Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden dağ bisikleti alıp şehirde kullanıyoruz?

Scudo
Rahatsızlığım sebebiyle dağ bisikletini kaldırıp ucuz klasik tarz şehir bisikleti sürüyordum şimdi çok şükür daha iyiyim ve tekrar dağ bisikletime döndüm. Şehir bisikleti oturuş olarak daha rahat ve sürüş olarak da akıcı olmasına rağmen beni tatmin etmedi. Dağ bisikleti sürerken kendimi daha rahat, güvende ve özgür hissediyorum. Herkesin sürüş stili, beklentileri ve zevkleri farklıdır. Dağ, katlanır, yol ve şehir bisikletleri sürdüm en çok mtb'yi sevdim. Hangisi tatmin ediyorsa sizi en iyisi o dur bence. Keyifli sürüşler.

Şu an izmir’deyim. Karşıyaka yada Balçova da bisiklet sürüyorum. Arada bir Çankaya Alsancak konak gidiyorum. Katlanır bisiklet sürüyorum . Büyük ihtimal kullandığım bisikletten dolayı daha çok hissediyorum yolların bozukluğunu , çok zorlanıyorum ve hiç keyif alamıyorum bisiklet sürmekten , O yüzden. Çok sık düşünüyorum dağ bisikleti gibi birşey olsa daha iyi olurdu diye .

aynı şeyi araba sürerkende düşünüyorum. Bi 4x4 olsa iyi olurdu herhalde Sırf bu yüzden arabayı değiştirmeyi istiyorum

Bizim millet üşeniyor bence ama dağ bisikletlerinin (enduro ve downhill gibi bisikletler) sporu var ve adı urban downhill. Bu yüzden de olabilir

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Sağlam yeterli hiza sahip ve tek teker buny hop drop merdiven inme gibi pek cok hariketi yapabiliyon yeterince bacak antermanı yaparsan zorlamamaya basliyor zaten sürdukce alışiyon ve inanilmaz keyifli

Dağ bisikleti kullanıyorum 1 senedir Adana yollarında memnunum tabiki benim de canım yol bisikleti istiyor gerek hız potansiyeli gerek hafiflik ama düşünüyorum istanbul pendikte yaşıyorum bisiklet sürmek istedigimde illaki kaldırımlara çıkmam gerektiği oluyor kalabalık yollarda, yol bisikletleri daha hassas oldugu için sahip olursam kıyamam diye korkuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Mosso 26 Marine

başka markalarda da var.
İzmir Çankaya'daki sundu bisiklet bu bisikletlerle patikaya girersen kadroya zarar verirsin ve gidonu tutamazsın düz maşa bunlar demişti. Yanlış bilgi mi verdi?

İzmir Çankaya'daki sundu bisiklet bu bisikletlerle patikaya girersen kadroya zarar verirsin ve gidonu tutamazsın düz maşa bunlar demişti. Yanlış bilgi mi verdi?

Yani mesela gravel bisikletlerle patikaya giremeyiz, kadroya zarar veririz ve gidonu tutamayız, çünkü düz maşalı, öyle mi?

Ya Sundu çalışanının söylediği aklınızda yanlış kalmış, ya çalışan elinde olmayan bisiklet yerine başka bir bisiklete yönlendirmeye çalışırken uydurmuş, ya da rahmetli daha düzgün eleman seçimi yapmalıydı.

Yani mesela gravel bisikletlerle patikaya giremeyiz, kadroya zarar veririz ve gidonu tutamayız, çünkü düz maşalı, öyle mi?

Ya Sundu çalışanının söylediği aklınızda yanlış kalmış, ya çalışan elinde olmayan bisiklet yerine başka bir bisiklete yönlendirmeye çalışırken uydurmuş, ya da rahmetli daha düzgün eleman seçimi yapmalıydı.
çankaya sundu bisiklete bir çok defa gittim ellerinde olmayınca yanlış yöne çok defa yönlendirdiklerine bir çok defa şahit oldum 1.90 boyunadki bana 17 inch kadro vermek istediler olmaz dedim arazi için bir küçük kadro boyu ideal dediler

İşin garibi ben mosso 26 marine ve Carraro Flexi Comfort arasında kalmıştım. Başta Carraro arkalarda olduğu için çıkarmaya üşenip mosso senin için uygun dedi bakmak istiyorum diyince çıkardı bisiklete bindim falan sence dedim hangisi daha dayanıklı olur sorunsuz olur dedim sen mosso ile patikaya girersin sonra kırıldı bu diye gelirsin papaz oluruz en iyisi carraroyu al bunla hiç patikaya falan girmeye çalışmazsın dedi. (Ya ben aklı evvel miyim patikaya girme dediğin bisikletle patikaya girip sonra senle papaz olayım bu muamele ile kesinkez müşteri kaybettiler 3-5 fazla verir başka yerden alırım) Bu lafı ettikten sonra aklım geotech 26ya kaydı ama adam akıllı bilgi yok hiç sanki bisikletten 15 tane üretmişler 13 kişiye de gizlilik anlaşması imzalatmışlar gibi

...Bu lafı ettikten sonra aklım geotech 26ya kaydı ama adam akıllı bilgi yok hiç sanki bisikletten 15 tane üretmişler 13 kişiye de gizlilik anlaşması imzalatmışlar gibi...

Geotech Delta Bisiklet'in markası. Montajı oldukça kısıtlı olduğundan, başka firmalar da satmadığından kullanıcı sayısı azdır, o nedenle pek yorum yoktur diye düşünüyorum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: berkayaltok
Geotech Delta Bisiklet'in markası. Montajı oldukça kısıtlı olduğundan, başka firmalar da satmadığından kullanıcı sayısı azdır, o nedenle pek yorum yoktur diye düşünüyorum.

