Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Mosso Wizart 7.8 Carbon

@Ersin savaş

Karbon malzeme mi değil mi bilmiyorum ama bende benim wizart'ın gidon boynunu çekinmeden değiştirdim. Tork anahtarı çoğu tamircide de yok aslında. Öldürür gibi değilde sadece sıkı olduktan sonra biraz daha zorlayıp bırakabilirsiniz vidaları.

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Scudo
@Sarper Tuncer

Hata yapmaktan Çekindim. Teşekkürler.

Bende çok söküp taktım hiç bir sıkıntısı olmadı

• Beğen
Karbon şaft borusu. Alüminyum olsa çiçek şeklinde olurdu.

Misal:

https://www.erdoganlarbisiklet.com/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/600x600/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/x/l/xlc_kralle_blau_0312.jpg

2. el Mosso Wizart 7.8 alıcamda tümsekten geçerken veya çukuraa girerkin bisiklette herhangi bi sorun olurmu sağlammıdır.

• Beğen
Tepkiler: Sarper Tuncer
@AliMurat Ciddi misiniz? Yani gerçekten mi soruyorsunuz?

Bildiğin bisiklet bu yahu:) tabiki sınırları olacak ama marka bazında sıkıntı yok. Alın sürün..

@Uptown Cyclist evet bi nevi ciddi soruyorum burlarda çukur çok ve jant setinin beni 1 yıl idare etmesi gerekecek yeniden para biriktirene kadar (Öğrenciyim)

Aradığım cevabu buldum. Yinede teşekkürler.
@Ersin savaş @Uptown Cyclist

@uguryilmaz144 bisikletten memnunsanız, karbon ve 105 set'li bisiklet yerine neden Tiagra ve alüminyum olan modeli almak istiyorsunuz acaba?

Geçen sene Temmuz ayında WIZART 7.8 bisikletimi 3000 TL nakit ödeme ile aldım. Çok sık binemiyorum ancak şu ana kadar 1100 km yaptım. Ağırlığım 94 kg civarında. Bir çok kasisten geçtim. Kadro şu ana kadar bir sıkıntı yaratmadı. Yıllarca MTB kullandıktan sonra buna geçiş yaptım. Bu tarz kadrolar için iyi veya kötü bir şey demem zor ancak bu tarz için bu kadro görevini yapıyor diyebilirim. Orjinal Jant setini lastikleriyle sattım ve yerine Mavic Ksyrum Equipe jant seti aldım. Üzerinde MAVİC YKS lastikleriyle geldi. Jat seti ise tahminimin ötesinde sağlam çıktı. Gidon ve gidon boğazınıda PRO PLT gidon VE PRO LT gidon boğazı ile değiştirdim ancak sele borusuna dokunmadım. Çıkan gidon ve gidon boğazı toplamda 450 gr civarındaydı. Bazı arkadaşların bu konudaki sorularına bir açıklama olsun istedim. Kısacası Shimano 105 componentler için söylenecek bir şey yok. Kadroya gelince ekonomik bir üretim olmasına rağmen en azından sağlamlığı konusunda sınıfı geçti diyebilirim. Zaten alınan her ürünün olduğu gibi bununda bir garanti süresi var. Bazı arkadaşların kadro ağırlığı ile ilgili sorularını gördüm. Bu modelin maşasız 54 kadrosu dijital tartıda 1.140 gr geldi. Benimki 52 olduğundan tahminen 1.000 -1.080 gr. civarı olur diye düşünüyorum. Bu benim Wizart.içerik.jpg

@Ahmet LALEOĞLU şuan ki ağırlığını ölçtünüz mü peki bisikletin acaba? Fabrikadan çıkış haliyle + pedalları takınca 9 kg gibi bişey oluyor. Siz sele ve sele borus hariç benimde değiştirmek istediğim her şeyi değiştirmişsiniz. 8kg gibi bişey olmasını bekliyordum ben o değişikliklerden sonra.

Şu hali ile 8.5 kg civarında oldu. Mtb pedallarımı kullanıyorum. Biraz ağırlar ( 320 gr toplam ) ancak kullanımda pratik geliyor bana ve bir de yılların alışkanlığı var. Yol pedalına geçmeyi düşünmüyorum. Sele borusu ve pedallar değişse en fazla 100-150 gr oynar.

Kadro boyu bana biraz küçük (51) kalıyor. Kadro takas etmek isteyne olursa görüşelim :)

@Ahmet LALEOĞLU
Merhaba, ben de şu an bu bisikleti alma aşamasındayım ancak kafamda oluşan sorulara cevap ararken bu forumu ve sizin mesajınızı gördüm. En büyük endişem şu an 98kg olmam karbon kadroda bir problem oluşturur mu? Aslında şu an kullandığım bisikletimle ilgili sıkıntımda yok beni tatmin ediyor, uygun kilolara düşene kadar beklesem mi diyorum ancak yol bisikletine bir an önce kavuşma isteği alacağım kararı etkileyecek gibi duruyor.

@MELİKŞAH bey hic bir endişeniz olmasin karbon bisiklet diğer alüminyum bisikletlere nazaran daha hafif ve daha sağlam olurlar karbon bisikletlerin özelliği yandan gelen darbelere karşi ezilmeye karşi biraz daha hassas fakat boylamasina cook sağlam ve esneme payi az olan bir malzemedir internetten carbon kadro sağlamlik testlerine bakarsaniz beni daha iyi anliyacaksiniz . İyi günler dilerim.

@Ahmet LALEOĞLU Hocam karbon bisiklet jant setleride iyi birde kadro 52 ama neden aliminyum bisiklet ağırlığında 9 kg ağır değilmi karbon için.

@Ersin savaş boy ve iç bacak ölçüleriniz nedir acaba ? 50 tane farklı kadro boyu hesaplaması okudum. Benim boy 173 cm ic bacak 78 cm ben kendimi 52 ölçtüm. Prof bir arkadaş bikefit yaptırmış ölçüleri benden kisa 55 kadro bisiklet önermişler. Bu işten hiç bir şey anlamadım.

• Beğen
Geri