Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Muhtemelen arka lastikteki o kadar hasardan sonra akord ayarıda ister. Çoğunluk şehirde kullanacağını baz alarak salcanoyu öneririm eğer sorunsuz ve temizse. Arka göbek, hidrolik, lastik,akord,yok mili derken Ustalar 300 lira en az ve daha üstünde döşeyebilirler. Her bisiklet patikaya girer . Zaten köy yollarının çoğunluğu asfalt veya sert toprak zemin.
Bu yüzden salcanoyu al derim.

Satan arkadaş yaptırmak için sorduğunda 150 liraya göbek ve akord sorununu yapacağını söylemiş bisikletçi. Kaliper internette 50 lira civarındaydı shimanonun. Dış lastikler de bisikletçi 100 lira dedi internette 120 lira falandı 1.75 olanlar. (Hangi lastiği almalıyım bilmiyorum) Toplamda dediğiniz gibi 300 400 lira gidiyor ancak benzeri bisikletler ilanda 1600 1800 lira civarında kaça satılır bilmiyorum. O yüzden düşündürdü beni. Salcano bakınca daha mantıklı gibi ancak şehir dışında haliyle al araç bul git getir vs derdi var kararsız kaldım

Scudo
Satan arkadaş yaptırmak için sorduğunda 150 liraya göbek ve akord sorununu yapacağını söylemiş bisikletçi. Kaliper internette 50 lira civarındaydı shimanonun. Dış lastikler de bisikletçi 100 lira dedi internette 120 lira falandı 1.75 olanlar. (Hangi lastiği almalıyım bilmiyorum) Toplamda dediğiniz gibi 300 400 lira gidiyor ancak benzeri bisikletler ilanda 1600 1800 lira civarında kaça satılır bilmiyorum. O yüzden düşündürdü beni. Salcano bakınca daha mantıklı gibi ancak şehir dışında haliyle al araç bul git getir vs derdi var kararsız kaldım
Bir şey diyemem kendi fikrimi beyan ettim. Şu hesabı yapabilirsin. En az masrafla en iyisini nasıl alabilirim. Artık hesap kitap meselesini çözmelisin. Eğer almayı düşündüğün bisikletlerin fotoğrafını,linkini yahut ilan numarasını paylaşabilirseniz bir çok arkadaş yardımcı olur. :harika:

Çünkü şehir olmuş dağ...
Kesinlikle önceden dağ bisikleti kullanıyordum. Sonra yol bisikleti aldım sonra onu satıp daha konforlu bir yol bisikleti aldım ama bence özellikle İstanbul'da yolların kalitesi çok düşük. Araç kullanırken bile insan yüksek ve heybetli araç kullanmak istiyor çünkü çukur vs acayip şehir patates tarlası gibi. En azından pandemiyi yol tamiratı gibi şeylerde fırsata çevirebilirdik ama tabiki öyle olmadı

• Beğen
Tepkiler: Emre Tuna Mirliva
Range Rover gibidir. Şehirde ve otobanda Range Rover kullanmak gibidir.

Arkadaşlar merhaba yeni kayıt oldum ve çocukluğumdan beri ilk defa bisiklet alacağım. Kron xc150 modelini buldum ikinci el çok bi bütçem yok bulduğum bisikletin bi kaç eksiği var sizlere danışmak istedim.
Şehir içinde sürüş yapacağım ancak patikalarda köy yollarında falan da sürmek istiyorum kaldırımdan inip çıkarken öyle çok hızlı sert inip çıkayım derdim yok agresif sürüş sergilemeyeceğim. Bulduğum bisiklet yaşadığım şehirdeki diğer ilanlara göre uygun fiyatta eksikleri şu şekilde
Arka göbek değişecekmiş
Arka hidrolik disk balatası
Arka lastik

Aklımda şöyle bişey var fikrinizi tecrübenizi öğrenmek isterim. Bu bisikleti alıp şehir lastiği taksam kalan eksiklerini de gidersem şehir içinde yolda beni yorar mı herhangi bi sıkıntı çıkarır mı yoksa ikinci el başka bir şehirde salcano city fun 60 buldum ona mı bakmalıyım?

bahsettiğim kron xc150 27.5 hidrolik disk 900tl
Salcano city fun 60ın fiyatı ise 1200tl
Sizin tarif şehir bisikletine daha çok uyuyor.

• Beğen
Tepkiler: akaratas
Bir şey diyemem kendi fikrimi beyan ettim. Şu hesabı yapabilirsin. En az masrafla en iyisini nasıl alabilirim. Artık hesap kitap meselesini çözmelisin. Eğer almayı düşündüğün bisikletlerin fotoğrafını,linkini yahut ilan numarasını paylaşabilirseniz bir çok arkadaş yardımcı olur. :harika:

Anladım haklısınız. Peki şöyle bir sorum olsa şehir içerisinde 7-8km sürüşte xc150 şehir lastiği ile salcano city fun arasında efor farkı hatrı sayılır bir düzeyde olur mu yoksa o kadar da hissedilmez mi kısa mesafede?

Kesinlikle önceden dağ bisikleti kullanıyordum. Sonra yol bisikleti aldım sonra onu satıp daha konforlu bir yol bisikleti aldım ama bence özellikle İstanbul'da yolların kalitesi çok düşük. Araç kullanırken bile insan yüksek ve heybetli araç kullanmak istiyor çünkü çukur vs acayip şehir patates tarlası gibi. En azından pandemiyi yol tamiratı gibi şeylerde fırsata çevirebilirdik ama tabiki öyle olmadı
Yahu bunca insan İstanbul'da yol bisikleti kullanıyor ve mızmızlanmıyorken, bu söylem neden hep MTB'cilerden geliyor?

