@Sinan A. vallahi düşünmüyor değilim sinan. 105 aynakol alasım var. var da bence bu kadar yatırım yeter bu bisiklete. Ki; gerçekten en küçük 3 dişliyi kullanmıyorum kadans yüzünden. 50km hızı en üst yaprakta arka tarafta en alt 3. dişlide 100-110 kadans ile ulaşıyorum.
dişlinin değişebildiğini biliyorum ama orta yapraktan üst yaprağa geçişte acaba sorun olurmu onun korkusu var birazcık. Ekstra aklımda var biraz kullanayımda bakalım ne olacak. Orta yapraktan çok fazla üst yaprağa çıkmıyorum açıkçası zaten kadans odaklı kullanınca..
(link)
çok rahat 30 ortalama tutturup rahat bir şekilde kadans odaklı gidebiliyorum. bacaklarım biraz daha kadansa alışınca daha kolay olacak tabi. sırf 1 kilodan fazla hafifleyecek diye continental lastik sipariş ettim. ve conti iç lastiklerden. Yuvarlanma direncini biraz daha kırarak daha çok ortalama hız tutturabilirim artık diye düşünüyorum.
ama başlangıçtan bu yana bisikletin bu hali çok iyileşti. Kesinlikle parasına değdi.
-geçmeyen vites sorunu artık yok.
-patlamayan lastik var.
-boşuna ağırlık yapan maşa yok.
-ve evet keşke en başta bi salcono xrs030 alsaydım
arkadaşımın bi el tartısı ile ölçtük ama doğru bir değer gibi gelmedi. Digital değil analog ama bayağı eski. Gerçekten kilosunu bildiğim bir eşya olmadığından test edemedik. 11 kilo 200 gr şuan. o tartıya göre sanki daha hafif gibi
yada her yavru anasına dünya tatlısı gelirmiş gibi bir durumda olabilir. Daha hafif olabileceğini düşünüyorum. Lastikleri takınca kesin 9 kilo barajına gelir sanırım. 9,9 kg falan
buda Turumuzdan bi resim bizim boğaziçimiz denizden uzak