tensaisakuragi
Üye
- Tepki
- 23
- Başlangıç
- 1995—96
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Aslında 7 bine MTB değil de "MTB görünümlü kalın tekerlekli bisiklet" alabilirsiniz diyebiliriz. O seviyedeki bisikletler gerçek bir dağ kullanımına asla dayanmıyor.Sanki en ilk ucuz mtb/biraz pahalısı ucuz yol , sonra pahalı mtb/en son da pahalı yol bisikleti sıralaması var diye düşünüyorum ama tabi ki özelleştirilmiş bisikletlerin fiyatlarını kıyaslamıyorum. Neyse işte siz beni anladınız bence 7 bine örneğin bir yol bisikleti alamam ama bir mtb alabilirim hesabı üzerinden kurulmuş bir cümle idi ☺
takılmayınız, selamlar 👊🏻
Çok haklısın üstad 🙏
Aslında 7 bine MTB değil de "MTB görünümlü kalın tekerlekli bisiklet" alabilirsiniz diyebiliriz. O seviyedeki bisikletler gerçek bir dağ kullanımına asla dayanmıyor.
Bence cok yanlis düsünüyorsunuz.Fiyat veya bozuk yollara uygunluğun yanında aslında bu mtb dediğimiz ama aslında hard tail mtb diye geçen bisikletler başka türlere de kolay evriltilebilmektedir. Mesela bazılarından çok güzel tur bisikleti oluyor. Bir sebep de bu multifonksiyonellik olabilir diye düşünüyorum...
Önce can güvenliği. İşe giderken arkadan birisi bana her an çarpabilir. Karşı yönden kontrolünü kaybeden sürücü gelip çarpabilir. Örnekler çoğaltılır. Bu tarz durumları yaşamamak için kaldırımdan sürmeyi tercih edeceğim her zaman. Kaldırımda sürerken hız yapmıyorum ben. Sakin sakin sürüyorum. Yaşadığım yerde kaldırımlar geniş. Türkiye'de yaşayan birini kaldırımda bisiklet sürüyor diye eleştirmek doğru değil bence. Her gün birileri can veriyor bisiklet kazalarında. Ben de normal yolda sürmek isterim ama canım daha önemli.Olayın konusu mtb kullanmak değil isteyen istediğini kullanır. Olay kaldırıma çıkmayı bahane etmek. Sizin gibilerden zaten fayda beklemiyorum zarar etmeyin yeter diyeceğim ama ediyorsunuz. Toplumda yaşamayı bilmiyorsunuz, toplumunun düzenini sağlayan kanun ve kurallara uymayarak. Kaldırımdaki insanın hakkını gasp edip dolaylı olarak da bisikletçilere zarar veriyorsunuz. Eminim aracınız olsa bu bisikletçilerin yolda ne işi var diyenlerin bayrak taşıyıcısı olursunuz. Çünkü kaldırımda sürerek yolda size hak tanımayanlardan hiç bir farkınız olmuyor. Merak etmeyin ben kendi adıma sizin gibileri istemiyorum. Umarım en yakın zaman da işini yapan bir memur tarafından yayalara ayrılmış alanda araç kullanmak suçuyla ceza alır, peşine burada kaldırımda bisiklet kullandım diye ceza kesildi konusu açarsınız.
Önce can güvenliği. İşe giderken arkadan birisi bana her an çarpabilir. Karşı yönden kontrolünü kaybeden sürücü gelip çarpabilir. Örnekler çoğaltılır. Bu tarz durumları yaşamamak için kaldırımdan sürmeyi tercih edeceğim her zaman. Kaldırımda sürerken hız yapmıyorum ben. Sakin sakin sürüyorum. Yaşadığım yerde kaldırımlar geniş. Türkiye'de yaşayan birini kaldırımda bisiklet sürüyor diye eleştirmek doğru değil bence. Her gün birileri can veriyor bisiklet kazalarında. Ben de normal yolda sürmek isterim ama canım daha önemli.