Anladım haklısınız. Peki şöyle bir sorum olsa şehir içerisinde 7-8km sürüşte xc150 şehir lastiği ile salcano city fun arasında efor farkı hatrı sayılır bir düzeyde olur mu yoksa o kadar da hissedilmez mi kısa mesafede?
7-8 km de bir sıkıntı olmaz. Ben MTB kullanıcısıyım. 1.75 mitas 5mm zırhlı lastik taktım. Akıcılığı idare ediyor. Sonuçta yarış yapmıyoruz. Hangisi daha akıcı derseniz tur bisikleti daha seridir.
Yahu bunca insan İstanbul'da yol bisikleti kullanıyor ve mızmızlanmıyorken, bu söylem neden hep MTB'cilerden geliyor?
Abi bizim işimiz sürekli söylenmek değilmi. Sahi bu yol bisikletçileri niye bize selam vermiyor. Yoksa kazımıyorlarmı bizi. Bu ne bitip tükenmez ZONE havaları. Bak yine söylendim. Başka bir arkadaşa sorduğunu kendime vazife bildim. :koptum:

7-8 km de bir sıkıntı olmaz. Ben MTB kullanıcısıyım. 1.75 mitas 5mm zırhlı lastik taktım. Akıcılığı idare ediyor. Sonuçta yarış yapmıyoruz. Hangisi daha akıcı derseniz tur bisikleti daha seridir.

Tamamdır anladım çok teşekkür ederim yardımınız için

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Abi bizim işimiz sürekli söylenmek değilmi. Sahi bu yol bisikletçileri niye bize selam vermiyor. Yoksa kazımıyorlarmı bizi. Bu ne bitip tükenmez ZONE havaları. Bak yine söylendim. Başka bir arkadaşa sorduğunu kendime vazife bildim. :koptum:
Valla gardaşım, bana da karbonlar selam vermiyor. 😆 Bir kast sistemi kurulsun, biz de yerimizi bilelim. Di mi ama? 🤣

Bir bisikletin ismi "DAĞ BİSİKLETİ" diye şehirde kullanılamaz veya etkisiz olur vs. ibareleri çok yanlış bence.Burada senin şehir içinde artıların ve eksilerin var,mesela bir şehir veya yol bisikletine göre muhtemelen uzun süre yavaş kalırsın (değişiklik yapmadığın sürece) bunada karşılık olarak onların fazladan 10 dk harcadığı yolları sen basit bir merdiven geçerek atlatabilirsin.Yani genel olarakşehir içinde buna yakın farklar olur. Sonda sorduğun soruysa muhtemelen kendin yapamayacağın ve yapacaksanda yeni bisiklet almanı önereceğim tek detay kadro'dur.MTB'lerde kadro her zaman büyük ve darbelere dayanıklı olarak hazırlanır bu yüzden herzaman diğer çeşitlere göre bu tarz ağırlık farklardan(karakteristik yaıdan geliyor bu fark) daha yavaş olur.Başka da çok değiştirilemeyecek iyi bir ustanının kendinden şüphe ediceği bir durum yoktur. :D Hadi sana iyi sürmeler bu kadar yetsin

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
MTB tofaş gibidir:

Herkes önce onu tavsiye eder.
Paranız ucuk bir sey almıyorsanız zorlanmadan yeter.
Parcasi bol ve ucuzdur.
Yetkili servis aratmaz, her bisikletci işinizi halleder.
Tarlaya girseniz uzulmezsiniz, yolda idare edersiniz.
2. elde zorlanmadan satarsınız.
Elinizde kalırsa karboncular gibi ''gitti onbin liralar'' hayıflanması yasamazsiniz.
Herkesin gözü aşinadır gelip fazla durtukleme ihtiyaci hissetmez rahat edersiniz.
Mazgalda capraz gecme derdi yaratmaz.

Öyle işte :)

Elinizde kalırsa karboncular gibi ''gitti onbin liralar'' hayıflanması yasamazsiniz.
Buna pek katılamıyorum. Genelde dağ bisikleti daha ucuzdur ama bir dümenin bir bisiklet parası edenleride var.😅

• Beğen
Tepkiler: suat akman
  • Muhteşem
Tepkiler: Cemal Ç.
Bana göre;Rahat,dengeli,bozuk yoldan etkilenmiyor.bisikletim11yasında 26 jant 24 vites v fren sedona.bana sehir ici düz yol veya bozuk yol fark etmiyor o yüzden mtb.

Bana göre;Rahat,dengeli,bozuk yoldan etkilenmiyor.bisikletim11yasında 26 jant 24 vites v fren sedona.bana sehir ici düz yol veya bozuk yol fark etmiyor o yüzden mtb.
Anlaşıldı senin bisiklette borla serisi. Sahip çık 135 lik massey fergison gibi mübarek. Her yola vur. :harika:

Dosyalar

• 20210224_181816.jpg
    20210224_181816.jpg
    82,3 KB · Okunma: 91
Anlaşıldı senin bisiklette borla serisi. Sahip çık 135 lik massey fergison gibi mübarek. Her yola vur. :harika:
Haklısın :) bendeki 761serisi hatta kadro 2009 mod olması lazim.Mahallemizdeki bi çocuk abi bu bisiklet ben ilkokula giderken vardi sende şimdi üniversiteye gidecem hala ayni bisikleti kullaniyon deyince ufak bir şok oldum ama kısa sürede atlattım :))

Çünkü yollarımız henüz medeniyetin uğramadığı düşünülen Mogadişu gibi.Sürücüler çok sıkıştırıyor.Yol bisikleti de narin kalıyor bu durumlara.

Geri