Scudo Sports

Neden tüm bisikletçiler Strava kullanmalıdır?

strava haritasini nasil kullaniyoruz? yoksa bu sadece belediyeye yol icin veri toplamak icin mi?

Scudo
@DESERT FOX
Bu heatmap şeklindeki haritalar veri analizi için. Bisikletçi için gidilecek tur güzergahının bisiklete uygunluğu konusunda yoğunluk incelemekten öte gitmez.

Strava kullanmakla toplam veri analizi yapmak ayrı şeyler? Ya da soruyu mu anlamadım?

Bisiklete cogu zamam strava da segment avi yapmak icin cikiyorum : ) strava olmasaydi daha az binerdim tanidiklerimin toplam km icin yarisiyorum
Aylik tirmanis uzun mesafe vs icin yarisiyorum yaris yaris yaris gitsin kaloriler gelsin kaslar : )

• Beğen
Tepkiler: seomam
@seomam şöyle söyleyeyim benim bulundugum ilde biraz haritalandirma yapilmis bu yapilan haritalandirma benim ne isime yarar? nasil kullanabilirim?

ben de haritalandirma yapmak istesem app ile yapilir mi?

@DESERT FOX
Bahsettiğiniz heat map / ısı haritası ise; Orada strava kullanıldıkça oluşuyor o ısı haritası.
Varolan harita en çok kullanılan güzergahları gösterir. Birden fazla kişinin tecrübesi ile en kısa / rahat / yokuşsuz rotayı bulmuş olursunuz.
Siz de strava kayıtlı sürüşler yaparak bölgenize katkı yapmış olursunuz. (Sizden sonrakiler için)

kişisel heatmap çıkarmak için premium hesap olması şart. ayrıca tek kişilik çıkıyor.

global heatmap ise bir projeydi ve devamı gelmedi. sadece 2014 ve 2015 yılında sürülen rotaları kıyaslamaya yarıyor. öyle istatiksel bir değeri filan da yok.

belki ileride daha kapsamlı bişeyler çıkar. şu hali ile çok kullanışsız.

strava'yı nasıl kullanırız özelliklerinden nasıl faydalanırız. nasıl üye olur ve bunu amatör ya da pro olarak nasıl performansımıza etkisini kaydederiz. hiçbir şey bilmiyorum,burada bu soruların cevabını ayrıntılı anlatan bir başlık ya da birisi var mı ??

bu heatmap olayı güzelmiş...
yalnız, bana ait çizgileri de global heatmap'de görmek daha bi güzel oldu...
bizim köydeki evden başlayıp babamla gezdiğimiz rota var... Belirli bir yerden sonra çizgiler çoğalıyor ama bizim evde biten çizgiler çok az...
sayıyı arttıralım biraz...

Arkadaşlar strava ile ilgili bir sorum olacak. Bende cateye padrone smart marka sayaç var. Sürüş sonrası verileri incelediğimde kullandığım sayaçta harcanan kalori ve yükselti örnek olarak 1000 kalori ve 1000 metre ise bu verileri strava ya aktardığımda kalori yaklaşık 2000 yükselti neredeyse 1800 metre oluyor. Sebebi hakkında bilgisi olan var mı?

@caesar
Yükselti (Elev. Gain) hesabı ölçüm sıklığı ve kullanılan haritaya göre değişiyor. Cihazlar ise barometre ile ölçüm yapıyor (Ki hava şartlarına göre sonucu değişken bu ölçümün)
Kaloriye gelirsek strava kendi formülü ile cihaz kendi formülü ile kalori ölçüyor. Yani iki cihazda da bisiklet ve sizin kilolarınız aynı mı, nabız datası varmı işin içinde bunlar da önemli.
Bu tip ölçüm farkları yüzünden en iyi yöntem hep aynı datayı baz almak olabilir. Mesela ben stravaya göre değerlendiriyorum sürüşleri.

stravada geçen bir segmenti 20 dk da çıkmışım ki ora süper bir eğimdi PR almışım sonra sevinirken baktım başka biri 5 dk da tırmanmış orayı O MY gadd DİDİM....

Nabız verileri kadans verileri vs var aslında. Fotoğraf yüklemeye çalışıyorum. Becerebilirsem daha iyi karşılaştırma yapabiliriz ?

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@dryakup23

Siz kendi en iyi derecenizi yapmışsınız bu geliştiğinizi gösterir, 5 dk tırmanan arkadaş orta üst kondisyonda bir bisikletçi olmalı, sizin 4 kat daha gelişmeniz gerekir bu arkadaşın derecesine ulaşabilmek için. Daha gidilecek çok yol var :)

202500Screenshot_20190704-090553.png202501Screenshot_20190704-090618.png

Yukarıda iki fotoğraftaki sürüşler aynı. Ama veriler çok farklı

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
Ben de bir örnek vereyim

(link)

Bu arkadaşımız Spil Dağı'na 30 km uzaklıkta bulunan Turgutlu'dan, 30 km lik 2827 elevation bir tırmanmış yapmış. Spil Dağı'nın 1513 metre olduğunu düşünürsek verinin yanlış olduğunu söyleyebiliriz. Strava da çok fazla aktif olmayan rotalar da bu farklar çıkabiliyor. Kayıt Garmin Edge 520 ile alınmış.

@sadi imren
Burada tırmanış (elev gain) çıktığınız dağın yüksekliğinden bağımsız tamamen yola bağlı bir durum. Rotada her yokuş yukarı hareket size bir yükseklik kazandırır. İstanbulda en yüksek yer 530 metre civarındadır ama doğru rotayla 1500-1600 elev. yaparsınız gün içinde. Bahsettiğiniz sürüşte rota profilini açınca pekte imkansız görünmüyor aslında o tırmanış.

• Beğen
Tepkiler: sadi imren
@sadi imren
BU KOM alanların aslında heart rate değerlerini vs görsek daha inandırıc olcakta çoğunda düz çizgi çıkıyor nabız göstermiyor yani strava bu durumu aslında düzenleyebilir.

Bir segmentte kom alan bir kişinin kalp ve kadans değerlerine daha önce kom alanlar ya da dereceye yaklaşanlar bakıyor emin olun bu değerleri görmezler ise komu flaglıyorlar yani itiraz ediliyor. Bu şekilde komları alınan çok kişi var, oldu.

yani şikayet yani flag üzerinden gidilerek yapılmasından sa strava bunu kendi efektif hale getirse daha sağlıklı olmaz mı ...sonuçta KOM u alınan adamın sahtekarlığı çıktığı için rencide olması sözkonusu ama oda yapmayaydı doğru aslında deşifre olması daha mantık lı aslında

Geri