Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Sonuna kadar 4.0 lik lastiklerimle size katılıyorum tamamen zevk meselesi FATBIKE.😉
Kesinlikle, bisikletinizden zevk alıyorsanız gerisi boş. Fanatiklik olmadan ve mantık sınırları içerisinde kişi bisikletini seviyorsa ne mutlu.

Yoksa siz de, ben de biliyoruz dağ bisikletinin asfaltta gitmek için diğer bisikletlerden daha fazla efor gerektirdiğini. Hızlı gitmek gibi bir amaç yoksa buna takılmaya gerek yok.

Scudo
Yolda beni görenler o eğimleri rampaları çıkışımı görenler kendine eziyet etme diyor aksine hiç yorulmuyorum amacım hızlı olmak değil ki rahtlık.Her yere girebiliyorum dağ asfalt toprak taş kum yağmur çamur peki biz neyi tartışıyoruz? Yol bisikletçilerine saygım sonsuz evet ben 100 km 4.5 saate katediyorum onlar 2.5 3 saatte bizler bu tarz bisikletleri kullananlar yorum yapmıyorken bizim tarzımıza laf edilmesi hor görülmesi saçma geliyor aynısını bisiklet işi yapanlarda sergiliyor boşa eleştiriyorlar.

Tecrübe edinmek için kullanıyorum genel türklerin kullandığı ve doğuştan gelen bir şey olduğu için olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Bilmiyorum, dağ bisikletinin garip bir albenisi var. Daha önce yol bisikleti de kullandım ama dağ bisikleti zevki vermediği için sattım. 2.20 lastikle asfaltta gitmek bana herhangi bir olumsuzluk yansıtmıyor ama 23 lastikle gitmek sıkıntılı bir durumdu.

Tamamen zevk meselesi, bir yere yetişmek gibi bir acelem de yok. O yüzden dağ bisikleti sürüyorum, herkesin zevki ve rengi farklıdır. Ben bunu seviyorum.
Yol bisikletinden daha rahat :)

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Çocuk iken bir adet dağ bisikletim vardı marka ve modeli ise bianchi grizzly di, çelik kadro olduğu için mi mtb olduğu için mi bilmiyorum ama bana her zaman hantal ve rahatsız edici gelmişti. Seneler sonra hybrid bisiklet sahibi oldum ve mtb yi şuan da gördüğüm zaman gerçekten iğreniyorum. Belki şuanın teknolojisi ile üretilen kaliteli bir giriş seviyesi mtb kullansam fikrim değişebilir fakat her bisiklet kendi alanın da kullanılmasından kanağatındayım.

• Beğen
Tepkiler: bsfatih ve MAERKEK
Çocuk iken bir adet dağ bisikletim vardı marka ve modeli ise bianchi grizzly di, çelik kadro olduğu için mi mtb olduğu için mi bilmiyorum ama bana her zaman hantal ve rahatsız edici gelmişti. Seneler sonra hybrid bisiklet sahibi oldum ve mtb yi şuan da gördüğüm zaman gerçekten iğreniyorum. Belki şuanın teknolojisi ile üretilen kaliteli bir giriş seviyesi mtb kullansam fikrim değişebilir fakat her bisiklet kendi alanın da kullanılmasından kanağatındayım.
İnanın mtb ile şehir içinde yol bisikletinden daha rahat gesersiniz.

11kg yol bisikletine binen birisine 7.9kg lık hardtail verin sonra bakın nasıl yüzü gülüyor 🙂

İnanın mtb ile şehir içinde yol bisikletinden daha rahat gesersiniz.

11kg yol bisikletine binen birisine 7.9kg lık hardtail verin sonra bakın nasıl yüzü gülüyor 🙂
11kg yol bisikleti nedir yahu, biraz fazla ağır değil mi? Dediğim gibi kaliteli bir mtb kullansam fikrim değişebilir.

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Şehir içinde mtb daha güvenli bana göre. Durma mesafesi daha kısa. Ani durumlar için kaçış imkanı daha kolay. Ayrıca çok rahat.
Hocam kullanıcı adını bir an "Kadir Şeker" anladım

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
11kg yol bisikleti nedir yahu, biraz fazla ağır değil mi? Dediğim gibi kaliteli bir mtb kullansam fikrim değişebilir.

Karbon olmayan yol bisikletleri 10kg - +1kg civarında geziniyor. Çelik kadrolular 12kg civarı. Karbon orta segment 9kg civarı, üst segment 7-8lg civarı. Çok üst modeller 7 nin altına iniyor.

Vasat mtb ler 14+

Alüminyum hardtail iyi denebilecek mtb ler 11.5-12.5 civarı

Karbon mtb hardtail ler 9 civarı

Çok üst karbon endurolar yeni yeni 8.5kg civarı ama fiyatlar da 10.000€ üzeri 😔

Karbon olmayan yol bisikletleri 10kg - +1kg civarında geziniyor. Çelik kadrolular 12kg civarı. Karbon orta segment 9kg civarı, üst segment 7-8lg civarı. Çok üst modeller 7 nin altına iniyor.

