@Harbi Bisikletci
videoyu izledim,
03:45'te inşaat aracını görüyorsunuz ve nedense aracın delik deşik ettiği yola giriyorsunuz
solunuzda yol, sağ altta bisiklet yolu, daha ötesinde yayaların kullandığı normal sahil yolu var
15 saniye sonra siz de yapmakta olduğunuz şeyin saçma olduğunu fark ediyorsunuz ki 04:00da sağa kırıp sahile inmeye karar veriyorsunuz.
bunun dışında "yol bisikletiyle sürülür mü bu yolda yaa" denecek bir yol göremedim. Kendinize ettiğiniz 15 saniyelik zulüm için de mağdur MTBci olmaya gerek yok, o yolda katlanır da gitmez, şehir bisikleti de gitmez, yol da gitmez, yürünmez de, zaten sağda sahil yolu var oradan sürülür, yürünür vs. Nasıl ki tramvay raylarının döşendiği yerlerde araba sürmüyorsa otomobil sahipleri, yol bisikletinin de bu delik deşik inşaat halindeki yola girmesi de beklenemez. Bu senaryoda sahilde MTB kullanımını övmek, rayların kaldırımların üzerinden gidebilmek için otomobili satıp arazi aracı almak kadar mantıklı ancak.
Ha siz dağda taşta biniyorsunuz, pedalınıza kuvvet. Arazi aracı olan adam da dağa çıkıyorsa, köy yoluna giriyorsa yani aracının kullanım amacı olan offroad şekilde takılıyorsa ona saygımız sonsuz. Bostanlıdaki evinden Alsancaktaki işine gitmekten ya da otobanı kullanıp Çeşmeye yazlığına sürmekten başka bir şey yapmadığı halde cip alcam diye tutturuyorsa gülünçtür. Yasak mı demişsiniz, hayır tabi ki yasak değil, sadece saçmalık. Param var istediğimi alırım sana ne diyorsa bu görgüsüzlük. Şehir içinde, tek yapabildiği fiat paliolarla beraber kırmızıda yanyana beklemekse ama "bu 4x4 annadın mı, yol tutuşu motor gücü falan süper bu yüzden aldım" diyor bu da cehalet. Ne bu tartışma, ne bu aşağılama dediğiniz şeyi anlatabilmişimdir umarım biraz. Forumda bin defa yapılmış olmasına rağmen mtb-road bike kavgasının özeti biraz bu. Siz de bu kavgaya bir yerden dahil olma amacı hissettiniz anlaşılan.
Ayağı toprağa değmediği halde the north face outdoor botlarına 500 lira vermek ve bunlarla evden plazasına plazasından evine gitmek gibi bir örnek verebilirim. İster giysin, ister giymesin. Ama sonra vay efendim benimle dalga geçiyorlar, vay efendim botlarımı çekemiyorlar demesin. Zorla ayağından pabuçlarını alıp denize attığımız falan yok zaten.
Otobanda bisikletin yasak olduğunu bilmenize rağmen yine de otobana girdiğiniz videoyu da gördüm. Polis sizi çekememiş, arabalarla aşık atmanızı sindirememişler. Ne diyeyim büyük geçmiş olsun.