Hocam Tekrardan Hayırlı Olsun...En Sevmediğim Çamur Tipi Mersin Tarafların'da girmeye korktuğum ender çamurlardandır:DAllah'tan Karadeniz Bölgesinde Bu Tip Yapışan Çamur Yok...Bu Arada Amortisör hafif stabil yolda değilde dağ yollarında işe yarar hocam siz hız aradığınızdan aramıyorsunuz...Çamurdan Sonra parçaların temizlenmesi kullanım ömrünü yükseltir ki dişliler erken gitmesin..

• Beğen
Tepkiler: Aly ve Yavuz S.
@can akıncılar
o çamur çok fena ya heryere çekiyor.. gitsen gidemiyon düşsen düşemiyon :) :D
Mis gibi temizledim. Bıcı bıcı yaptı :) teşekkürler tekar :) artık gönül rahatlığı ile eğlenebilirim :)

Çok başarılı bir modifikasyon olmuş seleyi değiştirmeyi düşündünüz mü?
düşünseniz hangi modeli seçerdiniz?

@eren konu
Selamlar;
öncelikler teşekkürler. sele konusunu hiç düşünmedim açıkçası kendi selesi ile gayet rahatım şimdiye kadar bana herhangi bir rahatsızlık vermediğinden o konuya hem bütçe hem zaman ayırmadım :D

Sele burnu biraz erken soyuluyor.Ben garantiye verdim.Farklı bir sele gönderdiler.980xc2 modelinin selesini.Ben de onu bayiden selle royal ile değiştirdim

Parlak kaplama maşanin rengi ile aynı 1-1 tuttu. Yakından bile çok belli olmuyor. Fön makinesi ile süper kapadım. Hoşuma gitti benimde açıkçası :)

Jantlar takıldı. Ağırlık bi türlü ölçemedim. Ama bariz şekilde hafif.
24 er telli bu jantlar 1900gr ağırlığında ve aero tellere sahip. 15km deneme için kullandığım da dönüşün eski jantlarıma göre daha rahat olduğunu vebisikletin daha atik olduğunu farkettim. Yarın ene deneyeceğim.

(link)

100km performansım rüzgar beni mahvetti. Jantlar takılmadan önceki performansım bu. Yarın hanımdan izin alırsam gene bunun gibi bir tur ile deneyeceğim jantları.

Artı olarak 28c continental Lastik aldım. Maraton Plus lar 810gr bu yeni lastikler 280gr biraz daha hafifletmek için aldım açıkçası. Patlak koruması yok. Eğer çok patlak ile boğuşursam gene maraton a dönerim. Denemek istedim. Altta jantları fotoğrafları iyi seyirler dilerim.
image-6132112cedf4f37ceea95850e3636d0cb7ec085a7c38200fc39feeeff0bd13c3-V.jpg image-a11c3eac84b38ad7bdc61ec81c86ad79c375358d63429366ae6fc7adbac78b73-V.jpg image-c8f324ec17a198dbbef13b364b78286e604e06b31de7379226c80953073e4382-V.jpg

(link)

tam anlamı ile patates sürüşü. Jantları deneme amacı ile sadece kadans odaklı sürüşe çıktım. 70 km'de 100 ortalama kadans tutturdum. bacaklarım yüksek kadansa giderek alışıyor. sevindirici bir durum.

bu sürüş içerisinde kendimi sadece 2 bildiğim nokta arasında eski jantlar ile bu jantları kıyaslama açısından biraz daha performanslı sürdüm. eski jantlar ile herşeyimi verdiğimde 25 ortalama giderken şuan 31 ortalama yaptım. bütün sürüş boyunda jantların akıcılığı bir önceki jantlarıma göre muazzam.
Tavsiyemdir. görünüşüde gayet hoş oldu.

aldığınız keyif kat kat artmıştır eminim yaşadığınız mutluluğu tahmin edebiliyorum :) ama şuan bisiklette en çok sırıtan şey küçücük aynakolunuz :) dişlilerde değişebiliyorken tavsiyem son dişliyi 48 e çevirmeniz. aynı kadansta hızınızı 5-6km arttıracaktır. bisikletiniz böyle hafiflemişken o dişliyle alacağınız keyif katlanır bence. sahi bu arada kaç kilo oldu sizin ki :)

@Sinan A. vallahi düşünmüyor değilim sinan. 105 aynakol alasım var. var da bence bu kadar yatırım yeter bu bisiklete. Ki; gerçekten en küçük 3 dişliyi kullanmıyorum kadans yüzünden. 50km hızı en üst yaprakta arka tarafta en alt 3. dişlide 100-110 kadans ile ulaşıyorum.

dişlinin değişebildiğini biliyorum ama orta yapraktan üst yaprağa geçişte acaba sorun olurmu onun korkusu var birazcık. Ekstra aklımda var biraz kullanayımda bakalım ne olacak. Orta yapraktan çok fazla üst yaprağa çıkmıyorum açıkçası zaten kadans odaklı kullanınca..
(link)

çok rahat 30 ortalama tutturup rahat bir şekilde kadans odaklı gidebiliyorum. bacaklarım biraz daha kadansa alışınca daha kolay olacak tabi. sırf 1 kilodan fazla hafifleyecek diye continental lastik sipariş ettim. ve conti iç lastiklerden. Yuvarlanma direncini biraz daha kırarak daha çok ortalama hız tutturabilirim artık diye düşünüyorum.

ama başlangıçtan bu yana bisikletin bu hali çok iyileşti. Kesinlikle parasına değdi.
-geçmeyen vites sorunu artık yok.
-patlamayan lastik var.
-boşuna ağırlık yapan maşa yok.
-ve evet keşke en başta bi salcono xrs030 alsaydım :)

arkadaşımın bi el tartısı ile ölçtük ama doğru bir değer gibi gelmedi. Digital değil analog ama bayağı eski. Gerçekten kilosunu bildiğim bir eşya olmadığından test edemedik. 11 kilo 200 gr şuan. o tartıya göre sanki daha hafif gibi :) yada her yavru anasına dünya tatlısı gelirmiş gibi bir durumda olabilir. Daha hafif olabileceğini düşünüyorum. Lastikleri takınca kesin 9 kilo barajına gelir sanırım. 9,9 kg falan :)

buda Turumuzdan bi resim bizim boğaziçimiz denizden uzak :)

44d50bb8000d2945fedb4e5f45a01acdfc2d2c7938f5f333cbdd778a1ae291de.jpg

bakalım 48lik büyük yaprak aklıma yattı gibi belki sipariş ederim pazartesi :) @Sinan A.

Geri