Vasat mtb ler 14+

Alüminyum hardtail iyi denebilecek mtb ler 11.5-12.5 civarı

Karbon mtb hardtail ler 9 civarı

Çok üst karbon endurolar yeni yeni 8.5kg civarı ama fiyatlar da 10.000€ üzeri 😔
Benim akılmda hep 7-9kg lik diye izlenim kalmış yol bisikleti diyince. Hiç yol bisikletine sahip olmadım şuana kadar lakin seneye kısmet olur ise bir adet temin etmeyi planlıyorum.

MTB denilince aslında bunun bir den çok varyasyonları olduğu için biraz bende kafa karışıklığı yapıyor. Hardtail, enduro, downhill vs. Arabam olsa yapmak istediğim şeylerden birisi araca mtb yi atıp köy girişine kadar araba ile gidip ondan sonra bir yere park edip tüm köy yollarını mtb ile dolaşmak.

MTB denilince aslında bunun bir den çok varyasyonları olduğu için biraz bende kafa karışıklığı yapıyor. Hardtail, enduro, downhill vs. Arabam olsa yapmak istediğim şeylerden birisi araca mtb yi atıp köy girişine kadar araba ile gidip ondan sonra bir yere park edip tüm köy yollarını mtb ile dolaşmak.
Bunu ben aydos gezileri için yapıyorum. Sırf bu iş için bir günlük zaman ayırıyorum. MTB yi arabaya atıp aydos orman girişine park ediyorum. Sonra ver elini orman yolları, inişler çıkışlar....

Benim akılmda hep 7-9kg lik diye izlenim kalmış yol bisikleti diyince. Hiç yol bisikletine sahip olmadım şuana kadar lakin seneye kısmet olur ise bir adet temin etmeyi planlıyorum.

Bunu ben aydos gezileri için yapıyorum. Sırf bu iş için bir günlük zaman ayırıyorum. MTB yi arabaya atıp aydos orman girişine park ediyorum. Sonra ver elini orman yolları, inişler çıkışlar....

Zaten özellikle İstanbulda kökeni mtb ci olup sırf o günlük vakti ayıramadığı için yol bisikleti alıp evden binerek çıkmak için yol bisikletçisi olan bir dolu insan var.

Belgrad ormanına git gel 3 saat. 2.5 saat bin. Toplam 5.5-6 saat.

Bunu yapamayan çıkıp 2 saat binip geliyor eve yol bisikleti ile.

Carraro ve Mosso'nun pek sevilen Aero'ları 11 kilonun üstünde.
Mosso açıklamaktan çekinmiyor ( (link) ), Carraro sır gibi saklıyor. Her müşteri benim kadar kıl değil tabii, bisiklet bakmaya baskülle gitmiyor.

Carraro ve Mosso'nun pek sevilen Aero'ları 11 kilonun üstünde.
Mosso açıklamaktan çekinmiyor ( (link) ), Carraro sır gibi saklıyor. Her müşteri benim kadar kıl değil tabii, bisiklet bakmaya baskülle gitmiyor.
Evet abi, yani carraronun tüm bisikletlerinin ağrılıkları kendi sitelerinde yazmıyor. Ağırlıklarını öğrenmek için 3. parti sitelere başvurmak veya bisikletleri kullananlara danışmamız gerekiyor. Bu yaptıkları çok yanlış. Kendilerine güvenleri yok anlaşılan.

Bence bu konunun cevaplarının geneli, "Yollar zaten çok bozuk, yani dağ bisikleti için problem değil. Hoşuna gidiyorsa ve rahat ediyorsan gayet tabi kullanırsın" şeklinde. "Şehirde, şehir bisikleti kullanılır" dayatması da görmüyorum. Forumun geneli bu konuda birbirine anlayışlı. Hatta yol bisikleti sahibi bazı kişilerin aynı anda dağ bisikleti de var. Bence de sorun değil. Hatta kaskını, gözlüğünü, takmış, giysilerini de bisikletine göre rahat edecek şekilde seçmiş kişiler, hangi bisiklet türünü kullanıyor olursa olsunlar, güzel görünüyorlar. Hatta ve hatta bisiklet kullanımı ve çeşitliliği artsın da yeter ki, yetkililerin gözlerine gözlerine takılalım. Belki ülkenin yetkili kişileri bisikletliler için daha özenli olmayı seçerler.

Merhabalar, 29 jant, HD fren ve kilitlemeli maşalı (mümkünse hidrolik) bir MTB arıyorum. Bu özelliklerde en uygun MTB ne tavsiye edersiniz? Kron XC100 29 HD nasıldır?

Geri