Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Neden Salcano xrs 001 Ultegra - 2019

Kadro boyu ayarlaması sıkıntılı kadro , ben normalde 54 56 arası biniyorum bu kadro da 52 .
Esnaf işi alınacak kadro değil.
Aero ölçülerinden kaynaklı ben de normalde (klasik endurance kadrolarda) 52 kullanırken, bu kadroda 49 a biniyorum.

Scudo
Aero ölçülerinden kaynaklı ben de normalde (klasik endurance kadrolarda) 52 kullanırken, bu kadroda 49 a biniyorum.
Merhaba, 172cm 76cm bacak boyu xrs001 uci105 alacağım 49 kadro mu uygun düşer?

Büyük ihtimalle 52 kadrosu aynakol göbeğinden sele borusu girişine kadar 520 mm. Bu da daha büyük bir top tube e sebebiyet veriyor. 49 kadro size ideal olacaktır kanaatindeyim.

Büyük ihtimalle 52 kadrosu aynakol göbeğinden sele borusu girişine kadar 520 mm. Bu da daha büyük bir top tube e sebebiyet veriyor. 49 kadro size ideal olacaktır kanaatindeyim.
Çok teşekkür ederim. İsmail Şahin Bey de 176cm boya 49 kadro yazınca 52 alarak muhtemel bir yanlışın önüne geçmiş olduk. Sağolunuz.
Çok teşekkür ederim. İsmail Şahin Bey de 176cm boya 49 kadro yazınca 52 alarak muhtemel bir yanlışın önüne geçmiş olduk. Sağolunuz.
Düzeltme: İsmail Selçuk bey olacaktı😊
Amin Allah razı olsun. Teşekkür ederim.
Size teşekkür etmek istedim. 172cm boy, 76cm iç bacak boyu ile birçok satıcının direk 52 kadro önerdiği bu model için sayenizde 49’un doğru olacağını anladım. Ayrıca trainspotting 35’e de teşekkür ederim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Merhaba, büyük ihtimalle uygun olacaktır. Ama yinede bir şansınız varsa 48 kadroya binip karar vermenizi tavsiye ederim.

Merhaba, büyük ihtimalle uygun olacaktır. Ama yinede bir şansınız varsa 48 kadroya binip karar vermenizi tavsiye ederim.
48 ihtimali üzerine ufak çaplı bir şok daha yaşadım.😅. Bu kadro için anlayamadığım şu, mesela trek uluslararası sayfaya (kadro boyu hesaplama) giriyorum boyuma 172 cm, iç bacak boyuma 76 cm diyorum 52 diyor, 77cm diyorum 54 diyor. Bisikletçilerin büyük kısmı benim ölçüler için 52 diyor. Bir bisikletçi kadroyu dene 1-2 parmak boşluk varsa tamamdır diyor. Bisikletli resminize baktım siz kadronuzdan en az 4 parmak uzun görünüyorsunuz. Bu 52 değil de 49 veya 48 meselesi xrs001’e spesifik bir durum mu? Mesela Carraro fire c1.1 almak istesem zaten 52’den başlıyor başka seçenek yok gibi. Xrs001 kadrosu standart dışı bir kadro mu ki bu ölçüler değişiyor? Yoksa işin içinde benim tecrübemin yetmediği başka bir teknik detay mı var? Kıymetli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür ediyorum.
48 ihtimali üzerine ufak çaplı bir şok daha yaşadım.😅. Bu kadro için anlayamadığım şu, mesela trek uluslararası sayfaya (kadro boyu hesaplama) giriyorum boyuma 172 cm, iç bacak boyuma 76 cm diyorum 52 diyor, 77cm diyorum 54 diyor. Bisikletçilerin büyük kısmı benim ölçüler için 52 diyor. Bir bisikletçi kadroyu dene 1-2 parmak boşluk varsa tamamdır diyor. Bisikletli resminize baktım siz kadronuzdan en az 4 parmak uzun görünüyorsunuz. Bu 52 değil de 49 veya 48 meselesi xrs001’e spesifik bir durum mu? Mesela Carraro fire c1.1 almak istesem zaten 52’den başlıyor başka seçenek yok gibi. Xrs001 kadrosu standart dışı bir kadro mu ki bu ölçüler değişiyor? Yoksa işin içinde benim tecrübemin yetmediği başka bir teknik detay mı var? Kıymetli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Bir de kadroya bindiğinde 1-2 parmak boşluk kalsın yeter hesabında ayakta ayakkabı olacak mı olmayacak mı? Olacaksa 3-4cm tabanlı bir ayakkabıyla boy oluyor 176cm, iç bacak boyu oluyor 80cm🤔

Bir de kadroya bindiğinde 1-2 parmak boşluk kalsın yeter hesabında ayakta ayakkabı olacak mı olmayacak mı? Olacaksa 3-4cm tabanlı bir ayakkabıyla boy oluyor 176cm, iç bacak boyu oluyor 80cm🤔
Her markanın kadro geometrisi farklıdır. Dolayısıyla A markasının 52 kadrosu size uygun oluyorsa B markasının kadrosunun size uygun olmasını bekleyemezsiniz. Misal 2 farklı markadan 2 yol bisikletim var. Birisi aero 52 kadro , diğeri allround 47 kadro boyu.