Anladım hocam. Sizce gördüğü her yola girmeye çekinmeyecek birisi için kağıt üzerinde de olsa Mosso mu daha mantıklı olur Geotech mi?

Anladım hocam. Sizce gördüğü her yola girmeye çekinmeyecek birisi için kağıt üzerinde de olsa Mosso mu daha mantıklı olur Geotech mi?

(link)

Katlanır 26" MTB istemenizin nedeni nedir?

@Spartiat
Foruma ara vermeden önce bıkmadan usanmadan milletin sorularını cevaplıyordun, geldim yine aynısın. 7/24 soru cevaplıyorsun.:ckskc:
@cazci Cem Abi, yoksa spartiat aslında sizin foruma entegre ettiğiniz yapay zeka mı? :ssrtcbya:

@Spartiat
Foruma ara vermeden önce bıkmadan usanmadan milletin sorularını cevaplıyordun, geldim yine aynısın. 7/24 soru cevaplıyorsun.:ckskc:
@cazci Cem Abi, yoksa spartiat aslında sizin foruma entegre ettiğiniz yapay zeka mı? :ssrtcbya:

7/24 değil. Ben de arada ara veriyorum. Sonra ara vermeye ara verince böyle bir şey oluyor.

Yapay zeka beni kıskanıyor, hakkımda konuşmak istemiyor:

1720992414197.png
(link)

Katlanır 26" MTB istemenizin nedeni nedir?

İzmir'de merkezi bir yerde oturuyorum çalınmaması için katlayıp asansöre sokmam lazım o yüzden katlanır olsun istiyorum.
20 inç olsun istemiyorum çünkü son hız ve yokuş performansları düşük oluyor diye biliyorum.
MTB istiyorum çünkü yollar bozuk, yokuşlar sert birde memlekette ulaşım aracı sıkıntısı çektim ve orada bildiğimiz patikadan hallice yollar var oralarda rahatça kullanmak istiyorum ki memlekete giderken de bisikleti katlayıp götürebilmek büyük avantaj olacak.

İzmir'de merkezi bir yerde oturuyorum çalınmaması için katlayıp asansöre sokmam lazım o yüzden katlanır olsun istiyorum.
20 inç olsun istemiyorum çünkü son hız ve yokuş performansları düşük oluyor diye biliyorum.
MTB istiyorum çünkü yollar bozuk, yokuşlar sert birde memlekette ulaşım aracı sıkıntısı çektim ve orada bildiğimiz patikadan hallice yollar var oralarda rahatça kullanmak istiyorum ki memlekete giderken de bisikleti katlayıp götürebilmek büyük avantaj olacak.

Bu bisikleti katlayıp bagaja attığınızda aracınız kamyonet değilse (piyasadaki çoğu büyük SUV da dahil) bagajda yeriniz kalmayacak. Çok da ufalmıyor bu katlanır MTBler. Asansörünüzün iç hacmini bilmiyorum, eski asansörler genelde dar olur ama çoğu L kadro bisikleti arka tekeri üstünde dikey olarak 4 kişilik yeni asansöre sığdırabilirsiniz. Araçla taşıma konusunda, alternatif taşıma çözümleri var. Tavanda raylı veya vantuzlu, bagaj üstü, çeki demiri üstü vs.

Yol bisikletlerinden sonra 1990 yılı gibi hayatımıza girdi dağ bisikletleri. Bianchi izmirde bir toplama bisiklet fabrikası açtı, biran bu değişime tepki verdi ve dağ bisikleti artık hayatımızın bir parçası oldu.

Babam yol bisikleti inatla almıyordu. Hızlı gider ve kaza yaparmış diye. 1986 dan 1992 ye kadar 6 yıllık yalvarma sürecimin sonunda imdadıma dağ bisikleti yetişti. Babam baktı, bu hantal bir bisiklet, çelik kadro, yaklaşık 20kilo. Aldı bir tane.

Ancak, mesele 1990 lı yıllardaki şehir içi caaanım asfalt yollar için dağ bisikleti tam uyumlu imiş. Çukurlar, asfalt yamaları, vb ile şehir cangılında kullanılacak tek tercihti.

Sonra 2005lerden itibaren, yol bisikletleri ve dağ bisikletleri ile hibrit karışımlar çıktı.

Bu bisikleti katlayıp bagaja attığınızda aracınız kamyonet değilse (piyasadaki çoğu büyük SUV da dahil) bagajda yeriniz kalmayacak. Çok da ufalmıyor bu katlanır MTBler. Asansörünüzün iç hacmini bilmiyorum, eski asansörler genelde dar olur ama çoğu L kadro bisikleti arka tekeri üstünde dikey olarak 4 kişilik yeni asansöre sığdırabilirsiniz. Araçla taşıma konusunda, alternatif taşıma çözümleri var. Tavanda raylı veya vantuzlu, bagaj üstü, çeki demiri üstü vs.

Araç 2017 İnsignia öyle valizle vb yolculuk yapmıyoruz 2-3 kıyafet askısı 2 ayakkabı kutusu yetiyor ki Mosso marine katlanıldığında aracın arka koltukta ayak konulan yerine bile sığabilir gibi geliyor, Asansör aşırı küçük 2 kişi dip dibe girip zor sığıyor bi katlanmayan 24 inç bisiklet bile sığmaz diye düşünüyorum. Araca takılan aparatlarda hem pahalı hem çirkin olacaktır bununla birlikte güvenli olduğu konusunda ne pederi ne kendimi ikna edebilirim

Geri