@rknsycck Hocam telefonda strava'nın kapanma sorunu RAM'den ve samsung'un optimizasyon programından. RAM dolu olunca arkaplanda açık uygulamayı kapatıyor. Strava'yı arkaplana atmadan kullanmayı deneyin, olmuyorsa çözüm cihazı sıfırlayıp tekrar temiz kurulum. Bende de S4 var, sırf o yüzden farklı ROM kullanıyorum.
Strava'nın şehir planı işi biraz enteresan bir mevzu. Normalde sizin Strava Heatmap'ten baktığınız verilerin daha detaylı ve çözümleyici halini, (link) diye ücretli bir hale getirmişler. Özellikle kaydınızı başlatırken "commute" diye kaydettiğiniz, işe, okula giderken ulaşım amaçlı gezileriniz, bu arabirimden ayrıca görüntüleniyor.
Buraya yerel yönetimler, aylık belli bir ücret karşılığında üye oluyorlar ve buradaki verilere göre analiz yapıyorlar (tabi ki bizimkiler değil). Dünyadan 85 şehir buna katılmış, Seattle ve Queensland gibi bazılarının başarı hikayeleri de sitede var ordan bakabiliyorsunuz. (Tabii ki Türkiye'den yok).
Plan yaparken de atıyorum "Hadi Florya sahile bisiklet yolu yapalım da insanlar burada bisiklete binsin" diye değil, insanlar bisikleti ulaşım amaçlı kullanırken en çok nereleri kullanıyor diye bakıyorlar. Atıyorum bisiklet yolu olmayan ve ortamala hızın 10 km/s'ye düştüğü bir caddede, yoğun bir şekilde bisiklet kullanımı da varsa, buraya yapılacak bir bisiklet yolu daha çok kişinin ulaşım amaçlı bisiklete binmesini sağlar. Tutup milyonları "sahile bisiklet yolu yapmak" yerine "trafik sorununu çözmek" için değerlendirebilirsiniz.
Ama gel gelelim ben Türkiye'de hiçbir belediyenin böyle bir hizmete para verip alacağına inanmıyorum. İşin ucunda rant yok bir kere. Ama mümkün olduğunca her sürüşümü Strava'ya kaydediyorum. Performans amaçlı bisiklet sürmüyor olmama rağmen onun da iki sebebi var:
1- Bir bisiklet günlüğü oluşturmak. Öteki türlü geçmiş aylarda, yıllarda ne kadar, ne hızla bisiklet kullandınız görmek zor. Açıp "ya geçen sene Silivri'ye gitmiştik" diye saniye saniye inceleyebiliyorsun. Gerekirse yedeğini alıyorsun, Strava kapansa bile sen ölene kadar hatıra kalıyor.
2- Strava Heatmap'i hem ulaşım hem gezi amaçlı çok kullanıyorum, kullandıkça ben de veri eklemiş oluyorum. Mesela Ege'de sahil yolunda, Google Maps'in bile yol olarak görmediği bazı bölgelerde aktivite görünüyordu. Hiç tereddüt etmeden "demek ki daha önce birileri gitmiş" diye ben de basıp gittim. Normalde "bu yola girilir mi acaba" sorularınızı birilerine sormanız lazım, kimse yoksa Heatmap'ten cevaplayabiliyorsunuz.