En güzeli yukarıda yazıldığı gibi test ederek almanız.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ahzer
Bu kadro işine kafayı taktım. competitivecyclist.com diye bir site var. Yaklaşık ölçülen kişisel dokuz parametreyle birlikte cinsiyet ve bisiklet kullanım alanı tercihine göre sizin ideal ölçülerinizi veriyor. Hem de eddy ve french fit olarak. Araştırdım competitive, eddy, french fit diye 3 skala var. Anladığım french de ölçüler daha bol soorcuyu daha dik tutup sürüş konforunu artırıyor. Competitive biraz daha yatırıyor. Yarış pace’lerinde sürmeyecekseniz competitive fit yaptırmak manasız. Eddy fit ikisinin ortası.Aşağıdaki benim eddy fit sonuçlarım. gelelim xrs001 e, F67530E2-D8FA-43FC-96ED-1A76E08AF6A8.jpegboyuma göre ve bacak uzunluğuma göre 52’de 54 de olur ancak 52 kadronun top tube uzunluğu 525mm. 49 kadronun 515mm. Bu nedenle 49, 52’den daha uygun olabilir. 5119ED1C-6792-4758-A2A4-D60CDBC5B1C8.png

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Bu kadro işine kafayı taktım. competitivecyclist.com diye bir site var. Yaklaşık ölçülen kişisel dokuz parametreyle birlikte cinsiyet ve bisiklet kullanım alanı tercihine göre sizin ideal ölçülerinizi veriyor. Hem de eddy ve french fit olarak. Araştırdım competitive, eddy, french fit diye 3 skala var. Anladığım french de ölçüler daha bol soorcuyu daha dik tutup sürüş konforunu artırıyor. Competitive biraz daha yatırıyor. Yarış pace’lerinde sürmeyecekseniz competitive fit yaptırmak manasız. Eddy fit ikisinin ortası.Aşağıdaki benim eddy fit sonuçlarım. gelelim xrs001 e, 271783 dosyayı görüntüleboyuma göre ve bacak uzunluğuma göre 52’de 54 de olur ancak 52 kadronun top tube uzunluğu 525mm. 49 kadronun 515mm. Bu nedenle 49, 52’den daha uygun olabilir. 271782 dosyayı görüntüle
49 kadro size daha uygun olacaktır.52 kadro bir tık büyük gelebilir.

endurance kadrolarda 53 kadro olsa onu kullanırım bana 54 büyük geliyor dolayısıyla bir küçük kadro olan 52 kullanıyorum. Aero kadro geometrileri farklı olduğu için endurance kadroya göre 1 ölçü daha küçük kullanmak gerekiyor. Verdiğiniz ölçü ve top tube ölçüsüne göre sizin 51,5 cm den dolayı 49 kadro uygun olacaktır. Ama yine de varsa dükkanlarda gidip görün. Hatta bir küçük size kadroyu bile deneyin şayet ellerinde varsa.
Tabi ölçüler firmadan firmaya da farkediyor.
Bu arada Canyon sitesinde kendi ölçülerimi girdiğimde S, sizin ölçüler ise XS çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: ahzer
Kıymetli bilgileriniz ışığında xrs001 uci 105 49 kadroyu Konya’dan sipariş verdim. Samsun’da kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah. Destekler iniz için teşekkür ederim.

Kıymetli bilgileriniz ışığında xrs001 uci 105 49 kadroyu Konya’dan sipariş verdim. Samsun’da kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah. Destekler iniz için teşekkür ederim.
Güzel günlerde kullanın. Umarım memnun kalırsınız.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve ahzer
Marka imajı ya da kalitesi olarak Su borusundan hallice diyen forum çoğunluğu için fazla özenli bir konu olmuş 😅 bence de güzel 🙂 hem bisiklet hem içerik.. Teşekkürler..

Ortalama 2000 TL zam yemiş bisiklet. Arkadaş yazın sonunda neyin zammı bu ya? 15 bin olan 105 sistemli modeli 17'ye çekmişler sezon kapanışında güzel bir fiyata bir tane alırım derken olan olaya bak, yeter ya.

Ortalama 2000 TL zam yemiş bisiklet. Arkadaş yazın sonunda neyin zammı bu ya? 15 bin olan 105 sistemli modeli 17'ye çekmişler sezon kapanışında güzel bir fiyata bir tane alırım derken olan olaya bak, yeter ya.
geçen sene de benzer şekilde olmuştu, sanırım % 15 -20 ara sezonda tüm firmalar zam yapmışlardı.

2 ay oldu alalı 14.100'e. Hala kutusunda bekliyor, ekipman toplarken. İyi ki almışım diyorum açıkçası ancak benimki 105'li.

@Ali Eren Ahh ahh, 105 setlisi hâlâ 10.5 bin TL'ye satiliyor olsa 1 dk durmaz koşar alırdım.

Köprünün altindan 6.000 TL'cik sular akmış...

• Beğen
Tepkiler: Kadir İLBAY
Geri